Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Οκτωβρίου 2020

Δημήτρης κερνούσε, Δημήτρης ... έπινε! (2019)

Σαν σήμερα στις 26/10/2019, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πλησιάζει την κορυφή, διευρύνοντας το αήττητο σερί του σε 43 αγώνες, κερδίζοντας τον Βόλο σε ένα εύκολο απόγευμα ...

Με πρωταγωνιστές τους τρεις εορτάζοντες Δημήτρηδες, ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Πανθεσσαλικό Στάδιο επικρατώντας με 0-2 του ΝΠΣ Βόλος για την 8η αγωνιστική της Super League 2019-20.
Από το ξεκίνημα της σεζόν ο ΠΑΟΚ ήξερε ότι θα χρειαστεί χρόνο για να αφομοιώσει τα νέα δεδομένα. Άλλωστε ο Αμπέλ Φερέιρα προσέδωσε ένα αρκετά διαφορετικό στυλ παιχνιδιού στην ομάδα. Όσο περισσότερο λοιπόν περνάνε οι μέρες και οι μήνες τόσο καλύτερος εμφανίζεται εντός γηπέδου ο Δικέφαλος και βρίσκει ρυθμό. 

Το ταξίδι στο Βόλο δεν ήταν εύκολο. Ο ΝΠΣ Βόλος έδειξε από το ξεκίνημα της σεζόν ότι μπορεί να κάνει πολλές ζημιές, παίζοντας ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ όμως μπήκε αποφασισμένος στο γήπεδο και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης, παίρνοντας το τρίποντο.
Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα , έχοντας ακριβώς την ίδια 11άδα για δεύτερο σερί παιχνίδι, μετά τη νίκη επί της Λαμίας στην Τούμπα, μπήκε ορεξάτη στον αγωνιστικό χώρου του Πανθεσσαλικού Σταδίου και έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της.
 
Αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίωρο του αγώνα, με κορυφαίες μία κεφαλιά του Μπίσεσβαρ και ένα σουτ του Στοχ , για να έρθει ο Δημήτρης Λημνιός στο 29′ να ανοίξει το σκορ. 

Ο Στοχ έκανε ένα εξαιρετικό τακουνάκι και έδωσε την δυνατότητα στον Γιαννούλη να πάρει χώρο και να βγάλει μία σέντρα ακριβείας και ο Λημνιός με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0, που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, καθώς ο Ίνγκασον αστόχησε σε ωραία κεφαλιά, ενώ ο Ζίβκοβιτς στο τελευταίο πεντάλεπτο πριν την ανάπαυλα έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις μία σε απευθείας φάουλ του Δημόπουλου και μία με τάκλιν σε προσπάθεια του Ζοάο.
Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ κράτησε την κατοχή σε υψηλά ποσοστά υπέρ του, έχασε σημαντικές φάσεις μπροστά από την εστία του Γκαραβέλη, με σημαντικότερη αυτή του Μπίσεσβαρ στο 61′, όταν ο Ολλανδός δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα μετά από ωραία προσπάθεια, για να έρθει και πάλι ο Λημνιός να... ξεκλειδώσει και πάλι το παιχνίδι.

Ο νεαρός εξτρέμ μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και κέρδισε πέναλτι όταν ο Δημόπουλος τον ανέτρεψε, για να έρθει ο τρίτος Δημήτρης της παρέας, που γιόρτασε σήμερα διπλά λόγω γιορτής και γενεθλίων, να σφραγίσει το παιχνίδι. 

Ο Δημήτρης Πέλκας από την άσπρη βούλα με μία απίθανη εκτέλεση αλά Πανένκα διαμόρφωσε το τελικό 0-2, αφού μέχρι το φινάλε κανείς δεν κατάφερε να βρει δίχτυα παρά τον καλό ρυθμό του αγώνα. 

Μετά το τελευταίο σφύριγμα οι παίκτες έγιναν ένα με τον κόσμο του Δικεφάλου που κατέκλυσε το γήπεδο του Βόλου και δημιούργησε εξαιρετική ατμόσφαιρα.Ο ΠΑΟΚ έφτασε τις έξι νίκες σε οκτώ αγώνες, φτάνοντας τους 20 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Ολυμπιακό, που φιλοξενεί το βράδυ της Κυριακής την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. 
Οι συνθέσεις: 

Βόλος ΝΠΣ (Φεράντο): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Τσίκα, Δημόπουλος, Φερράρι, Μαξ Αγκούστο, Τσοκάνης, Τόρες, Ατιάτ (54' Μάντζης), Ζοάο Ράφαελ, Γέντρισεκ. 

ΠΑΟΚ ( Φερέιρα ): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ντόουγκλας, Μίσιτς, Λημνιός (82' Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Στοχ (64' Πέλκας), Σφιντέρσκι (75' Άκπομ). 

.................................................... 

Ο Δημήτρης Λημνιός. σκόρερ του πρώτου σημερινού τέρματος του Δικεφάλου τόνισε μετά το παιχνίδι...
Για το τι είπε στον Πέλκα όταν σκόραρε το 0-1: «Του είπα ότι το γκολ είναι δικό του, γιατί έχει γενέθλια. Του Αγίου Δημητρίου σήμερα, ο ένας έκανε ασίστ (σ.σ. Γιαννούλης) κι εμείς (σ.σ. Πέλκας) βάλαμε γκολ. Το ευχαριστηθήκαμε. Ο Βόλος δεν κλείστηκε και θέλω να του πω συγχαρητήρια. Μπήκαμε αποφασισμένοι και θα το χαρούμε στη συνέχεια πιο πολύ».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας: «Ασχολούμαστε μόνο με την ομάδα μας. Για το σύστημα του προπονητή, στην αρχή υπήρχε μια γκρίνια γιατί η ομάδα δεν έπαιζε τόσο καλά, αλλά χρειαζόμασταν χρόνο προσαρμογής. Καμιά φορά χρειάζεται υπομονή. Η ομάδα σιγά-σιγά παίζει καλύτερα, παίζει τη μπάλα από πίσω, κάνει τελικές και αυτό είναι το βασικό πλάνο».

Για το αν έχει ξανααγωνιστεί στη γενέτειρα του το Βόλο σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ: «Ήρθαν με είδαν οι γονείς μου, οι φίλοι μου, οι συγγενείς μου, που δε με είχαν ξαναδεί στο γήπεδο, Θεωρώ ότι τους έκανα περήφανους. Το σπίτι μου από εδώ, είναι πέντε λεπτά. Είναι καλό που υπάρχει μια ομάδα του Βόλου στη Σούπερ Λιγκ. Ήταν μια όμορφη στιγμή για μένα, το χάρηκα πολύ και αυτό που κρατάω είναι ότι συνδυάστηκε με νίκη και καλή εμφάνιση της ομάδας μου».

………………………………………………….. 

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για το διπλό στον Βόλο, καθώς και για την επιλογή του να παραμείνει στη ομάδα παρά την πρόταση που είχε από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας...
Αναλυτικά ο Αμπέλ Φερέιρα τόνισε: 

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Το έχω πει πολλές φορές ότι ο κόσμος είναι η ψυχή του συλλόγου και αυτό το τονίζω συνεχώς στους παίκτες μου γιατί ισχύει στον απόλυτο βαθμό. Όταν κοιτάς αυτόν τον κόσμο, σκέφτεσαι ως προπονητής ότι σου αφαιρούν τη... δουλειά πολύ απλά διότι αυτός ο κόσμος δίνει τεράστιο κίνητρο στους παίκτες και δεν χρειάζεται εγώ να τους δώσω ένα επιπλέον. 

Ειδικά όταν βλέπεις τόσο πολύ κόσμο όπως στο συγκεκριμένο ματς, τόσο λιγότερη δουλειά θα έχω εγώ. Ο παίκτης μπαίνοντας στο γήπεδο και βλέποντας αυτόν τον κόσμο, μπαίνει με το μαχαίρι στο στόμα. Εγώ είχα την ευκαιρία να φύγω αλλά δεν το έκανα γιατί έχω ένα όνειρο για τον ΠΑΟΚ και θέλω να το πετύχω και για αυτό δουλεύω καθημερινά και αυτή την υπόσχεση δίνω σε όλους». 

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε ανάλογη ένταση στο παιχνίδι του όπως σε προηγούμενα ματς: «Για εμάς η πρόκληση είναι να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Ακόμη και όταν χάνουμε τη μπάλα να πιέζουμε για να την κερδίζουμε άμεσα. Μπορεί σε αυτό το ματς να μην είχαμε την ίδια ένταση αλλά ελέγξαμε τον ρυθμό στο παιχνίδι και για αυτό θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. 

Αυτό που κρατώ είναι η αγωνιστική νοοτροπία των παικτών μου. Γνωρίζουν τι ζητώ, τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο και αυτοί είναι που δίνουν το ρυθμό. Οι ποδοσφαιριστές δίνουν αξία στο ποδόσφαιρο και χαίρομαι γιατί το ποδόσφαιρο που παίζουμε αρέσει και αυτή είναι η ουσία». 

Για το αν τον δυσκολεύει η διαχείριση του ρόστερ: «Αν ρωτήσετε τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι θα σας πει πως και αυτός δεν χαίρεται που αφήνει τον Σίλβα στον πάγκο. Αλλά στο ποδόσφαιρο αυτό ισχύει. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως το αστέρι είναι η ομάδα και όχι οι παίκτες. 

Χαίρομαι γιατί ο Σφιντέρσκι συναγωνίζεται τον Άκπομ που μετά την αποχώρηση του Πρίγιοβιτς ήταν βασικός ή κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τον Ζίβκοβιτς και τον Πασχαλάκη. Αυτό είναι το κέρδος. Μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό στις προπονήσεις η ομάδα να κερδίζει τα παιχνίδια. Και αυτό φαίνεται γιατί όλες οι προσπάθειες μας είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς». 

Για τον Ζαμπά: «Θα σας πω απλά ότι το ποδόσφαιρο είναι αυτό. Αλλά είναι ξεκάθαρο πως εγώ είμαι ο προπονητής και άλλοι έχουν τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα για μεταγραφές. Στο ποδόσφαιρο όλοι αγοράζονται και όλοι πωλούνται μεταγραφικά. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι όλοι όσοι είναι στην ομάδα, να συμμετέχουν σε έναν υγιή ανταγωνισμό με στόχο μια θέση στη βασική ενδεκάδα. Κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα». 

……………………………………………………… 

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε για το τέρμα που σημείωσε και για το τι είπε στον έτερο εορτάζοντα Δημήτρη Λημνιό όταν ο τελευταίος πέτυχε το πρώτο γκολ της σημερινής αναμέτρησης...
Αναλυτικά ανέφερε: 

Για το τι είπε στον Λημνιό μετά το γκολ του πρώτου: «Ήμουν πολύ χαρούμενος που σκοράρει και του είπα να συνεχίσει έτσι. Ήταν αυτό που λέγαμε τα προηγούμενα χρόνια ότι του έλειπε, το γκολ. Ελπίζω κι εύχομαι να συνεχίσει να το κάνει γιατί μπορούμε να δούμε περισσότερα». 

Για το που το αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε: «Το αφιέρωσα στην κοπέλα μου που είναι συνέχεια δίπλα μου και στα εύκολα και στα δύσκολα. Ήταν μεγάλη χαρά που κατάφερα να σκοράρω. Σήμερα γιορτάζει η πιο όμορφη πόλη στην κόσμο και αφιερώνουμε τη νίκη σε αυτήν. Κέρδισε η ομάδα, συνεχίζει το καλό σερί και από αύριο το ξεχνάμε. Αυτό πρέπει να κάνουμε για να συνεχίσουμε για τους στόχους μας». 

Για την διαρκή βελτίωση της εικόνας του ΠΑΟΚ: «Είναι μαραθώνιος. Για όλες τις ομάδες είναι δύσκολο το πρώτο διάστημα με νέο προπονητή. Κάθε εβδομάδα είμαστε καλύτεροι. Είμαστε εδώ για να τον ακούσουμε, να προχωρήσουμε όλοι και να πετύχουμε το στόχο μας στο τέλος». 

Για την φανέλα που φορούσε ο ΠΑΟΚ σήμερα: «Για μένα που είμαι πολλά χρόνια εδώ, είναι σημαντική αυτή η φράση που γράφει αυτή η φανέλα. Παίζουμε για τα παιδιά που έφυγαν για την ομάδα. Μας δίνουν δύναμη από ψηλά. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να πορευόμαστε με αυτήν τη φράση για τους οπαδούς που μας ακολουθούν. Η επετειακή φανέλα, είναι μια πολύ βαριά φανέλα». 

…………………………………………………………… 

Ο Λέο Μάτος μίλησε για το τρίποντο που πήρε ο ΠΑΟΚ στο όλο και παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο των τριών Δημήτρηδων της ομάδας (Λημνιού, Πέλκα και Γιαννούλη)...
Αναλυτικά ο Βραζιλιάνος μπακ τόνισε: 

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν δέχτηκε κάποιο γκολ για δεύτερο σερί ματς: «Δείχνει ότι κάνουμε πολύ καλή δουλειά και ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο προσηλωμένοι στην άμυνα. Σε προηγούμενους αγώνες είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης, αλλά αυτό έχει αλλάξει και δείχνει ότι δουλεύουμε όπως μας λέει ο προπονητής μας». 

Για το που αφιερώνει τη νίκη: «Αφιερώνουμε τη νίκη σε εμάς για την σκληρή δουλειά μας. Εμείς δουλεύουμε καθημερινά και θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε δυνατοί. Θέλουμε να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να μπούμε στα play offs με την καλύτερη δυνατή βαθμολογία». 

Για τους εορτάζοντες της ομάδας: «Φυσικά γνωρίζουμε για την γιορτή τους. Είμαστε χαρούμενοι για αυτούς. Είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για εκείνους, είμαστε μια οικογένεια, είμαστε όλοι μαζί. Τους αξίζουν τα καλύτερα και βοηθούν πάρα πολύ την ομάδα. Είμαστε ένα γκρουπ μαζί όλοι σαν μια οικογένεια. Οι Δημήτρηδες είναι πλέον σαν... μηχανές». 

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Είναι αυτό που είπαμε και πριν, όσο περνάει ο καιρός το δέσιμο μεγαλώνει. Όσο προχωράει ο καιρός αρχίζουμε να αποδίδουμε καλύτερα αυτό που ζητάει ο προπονητής μας. Με αυτή τη νοοτροπία θα πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μαζί». 



Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4