Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Δεκεμβρίου 2020

Τρίποντο παρά τη μέτρια εμφάνιση (2019)

Σαν σήμερα στις 15/12/2019, για την 14η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό με 0-3 και έφτασε τα 49 ματς αήττητος στο πρωτάθλημα ...

Ο Άμπελ Φερέιρα παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλη, στα χαφ τους Μαουρίσιο, Μίσιτς, Λημνιό, Βιεϊρίνια και μπροστά τους οι Πέλκας, Σφιντέρσκι. 

Ο Δικέφαλος ευτύχησε να βρει το πρώτο του γκολ στο 7ο λεπτό, όταν σκόραρε ο Πέλκας με κοντινό σουτ μετά από σέντρα του Γιαννούλη, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη! Η ομάδα μετά το 20λεπτο έριξε τον ρυθμό της, η κατοχή της μπάλας περιορίστηκε αισθητά, χωρίς όμως ο Παναιτωλικός να έχει επικίνδυνες φάσεις. 
Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων σταμάτησε τα σουτ των Μαουρίσιο στο 31' και Βιείρίνια στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ενώ με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο με σαφή διάθεση να καθαρίσει το ματς, πιέζοντας τον Παναιτωλικό! 

Το 0-2 σημειώθηκε στο 66ο λεπτό, όταν ο Λημνιός με κοντινή προβολή μετά από γύρισμα του Άκπομ από τα αριστερά νίκησε τον Κνετ.

Τρία λεπτά αργότερα η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με τον Άκπομ να αξιοποιεί ιδανικά την εκπληκτική κάθετη του Μίσιτς και να σημειώνει το 0-3, επιστρέφοντας στα γκολ! Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν τυπική διαδικασία και πλέον ο ΠΑΟΚ κοιτά το παιχνίδι που έχει να δώσει μεσοβδόμαδα στη Νέα Σμύρνη για την 15η αγωνιστική! 
Οι συνθέσεις: 

Παναιτωλικός: Κνετ, Σανιά, Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο (25' Λιάβας), Φυτόπουλος (46' Μπαΐροβιτς), Ταχάρ, Σιέστεντ (59' Τσιγγάρας), Αριγίμπι, Ντίαζ, Ρότσα. 

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος (80' Βαρέλα), Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Λημνιός, Βιεϊρίνια, Πέλκας (61' Ελ Καντουρί), Σφιντέρσκι (61' Άκπομ). 
.......................................... 

Οι δηλώσεις του Αμπέλ Φερέιρα μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο για την 14η αγωνιστική της Super League 2019-20. 
Για το ότι βρίσκει λύσεις από τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο: «Είναι μία αλήθεια αυτή. Είναι μία δουλειά, που γίνεται κατά τη διάρκεια της σεζόν. Το να έχεις όλους αυτούς τους παίκτες ετοιμοπόλεμους δηλαδή. Είδαμε κόντρα στην Ξάνθη τον Μπίσεσβαρ να σκοράρει και να δίνει ασίστ και σήμερα τον Άκπομ . Από την πρώτη στιγμή έλεγα ότι θέλω μία ομάδα που το αστέρι της θα είναι η ίδια ομάδα. Μία ομάδα που θα έχει μία συγκεκριμένη ταυτότητα, ανεξάρτητα με τον κάθε παίκτη που αγωνίζεται.

Και σήμερα τη δείξαμε την ταυτότητα μας. Είχαμε ένταση κι ακολουθήσαμε το πλάνο μας. Σήμερα φάνηκε το πόσο δυνατή είναι -με όλη τη σημασία της λέξης- η ομάδα του ΠΑΟΚ. Είναι κάτι που προσπαθώ να το έχω συνέχεια στο μυαλό μου, το ότι η δουλειά που φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο, συνήθως είναι από τους παίκτες που δεν παίζουν. 

Ο κόσμος μερικές φορές τους ξεχνάει, αλλά εγώ όχι. Σίγουρα για παράδειγμα είναι δύσκολο να μένει εκτός ο Μπίσεσβαρ, μετά από τον προηγούμενο αγώνα, αλλά ξέρουν όλοι ότι τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και οι ευκαιρίες θα έρθουν». 

Για την χρησιμοποίηση των Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο και την αλλαγή του Πέλκα στο δεύτερο ημίχρονο: «Δεν σκέφτομαι ατομικά τους ποδοσφαιριστές. Αυτό που εμείς χρειαζόμασταν όταν έγιναν οι αλλαγές, ήταν να φρεσκάρουμε μπροστά την ομάδα. Είμαστε μία ομάδα που αρέσκεται να πιέζει μπροστά κι αυτό σημαίνει ότι οι επιθετικοί πρέπει να πιέζουν πολύ και στο αμυντικό κομμάτι. 

Εμείς παίζουμε με 2 μέσους και θέλουμε πραγματικά μεγάλη ενέργεια. Γύρω στο 60-65 σε όλα τα παιχνίδια οι αλλαγές μας έχουν να κάνουν με το φρεσκάρισμα της μεσαίας γραμμής. Αλλά αυτό που έχω να πω και για τον Πέλκα και για τον Σφιντέρσκι είναι ότι έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Όπως και οι αντικαταστάτες τους και ο Άκπομ και ο Ελ Καντουρί». 

Για τις εντολές που έδωσε στο ημίχρονο στους παίκτες του: «Τους ρώτησα αν τους αρέσει η μπάλα και αν θέλουν να την έχουν στα πόδια τους. Τους είπα ότι η μπάλα είναι φίλη μας και πρέπει να της συμπεριφερόμαστε σαν οικογένεια μας. Είχαμε την μπάλα, αλλά μετά ουσιαστικά σταματήσαμε να παίζουμε. Τους είπα ότι είμαστε ο ΠΑΟΚ, έχουμε μία ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα και πρέπει να μπούμε και να παίξουμε. 

Πρέπει να παίζουμε υπό πίεση και νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε αρκετά σήμερα. Ήταν ένα καλό παιχνίδι γενικά από εμάς. Ίσως θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα γκολ, αλλά το διάστημα μετά το πρώτο μας γκολ, σίγουρα είναι κάτι που δεν θέλουμε να το επαναλάβουμε». 

Για την αλλαγή του Μάτος στα τελευταία λεπτά του αγώνα: «Από τον Μάτος πάντα περιμένω παραπάνω πράγματα. Αυτό που θέλαμε να δοκιμάσουμε με την αλλαγή του Βαρέλα , ήταν να παίξουμε με πεντάδα πίσω. Να παίξουμε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και δύο στα άκρα τον Γιαννούλη και τον Λημνιό και να δούμε πως θα αντιδρούσε η ομάδα, παίζοντας αυτόν τον σχηματικό. Ο Μάτος δέχθηκε μία κάρτα χωρίς λόγο λίγο πριν βγει και δεν θέλαμε να ρισκάρουμε. Πιθανότατα, αν δεν είχε πάρει αυτή την κίτρινη κάρτα θα έβαζα τον Εσίτι». 

……………………………………………… 

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε για το διπλό επί του Παναιτωλικού και το γκολ που σημείωσε... 
 
Αναλυτικά τόνισε:

Για το που αφιέρωσε το γκολ: «Στον Βαλάντη, καθώς μου είπε ότι θα σκοράρω και το αφιέρωσα σε αυτόν. Ο πανηγυρισμός είναι από ένα τραγούδι...» 

Για την κατάσταση του: «Σιγά σιγά προσπαθώ να αποκτήσω ρυθμό, χρειάζεται υπομονή. Συγχαρητήρια στον Κνετ που έβγαλε το βολ πλανέ, ήταν κάτι πολύ δύσκολο». 

Για όσα τους είπε ο Φερέιρα στην ανάπαυλα: «Αν δεν αγαπάς τη μπάλα και δεν της συμπεριφέρεσαι καλά, δεν θα σου συμπεριφερθεί και αυτή». 

Για τη συνέχεια: «Ήμασταν ουσιαστικοί σήμερα, είναι μαραθώνιος και θα χρειαστούν όλοι οι ποδοσφαιριστές του ρόστερ. Πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι και διαθέσιμοι. Να δουλεύουμε και να αρπάζουμε την ευκαιρία που μας δίνεται». 

………………………………………………. 

Ο Δημήτρης Γιαννούλης για τη νίκη στο Αγρίνιο και τον στόχο του πρωταθλήματος...
Αναλυτικά τόνισε: 

Για την εικόνα του ματς: «Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε νωρίς και μετά για κάποιον λόγο καθίσαμε πίσω. Από εκεί πέρα στο δεύτερο ημίχρονο, δείξαμε καλύτερη εικόνα και νομίζω το τελικό σκορ είναι δίκαιο». 

Για τις λύσεις που έχει στον πάγκο ο ΠΑΟΚ: «Σίγουρα ο κόοουτς θα δώσει χρόνο σε κάποια παιδιά που δεν έχουν τόσο μεγάλο χρόνο συμμετοχής μέχρι σήμερα. Είναι καλό να υπάρχουν λύσεις στην ομάδα, γιατί κάνει τους ποδοσφαιριστές να δίνουν το κάτι παραπάνω». 

Για το αήττητο που έφτασε τα 49 παιχνίδια: «Αυτό είναι ευχάριστο αλλά από εκεί και πρέπει δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και όχι τα χίλια παιχνίδια αήττητοι. Στόχος μας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και θα κάνουμε τα πάντα για αυτό». 

……………………………………………….. 

Ο εκ των βασικών πρωταγωνιστών της σημερινής νίκης, χάρη στο γκολ που σημείωσε και την ασίστ που σέρβιρε, μίλησε για το ματς του Αγρινίου... 

Αναλυτικά ο Τσούμπα Άκπομ ανέφερε:
Για τη δική του απόδοση: «Είμαι χαρούμενος για την ομάδα που κερδίσαμε και έτσι πήραμε τους τρεις βαθμούς και βοήθησα όσο μπορούσα». 

Για το δικό του χρόνο συμμετοχής και τον εσωτερικό ανταγωνισμό με τον Σφιντέρσκι: «Θέλω να συνεχίσω να προσπαθώ μέσα στην ομάδα και στις προπονήσεις, ώστε να πάρω και εγώ περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Μας κάνει καλό ο ανταγωνισμός μέσα στην ομάδα». 

Για τις φήμες για ενδεχόμενη μεταγραφή του: «Είναι 100% στον ΠΑΟΚ και είμαι αφοσιωμένος στην ομάδα. Τον Ιανουάριο δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει, αλλά εγώ κοιτώ μόνο πως θα βελτιωθώ με την ομάδα και πως θα βελτιωθεί και η ομάδα». 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4