Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Σεπτεμβρίου 2020

Ελπίδες για τη ρεβάνς της Τούμπας (2020)

Σαν σήμερα στις 22/9/2020, o ΠΑΟΚ ηττήθηκε στη Ρωσία από την Κράσνονταρ με 2-1, για τα play offs του Champions League, της περιόδου 2020-2021...
 
Όπως ήταν αναμενόμενο οι δύο ομάδες έδωσαν μία οριακή και σκληρή μάχη για περισσότερα από 90 λεπτά. Κράσνονταρ και ΠΑΟΚ πάλεψαν μέχρι εσχάτως, με τους Ρώσους να φεύγουν χαμογελαστοί από το γήπεδο, αλλά να έχουν ισχνό προβάδισμα ενόψει επαναληπτικού.

Ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα , με τριάδα στην επίθεση αποτελούμενη από τους Α.Ζίβκοβιτς, Πέλκα και Τζόλη, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 7′ έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Πέλκας εκτέλεσε πέναλτι μετά από χέρι του Κάιο σε σουτ του Σβαμπ , αλλά ο Σαφόνοφ δεν ξεγελάστηκε από την εκτέλεση του αρχηγού του Δικεφάλου και έσωσε την ομάδα του. 

Η Κράσνονταρ ανέβασε ρυθμούς και είχε κάποιες καλές στιγμές, με τον ΠΑΟΚ να δίνει χώρο και να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 32′ το πλάνο απέδωσε καρπούς.Ο Α.Ζίβκοβιτς έκανε μία εξαιρετική προσπάθεια από τα αριστερά, έδωσε στον Πέλκα κι αυτός με ένα απίθανο τελείωμα, πήρε το αίμα του πίσω από τον Σαφόνοφ και άνοιξε το σκορ. 

Η χαρά κράτησε μόλις επτά λεπτά για τους παίκτες του Δικεφάλου. Ο Γιαννούλης ανέτρεψε εντός περιοχής τον Καμπελά και ο Κλάεσον νίκησε τον Ζίβκοβιτς από την άσπρη βούλα για το 1-1. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες αν προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. 
Η μοίρα του αγώνα καθορίστηκε σε ένα δίλεπτο. Στο 68′ ο Γιαννούλης γύρισε στον Ελ Καντουρί, ο Μαροκινός έκανε το τελείωμα αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Σαφόνοφ. Στο 70′ η Κράσνονταρ με τον Καμπελά κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ και να πάρει τελικά τη νίκη καθώς τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε. 

Οι δύο ομάδες πλέον ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Τετάρτη (30.09, 22:00) στο γήπεδο της Τούμπας, σε ένα παιχνίδι που θα έκρινε μία θέση στους ομίλους του UEFA Champions League. 
Οι συνθέσεις: 

Κράσνονταρ (Μουσάεβ): Σαφόνοφ, Σ. Πετρόβ, Κάιο, Σορόκιν, Ραμίρεζ, Καμπελά (81' Ούτκιν), Όλσον, Βιλένα, Βάντερσον (86' Σουλεϊμάνοφ), Μπεργκ, Κλάεσον. 

ΠΑΟΚ ( Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Α.Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Γιαννούλης, Πέλκας (79' Μπίσεσβαρ), Τζόλης (84' Σφιντέρσκι). 

…………………………………………… 

O τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για το παιχνίδι και δήλωσε αισιόδοξος για τη ρεβάνς... 
Αναλυτικά ο Αμπέλ Φερέιρα τόνισε: 

Γιατί δεν έγινε τρίτη αλλαγή στο παιχνίδι: "Κατά πρώτο λόγο, θεωρώ ότι η ομάδα έκανε ένα καλό παιχνίδι και είχε τις ευκαιρίες της για να κερδίσει το παιχνίδι. Όσον αφορά στην τρίτη αλλαγή, είχαμε τον Εσίτι και τον Νινούα, αλλά θεωρούσα ότι ο Σβαμπ θα μπορούσε να φτάσει κοντά στην αντίπαλη περιοχή και να γίνει επικίνδυνος. Αυτή ήταν η δική μου επιλογή. Δε θεωρώ ότι θα κερδίζαμε ή θα χάναμε το ματς, λόγω των αλλαγών. Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, κρίθηκε στις λεπτομέρειες και σήμερα αυτές δεν ήταν με το μέρος μας". 

Για το αν αποτέλεσε έκπληξη για αυτόν η επιλογή των παικτών στην επίθεση της Κράσνονταρ: "Ξέραμε καλά ότι η μεγάλη δύναμη του αντιπάλου μας, ήταν η μεγάλη ποιότητα των παικτών που αγωνίζονται στην επιθετική γραμμή. Είναι δυνατοί στο 1 εναντίον 1 αλλά εμείς σε ομαδικό επίπεδο, καταφέραμε να εξουδετερώσουμε αυτά τα ατού του αντιπάλου. Κάναμε ένα καλό, ομαδικό παιχνίδι και μπορώ να πω ότι το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες". 

Για την εξέλιξη του αγώνα: "Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Εμείς χάσαμε ένα πέναλτι και ο αντίπαλος το έβαλε. Μετά είχαμε το δοκάρι και στην επαναφορά, ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε με το πίσω μέρος του ποδιού του. Αυτά συμβαίνουν. Εμείς κάναμε ένα καλό παιχνίδι και θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Η πρόκριση είναι ανοικτή κι εμείς από τη μεριά μας, πιστεύουμε ότι μπορούμε να το γυρίσουμε στην Τούμπα". 

Για τη συνέχεια: "Τώρα πια, για εμάς το πιο σημαντικό είναι η αποκατάσταση των παικτών που έπαιξαν σήμερα και μετά το παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Μετά θα συγκεντρώσουμε όλες τις δυνάμεις μας, για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Στα θετικά της ομάδας μας, είναι αυτή η μεγάλη θέληση και η φιλοδοξία να κάνουμε τα πάντα για να βρεθούμε στους ομίλους. Μας έλειψε η αποτελεσματικότητα στις δύσκολες στιγμές κι όλα είναι ανοικτά. 

Στο δεύτερο παιχνίδι θα τα έχουμε όλα αυτά. Νομίζω ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι και το μοναδικό που μας αφήνει δυσαρεστημένους είναι το αποτέλεσμα. Η διάθεση και το θράσος αν μπορούμε να το πούμε έτσι, φάνηκαν σήμερα και θα φανούν ακόμη περισσότερο και στο δεύτερο παιχνίδι". 

Για το κομμάτι των πέναλτι: "Ξέρετε πολύ καλά ότι εκτελεστής των πέναλτι είναι ο Πέλκας. Στο πέναλτι είναι από τη μία αυτός που εκτελεί και από την άλλη αυτός που προσπαθεί να αποκρούσει. Ο αντίπαλος τερματοφύλακας είχε μία πολύ καλή απόδοση και σε αυτό το κομμάτι. Είμαστε σίγουροι ότι αν συμβεί κάτι παρόμοιο, η έκβαση θα είναι πολύ καλύτερη". 

Για το αν υπολογίζει τους Τσόλακ και Ουαγκέ για τη ρεβάνς: "Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το απαντήσω αυτή τη στιγμή. Τώρα ήρθαν, θα πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση είναι. Το αληθινό ποδόσφαιρο, δεν είναι Football Manager, όπου βγάζεις έναν παίκτη, βάζεις έναν άλλον και το αποτέλεσμα είναι καλύτερο. Θα πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση είναι. 

Το ποδόσφαιρο είναι κάτι πολύ πιο δύσκολο, δεν είναι σαν το Football Manager ή το Play Station, είναι πιο ιδιόμορφο και θα πρέπει να εξετάσουμε όλους τους παράγοντες. Μιλάμε για ένα μοντέλο παιχνιδιού, για προσωπικές σχέσεις που θα πρέπει να χτιστούν κι άλλους πολλούς παράγοντες. Με ξέρετε πολύ καλά, είμαι ένας προπονητής που του αρέσει να παίρνει ρίσκα κι αν χρειαστεί, να είστε σίγουροι ότι θα το κάνω". 

………………………………………… 

Ο σκόρερ του ΠΑΟΚ μίλησε για το αποτέλεσμα και τη ρεβάνς της Τούμπας... 
Αναλυτικά ο Δημήτρης Πέλκας τόνισε: 

"Σε αυτά τα ματς παίζει ρόλο το μυαλό να μην κάνεις λάθη, αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη είναι που θα πάρει την πρόκριση. Θα δούμε τι έφταιξε σήμερα και θα το διορθώσουμε. Σήμερα πραγματικά δεν αξίζαμε αυτό το σκορ, πάμε τώρα την επόμενη βδομάδα για την πρόκριση. 

Τώρα πάμε να κάνουμε κάτι που δεν το έχουμε καταφέρει. Θέλουμε να μπούμε στους ομίλους του Champions League και αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο, πραγματικά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε στην Τούμπα για να προκριθούμε, αλλά ξέρω ότι πρέπει να προκριθούμε". 

…………………………………………. 

Ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο μίλησε για το αποτέλεσμα απέναντι στη Κράσνονταρ και έδωσε το έναυσμα για τη μάχη της Τούμπας... 
Αναλυτικά ανέφερε: 

"Αισθάνομαι κουρασμένος γιατί είχα και καιρό να αγωνιστώ, έχω παίξει δύο σερί παιχνίδια, είμαι στον ΠΑΟΚ για να αγωνιστώ όπου ζητήσει ο προπονητής μου και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό". 

Για την κατάσταση του: "Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για εμένα. Δούλεψα σκληρά και εφόσον είμαι καλά και σε κατάσταση να παίξω, δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Θέλω να δώσω ότι μπορώ για την ομάδα. Έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε και πρέπει να δώσουμε και τη ζωή μας για να πετύχουμε το στόχο μας". 

Για το δεύτερο παιχνίδι: "Νομίζω ότι μετά από αυτό το παιχνίδι όλα είναι ανοιχτά. Είδαμε ότι έχουμε μια καλή ομάδα απέναντι μας όπως είμαστε και εμείς. Σε πολλά παιχνίδια ήμασταν εμείς αυτοί που είχαμε τον έλεγχο και κυριαρχούσαμε. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στο δεύτερο παιχνίδι για να πάρουμε την πρόκριση". 

Για το σύστημα: "Είναι αυτό που ζητάει ο προπονητής μιας και απουσιάζουν πολλοί που αγωνίζονται σε αυτή τη θέση. Φυσικά δεν είναι η φυσική μου θέση και δυσκολεύομαι να προσαρμοστώ, αλλά όπως είπα πρέπει να δουλέψουμε όλοι για την ομάδα και για το πως θα προκριθούμε". 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4