Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Ιανουαρίου 2021

Πεντάσφαιρος μες στη βροχή! (2019)

Σαν σήμερα στις 22/1/2019 για την 2η αγωνιστική της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ διέλυσε στην Τούμπα την Παναχαϊκή με 5-0, παίρνοντας τη ρεβάνς για την ήττα με 2-1 στην Πάτρα ... 

Ο Λουτσέσκου παράταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Βιεϊρίνια – Κρέσπο – Βαρέλα - Μάτος, αμυντικά χαφ τους Σάκχοφ – Ελ Καντουρί, μεσοεπιθετικά τους Μπίσεσβαρ –Λημνιό – Ζαμπά και στην κορυφή της επίθεσης τον Ακπόμ. 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 5ο μόλις λεπτό ο οΜάτος μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπίσεσβαρ άνοιξε το σκορ, δίνοντας από νωρίς στον ΠΑΟΚ προβάδισμα πρόκρισης! 

Οι Πατρινοί σε όλο το πρώτο ημίχρονο έπαιξαν περισσότερο δυνατά από όσο αναμενόταν, ο Ευαγγέλου μοίρασε τρεις κίτρινες κάρτες ενώ χάρισε άλλες τόσες, σε μια ομάδα που η παρουσία της στην Τούμπα εγείρει κάθε φορές μνήμες του 1973! Αποδέκτης των περισσότερων σκληρών μαρκαρισμάτων ήταν ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, τα πόδια του οποίου κυνηγούσαν περισσότερο οι παίκτες της Παναχαϊκής. 

Στο 17ο λεπτό, ο Μπίσεσβαρ έβγαλε τον Ζαμπά τετ α τετ, αλλά ο τελευταίος έστειλε την μπάλα άουτ, ακολούθησε στο 31' κεφαλιά του Σάκχοφ άουτ, για να γίνει στο 37' το 2-0 από τον Ζαμπά μετά από ωραία προσπάθεια του Ακπόμ. 
Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 44' για να κάνει το 3-0 όταν ο Καπούταγλης σταμάτησε το σουτ του Σάκχοφ. Η Παναχαϊκή επιθετικά δεν υπήρχε στο γήπεδο και ο Πασχαλάκης είχε στο πρώτο 45λεπτο ρόλο θεατή! Οι τελικές του ημιχρόνου ήταν 12-0!

Στην επανάληψη ο Λημνιός στο 46', ο Ζαμπά στο 54' και ο Μίσιτς στο 67' διαμόρφωσαν το τελικό 5-0, καθώς στο τελευταίο 20λεπτο δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο, καθώς το γήπεδο είχε μετατραπεί σε λίμνη! 

Ο ΠΑΟΚ με αυτήν τη νίκη του πέρασε στους "8" του θεσμού και θα υπερασπιζόταν τον τίτλο που κατέκτησε τα τελευταία δύο χρόνια!
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (68' Λύρατζης), Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Σάκχοφ, Ελ Καντουρί (73' Καρέλης), Μπίσεσβαρ (57' Μίσιτς), Λημνιός, Ζαμπά, Ακπόμ. 

Παναχαϊκή: Καπούταγλης, Σταμόπουλος, Σωτηράκος, Τσελεπίδης, Πολίμος, Παπατόλιος (57' Μουστακόπουλος), Πλέγας, Ελευθεριάδης (53' Μαυριάς), Αργυρόπουλος, Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (75' Μασούρας). 

..................................... 

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε μετά τη λήξη του αγώνα απέναντι στη Παναχαική... 

Αναλυτικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε: 
Για τι είπε στον Άκπομ για το κανονικό γκολ που ακυρώθηκε: "Του είπα να μην είναι απογοητευμένος. Η ομάδα είναι πάνω από όλους και από όλα. Είναι σημαντικό ότι η ομάδα κέρδισε και προκρίθηκε. Ξέρω, ότι οι επιθετικοί... ταΐζονται από τα γκολ. Την ίδια στιγμή είναι σημαντικό να μη δημιουργούν πίεση στον εαυτό τους και να περιμένουν τη φυσική στιγμή να έρθει το γκολ. Θα πρέπει να του δώσουμε αυτοπεποίθηση όλοι μας. 

Ίσως είναι θέμα τύχης κι ενδεχομένως όλα αυτά να τον κάνουν πιο δυνατό.Και για εμάς έχει σημασία όλο αυτό. Είπαμε στον προπονητή της Παναχαϊκής συγχαρητήρια, γιατί είναι η ομάδα που μας κέρδισε. Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε την πρόκριση. Είχαμε καλή αντίδραση, συγκέντρωση και σωστή νοοτροπία σήμερα".

Για τον Ελ Καντουρί και τον Σάκχοφ: "Είναι σημαντικοί παίκτες για εμάς. Είναι παίκτες απαραίτητοι για τον τρόπο παιχνιδιού μας και για το σύνολο. Είναι δύο έξυπνοι άνθρωποι, που τους μιλάς και κατευθείαν αντιλαμβάνονται ό,τι τους λες. Για μένα, δεν χωράει συζήτηση, θέλω να μείνουν εδώ! Είναι δύσκολο να φτιάξεις μία ομάδα που παίζει με το δικό μας τρόπο, με αυτό το στυλ παιχνιδιού. Μας έχουν βοηθήσει και οι δύο πολύ να φτιάξουμε αυτή την ομάδα και να υποστηρίξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. 

Την ίδια στιγμή, ένας παίκτης θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος αν αποφασίσει να μείνει στην ομάδα και να μην σκέφτεται τίποτα άλλο. Εγώ αυτό που θέλω είναι να μείνουν εδώ. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα γκρουπ με επαγγελματίες στο μεγαλύτερο του βαθμό. Συγκεκριμένα αυτοί οι δύο είναι από τους απόλυτα επαγγελματίες του γκρουπ. Ανάλογα με τα παιχνίδια, μπορεί να είναι και μία επιλογή για τη μεσαία γραμμή. 

Ειδικότερα, κόντρα σε ομάδες που ποιοτικά είναι χαμηλότερα από εμάς, μπορεί να βοηθήσει να πιέσουμε. Αλλά παίζοντας πιο μπροστά, μας προσφέρει πολύ καλή κίνηση χωρίς την μπάλα. Μπορεί να μας υποστηρίξει και έχει καλή χημεία με τον παίκτη που αγωνίζεται μπροστά από τα χαφ". 

Για το ποιο γκολ χάρηκε περισσότερο: "Το κάθε γκολ ήταν σημαντικό για μένα και το απόλαυσα διαφορετικά. Το πρώτο, γιατί με αυτό το γκολ ουσιαστικά παίρναμε την πρόκριση. Το δεύτερο και το τρίτο γιατί μας έβαζαν σε θέση οδηγού απόλυτα και δεν μπορούσε να συμβεί κάτι άλλο. Και τα άλλα δύο, γιατί μας έδωσαν αυτοπεποίθηση και να κάνουμε διαφορετικά πράγματα στο γήπεδο. Ήταν ο επίλογος της... παράστασης στο γήπεδο". 

Για τον Μίσιτς: "Πρώτα από όλα τον είδαμε στις προπονήσεις. Ήρθε από την Πορτογαλία, όπου υπάρχει δράση τώρα και ξέραμε ότι θα είναι σε καλή κατάσταση. Βρήκα την ευκαιρία και τον χρησιμοποίησα χωρίς να υπάρχει ρίσκο και για τον ίδιο. Τη δεδομένη στιγμή ήταν απαραίτητο να παίξει. Ο Κάνιας προέρχεται από έναν τραυματισμό και ο Σάκχοφ θα λείψει από κάρτες. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να αντιληφθεί γρήγορα πως είναι η ομάδα και σίγουρα το γκολ του δίνει σιγουριά". 

Για τον Βαρέλα: "Δεν με φοβίζει τίποτα, για να είμαι ειλικρινής. Ξέρω ποιος είναι ο Βαρέλα. Είναι πολεμιστής! Ένας απόλυτος επαγγελματίας. Έχει δίψα για τους στόχους της ομάδας. Θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος θα υπάρξει happy end και για τις δύο πλευρές, γιατί ξέρω ότι και ο ίδιος θέλει να μείνει στην ομάδα". 

Για τους Σφιντέρσκι-Γιαννούλη-Ενρίκε: "Τον Γιαννούλη δεν τον έχουμε δει ακόμα. Θα έχω μία ολοκληρωμένη άποψη πιο μετά. Μην ασκείτε μεγάλη πίεση στον ίδιο. Είναι ένας νεαρός παίκτης με ταλέντο, αλλά θα πρέπει και ο ίδιος να πάρει χρόνο για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Είναι εντελώς διαφορετική η πίεση εδώ. Παίζουμε κάθε παιχνίδι με την ίδια πίεση, δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από τη νίκη για εμάς. 

Ενδεχομένως στην προηγούμενη του ομάδα να μην συνέβαινε αυτό. Θα πρέπει να τον προσέξουμε και να τον προετοιμάσουμε για αυτό. Να τον βοηθήσουμε για να μπει στην ομάδα.Τον Σφιντέρσκι, τον είδαμε σε μία προπόνηση. Παίκτης με θέληση, τρεξίματα και τελειώματα. Κι αυτός είναι σε νεαρή ηλικία. 

Θέλει χρόνο για να μπει σε μία διαδικασία, στην οποία είμαστε. Για τον Ενρίκε, αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν. Δεν ξέρω τι θα συμβεί μετά από δύο μέρες. Ακόμη κι αν έρθει, θα χρειαστεί έναν μήνα για να είναι καλά, γιατί προέρχεται από διακοπή". 

……………………………………………. 

O Ομάρ Ελ Καντουρί μίλησε για τη νίκη-πρόκριση επί της Παναχαϊκής και για το ποδοσφαιρικό μέλλον του... 

Αναλυτικά τόνισε: 
Για τη δήλωση Λουτσεσκου πως ο Σακχοφ και εκείνος δεν φεύγουν: "Είμαστε στην μεταγραφική περίοδο πολλά ακούγονται. Είμαι χαρούμενος που το είπε αυτό ο προπονητής. Αυτήν την στιγμή είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ. Λέω αυτήν την στιγμή Γιατί δεν είναι απλά φήμες αυτά που ακούγονται. Εγώ είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ δίνω τα πάντα σε προπονήσεις και αγώνες. Ακόμα δεν υπάρχει κάτι, τα έχω αφήσει όλα στον μάνατζερ μου και επικεντρώνομαι στην δουλειά μου".

Για την καλή του απόδοση στα τελευταία παιχνίδια: "Από την μέρα που ήρθα στον ΠΑΟΚ ταλαιπωρήθηκα από τραυματισμούς. Αυτή την στιγμή είμαι καλά, νιώθω καλά και είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα". 

Για το ματς: "Ο προπονητής μετά το παιχνίδι στην Πάτρα ήταν θυμωμένος. Στο σημερινό παιχνίδι μπήκαμε καλά, παίξαμε καλά και πήραμε την πρόκριση". 

………………………………………………. 

Ο Δημήτρης Λημνιός μίλησε για την ευρεία νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην Παναχαική...
Αναλυτικά δήλωσε: 

"Ήταν ένα σκληρό μάθημα το παιχνίδι στην Πάτρα. Ο προπονητής μας είπε πως σήμερα πρέπει να δείξουμε τι αξίζουμε, να περάσουμε και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, αφού είμαστε η ομάδα που κατέκτησε το κύπελλο τα τελευταία δυο χρόνια. 

Μπήκαμε αποφασισμένοι επιβάλλαμε το ρυθμό μας τους αιφνιδιάσαμε και στο 3-0 τελείωσαν όλα. Ο προπονητής ζητάει από μένα τον Ζαμπά και τους εξτρέμ να έχουν χημεία ισορροπία και γενικά να πατάμε περιοχή. Ήμουν χαρούμενος που βοήθησα τον Ζαμπά και εκείνος εμένα και νομίζω είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση τελευταία. 

Είναι αλήθεια πως οι ομάδες τα τελευταία χρόνια δεν στηρίζουν τα παιδιά των ακαδημιών σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ και αυτό πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους και άλλες ομάδες να βγάζουν παίκτες από τα σπλάχνα τους. 

Χαίρομαι που ο ΠΑΟΚ στηρίζει νέους παίκτες όπως εμένα τον Άκπομ και άλλους. Τα τελευταία χρόνια ο κόουτς έχει δημιουργήσει ένα καταπληκτικό σύνολο παίζουμε για την ομάδα και ο ένας για τον άλλον και αυτό είναι ένα συν που δεν το έχουν όλες οι ομάδες. Δουλεύουμε πολύ σκληρά έχουμε να βγάλουμε πολλά στο γήπεδο είμαστε βελτιωμένοι μετά την διακοπή και θέλουμε να κάνουμε μόνο νίκες για να πάμε στα ντέρμπι με ψηλά το κεφάλι".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4