Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Σεπτεμβρίου 2020

Πέταξε βαθμούς με άμυνα για κλάματα! (2019)

Σαν σήμερα στις 22/9/2019, o ΠΑΟΚ έμεινε στο 2-2 στην Τούμπα με τον συμπολίτη, 
για την 4η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2019-2020... 

Σε μια σχεδόν γεμάτη Τούμπα, ο Φερέιρα παράταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλη, στα χαφ Μπίσεσβαρ, Ντόουγκλας, Μίσιτς, Ζαμπά και στην επίθεση τους Άκπομ, Πέλκα. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις για τον ΠΑΟΚ, καθώς μόλις στο 2', ο Ιντέγε εκμεταλλεύτηκε αδυναμία της άμυνάς μας να απομακρύνει και με σουτ από το ύψος του πέναλτι σκόραρε. 

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση! Στο 5ο λεπτό ο Μίσιτς εκτέλεσε υποδειγματικά κόρνερ και ο Μάτος με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Κουέστα κάνοντας το 1-1. 

Στο 13΄ο Πέλκας έγινε αναγκαστική αλλαγή, παραχωρώντας τη θέση του στον Λημνιό, οι φιλοξενούμενοι με καθυστερήσεις και συνεχείς διαμαρτυρίες ροκάνισαν σημαντικό μέρος του χρόνου, με τον ΠΑΟΚ να είναι η ομάδα που προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά χωρίς να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός. 

Χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου είναι το γεγονός ότι ο Άρης πάτησε την περιοχή μας στη φάση του γκολ και στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων! 

Δεν έλειψαν οι δυνατές μονομαχίες στο ματς, με τον Σιδηρόπουλο να κιτρινίζει τους Ντιγκινί, Μάτος, Άκπομ, Σάσα για δυνατά μαρκαρίσματα και διαμαρτυρίες. 

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ακυρώθηκε σαν οφ σάιντ γκολ του Άκπομ σε μια δύσκολη φάση, στην οποία υποδείχτηκε σε θέση οφ σάιντ ο Μπίσεσβαρ 

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε με υπομονή να σπάσει το ταμπούρι του Άρη, που είχε όλους τους παίκτες πίσω από την μπάλα, αλλά στο 67ο λεπτό, ο Σιδηρόπουλος έδειξε την 2η κίτρινη στον Μάτος, με τον Βραζιλιάνο να αφήνει με «10» τον ΠΑΟΚ, σε κομβικό σημείο. 

Στο 71ο λεπτό, ειδε την 2η κίτρινη ο Σάσα, επαναφέροντας την αριθμητική ισορροπία. Από εκείνο το σημείο και μετά και με την είσοδο του Σφιντέρσκι στο ματς, ο ΠΑΟΚ πίεσε για το δεύτερο γκολ, έκλεισε τον Άρη στο 1/3 του γηπέδου και στο 87' κόντρα στη ροή του ματς, ο Ματίγια σημείωσε το 1-2 εκμεταλλευόμενος τραγική αντίδραση της άμυνάς μας. 

Ο ΠΑΟΚ δεν παράτησε το ματς και αφού στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων είχε δοκάρι ο Βαρέλα, ήρθε στο επόμενο λεπτό ο κορυφαίος μας παίκτης και σήμερα (Μίσιτς) να ισοφαρίσει! 
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ντόουγκλας (13' Λημνιός), Μίσιτς, Ζαμπά (57' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Ακπόμ (70' Σφιντέρσκι). 

Άρης: Κουέστα (46' Έμαν), Κόρχουτ, Ρόουζ, Βέλεθ, Σούντγκρεν, Φετφατζίδης (85' Σόουζα), Σάσα, Ματίγια, Ντιγκινί, Ιντέγε, Γκάμα (64' Λάρσον). 

…………………………………… 

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για το ισόπαλο ματς κόντρα στον Άρη και την συνέχεια στην σεζόν... 

Αναλυτικά ο Αμπέλ Φερέιρα τόνισε:

Για την εικόνα των παικτών του: «Αν θέλετε να μιλήσουμε για λάθη, δεν μπορούμε να πούμε πολλά για το δεύτερο γκολ για παράδειγμα. Μία μπαλιά στα τυφλά από τον τερματοφύλακα, μία ασυνεννοησία, ο αντίπαλος πήρε την μπάλα κι έγινε το σουτ. 
Η ομάδα πρέπει οπωσδήποτε να βελτιωθεί στην αμυντική της λειτουργία. Ο τερματοφύλακας είναι ο ίδιος. Η αμυντική γραμμή είναι η ίδια. Οι παίκτες του κέντρου άλλαξαν, αλλά αυτό που εμείς πρέπει να κάνουμε, είναι να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. 

Το φετινό παιχνίδι δεν διέφερε πολύ από το περσινό. Ξεκίνησε με πολλά φάουλ, κάρτες... Παίχτηκε περισσότερο με το κεφάλι. Με όλο το σεβασμό για την αντίπαλη ομάδα, ήρθε εδώ να αμυνθεί, να κλέψει βαθμούς από δικά μας λάθη. Με βάση την εικόνα του αγώνα, αν θα έπρεπε να κερδίσει μία ομάδα, αυτή θα ήταν ο ΠΑΟΚ. 

Είχαμε ένα γκολ που ακυρώθηκε, είχαμε δοκάρι, πολλές ευκαιρίες και πολλά σουτ μέσα από την περιοχή. Αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα και καλή φυσική κατάσταση έχει και έχει καλή πνευματική κατάσταση. Ξέρω καλά ότι όλοι οι οπαδοί μας, ήθελαν να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα. 
Κάναμε μία πολύ καλή εβδομάδα προετοιμασίας. Δυστυχώς καταφέραμε να πάρουμε μόνο έναν βαθμό. Το ποδόσφαιρο είναι και αποτελεσματικότητα. Ο αντίπαλος δεν χρειάστηκε πολλές ευκαιρίες κι εμείς για να βάλουμε δύο γκολ, χρειαστήκαμε 17 ευκαιρίες. Εμείς θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας». 

Για τα λάθη στην αμυντική λειτουργία: «Θέλετε να σας πω ότι φταίω εγώ; Εγώ φταίω. Η ευθύνη είναι δικιά μου. Αλλά αυτό το οποίο μπορώ να σας εγγυηθώ είναι ότι η ομάδα δουλεύει πολύ και στο αμυντικό κομμάτι. 
Τα γκολ που δεχόμαστε, δεν έχουν να κάνουν με συνολική λειτουργία, αλλά με ατομικά λάθη. Είναι έλλειψη συγκέντρωσης. 
Δέχομαι την κριτική για την αμυντική λειτουργία της ομάδας, αλλά νομίζω κανείς δεν είναι πιο κριτικός από εμένα σε αυτό το κομμάτι. Η ομάδα ακόμη και σήμερα θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ με τις ευκαιρίες που είχε». 

Ειλικρινά σας λέω ότι η κριτική μας βοηθάει για να βελτιωθούμε. Δεν ξέρω αν παρατηρήσατε τον Ντούγκλας, τον είδατε να χάσει εύκολα καμία μπαλιά; Είδατε τον Μίσιτς; Όλοι εδώ δεν έλεγαν και τα καλύτερα λόγια για αυτόν... Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά και να βελτιώσουμε όλους τους παίκτες όσο γίνεται. 
Έχουμε και κάποια πράγματα καλά. Η δουλειά μας είναι να αναλύουμε τους αγώνες, να βλέπουμε τα πράγματα που κάνουμε καλά και να διορθώνουμε τα λάθη. Έχουμε ακόμη παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν και να δώσουν λύσεις και δεν χρειάζεται να πούμε ονόματα. Εγώ θα το ξαναπώ... Πιστεύω πολύ σε αυτό που κάνουμε». 

Για τον τρόπο παιχνιδιού: «Δεν μου αρέσει να ψάχνω δικαιολογίες. Θέλω να κάνω τη δουλειά μου. Να βγάλω τον καλύτερο εαυτό από όλους τους παίκτες μου. Στο δεκάλεπτο έχουμε τραυματία τον Πέλκα. Το ίδιο έγινε με τον Ομάρ και τον Ντούγκλας με τη Σλόβαν. Είχαμε και την αποβολή... Γνωρίζω μόνο έναν τρόπο. Να παλεύεις, κόντρα σε αυτές τις αντιξοότητες. 

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, με την ποιότητα που έχουν μπορούν από μόνοι τους να βρίσκουν λύσεις, που είναι ο κενός χώρος και να επιτεθούν. Ο δικός μας τρόπος ανάπτυξης είναι απλός. Ή κάνουμε σέντρες από τα πλάγια, που πρέπει να είναι χαμηλές γιατί δεν είναι εδώ ο Πρίγιοβιτς. Είναι ο Τσούμπα, που κάνει καλές, διαγώνιες κινήσεις στην πλάτη της άμυνας. Ο άλλος τρόπος ανάπτυξης, είναι να γυρίσεις την μπάλα σε κάποιον μέσο σου κι αυτός να αλλάξει το παιχνίδι στην πλάτη του αντιπάλου. 

Ο τρίτος τρόπος είναι με το κάθετο παιχνίδι, ώστε να γίνει μία κάθετη μπαλιά, εκμεταλλευόμενοι την κίνηση του παίκτη στην επίθεση. Θέλουμε να έχουμε όσους περισσότερους παίκτες γίνεται μπροστά σε σχέση με την μπάλα και οι άλλοι πέντε παίκτες που θα είναι πίσω να ελέγχουν τις αντεπιθέσεις. 
Σήμερα ήταν η πρώτη φορά που παίξαμε με τόσο μεγάλες μπαλιές σε μεγάλο βαθμό. Θεωρώ ότι περισσότερο παρασύρθηκαν οι παίκτες λόγω της νευρικότητας του παιχνιδιού και της μεγάλης διάθεσης που είχαν και δεν καταφέραμε να οργανώσουμε όπως θα θέλαμε το παιχνίδι. 

Πρέπει να έχουμε την εξυπνάδα να γνωρίζουμε τους παίκτες που έχουμε και το τι μπορούν να κάνουν. Θέλουμε σέντρες χαμηλά μεταξύ περιοχής και τερματοφύλακα και λιγότερο ψηλές, γιατί προσπαθούμε να βγάλουμε το μάξιμουμ από τους παίκτες που έχουμε». 

Για τους χώρους που βρήκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι: «Είναι αλήθεια ότι σήμερα ο Ντούγκλας και ο Μίσιτς σούταραν περισσότερο από τους επιθετικούς μας. Οι χώροι που υπήρχαν ήταν περισσότερο προς τα έξω. Οι παίκτες μου, προσπάθησαν μέχρι το τέλος. 
Αν πρέπει να ασκήσω κριτική για τα γκολ που πετύχαμε, επίσης πρέπει να αναγνωρίσω το γεγονός ότι σκόραραν μέχρι το τέλος να αντιδράσουν και να ανατρέψουν το αποτέλεσμα και το κατάφεραν μέχρι ένα σημείο». 

Για τον εκνευρισμό στον πάγκο: «Όχι δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα. Ωστόσο, όταν θέλεις να κερδίσεις το παιχνίδι, να βάλεις έναν έντονο ρυθμό και ένταση στο παιχνίδι και συνεχώς υπάρχουν διακοπές, εσύ που ελέγχεις τον αγώνα μπαίνεις σε αυτό το τρυπάκι. Αναγκαστικά. Γιατί νομίζω ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού σήμερα ήταν αρχικά μικρός. 
Το παιχνίδι έχει 90 λεπτά και καθαρός χρόνος πάνω από 30 λεπτά δεν υπήρχε σήμερα. Με την μπάλα να παίζει δηλαδή. Δεν ήταν περισσότερο... 

Το ποδόσφαιρο είναι συναίσθημα. Πρέπει να το ζεις. Δεν ήταν κάτι που μας άρεσε σίγουρα. Το ποδόσφαιρο είναι απλό... Όταν δεν κερδίζεις, πάντα υπάρχουν κάποια πράγματα να βελτιώσεις. Αν ο προπονητής κάθεται στον πάγκο και δεν κάνει τίποτα, κάποιοι μπορεί να πουν ότι κάθεται και δεν κάνει τίποτα. Αν είναι συνεχώς όρθιος, μπορεί να πουν ότι είναι περισσότερο ενεργητικός. Σημασία έχει να μπει η μπάλα μέσα». 

…………………………………… 

Ο Λέο Μάτος μίλησε για την ισοπαλία του ΠΑΟΚ απέναντι στον Άρη... 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ότι έβαλε δύο γκολ αλλά μέτρησε το ένα: «Έβαλα δύο γκολ, μέτρησαν το ένα αλλά δεν ξέρω αν ήταν οφσάιντ το δεύτερο». 

Για τις πολλές διακοπές στο ματς: «Αυτή η ομάδα συνηθίζεται να διακόπτει το παιχνίδι γιατί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο δικό μας παιχνίδι. Δεν θα κάτσουμε να μείνουμε σε αυτό δεν θα βρούμε δικαιολογίες το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό αλλά είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση των συμπαικτών μου γιατί προσπαθήσαμε. Έχουμε σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας με την ΑΕΚ και θα επικεντρωθούμε σε αυτό». 

Για το πόσο θα στοιχίσει η απώλεια αυτών των δύο βαθμών: «Έχουμε χρόνο και ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, όλοι θέλαμε να πάρουμε και αυτούς τους δύο βαθμούς αλλά δεν θα μείνουμε σε αυτό, θα κοιτάξουμε μπροστά να κοιτάξουμε πως μπορούμε να βελτιωθούμε». 

…………………………………… 

Ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο μίλησε για την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Άρη, τονίζοντας πως ο Διέφαλος δικαιούνταν κάτι παραπάνω... 

Αναλυτικά ανέφερε:

Για την ισοπαλία: «Ήταν ένα παιχνίδι περίεργο δεχτήκαμε ένα γκολ καταφέραμε να αντιδράσουμε άμεσα και να ισοφαρίσουμε, παίξαμε πολύ πιεστικά, στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, δεχτήκαμε ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα. Πήραμε τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας αλλά σίγουρα ήταν ένα παιχνίδι που αξίζαμε να πάρουμε πιο πολλά». 

Για το γρήγορο γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ: «Μας προβληματίζει το ότι δεχόμαστε γκολ αλλά από την άλλη ο αντίπαλος έκανε ελάχιστες ευκαιρίες και σκόραρε. Ίσως είμαστε και άτυχοι αλλά πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να το διορθώσουμε και να γίνει σίγουρα μια αλλαγή πάνω σε αυτό το θέμα». 

Για το ότι ο ΠΑΟΚ παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο: «Σίγουρα σαν σύλλογος ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο απλά σίγουρα θα πρέπει να αλλάζουμε την φιλοσοφία μας κατά περιπτώσεις και να προστατεύουμε λίγο περισσότερο την άμυνα μας». 

Για το επικείμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Από πέρσι διατηρούμε αυτό το αήττητο σερί και όπως είναι λογικό όλοι θέλουν να μας κερδίσουν, τα παιχνίδια με εμάς είναι σαν τελικοί για αυτούς. Εμείς θα τα αφήσουμε όλα στην άκρη και πάμε με καθαρό μυαλό για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό και από αυτό το παιχνίδι, δηλαδή τη νίκη». 

…………………………………… 

Ο Δημήτρης Γιαννούλης τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ θα βρει το δρόμο του στη συνέχεια... 

Αναλυτικά ανέφερε:

Για το αν προβληματίζει η αμυντική εικόνα της ομάδας: «Αυτή είναι η αλήθεια. Πρέπει να δουλέψουμε πι πολύ, να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στις προσπάθειες μας στην άμυνα. Σιγά σιγά φτιάχνοντας την ψυχολογία μας να έρθει το μηδέν παθητικό στα παιχνίδια. Είναι λογικό να συγκρίνουμε με πέρσι. 
Όταν δέχεσαι ένα γκολ στο δεύτερο λεπτό από ένα στημένο, φταίμε καθαρά ο παίκτες. Έχουμε δείξει αδυναμία μέχρι τώρα. Έχουμε χρόνο να το δουλέψουμε και να κατακτήσουμε τους στόχους μας». 

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Στο πρώτο ημίχρονο δε μας βγήκε το παιχνίδι. Στο δεύτερο μπήκαμε αποφασισμένοι. Είχαμε την ατυχία με την κόκκινη ο Μάτος, ισορρόπησε όμως αυτό, με την αποβολή του Άρη. Αν κάποιος έπρεπε να κερδίσει ήμασταν εμείς, γιατί ο Άρης στο δεύτερο μέρος, δεν πάτησε στην περιοχή μας». 

Για την αναγκαστική αλλαγή του Πέλκα νωρίς και αν επηρέασε την ομάδα: «Άλλαξε τα σχέδια, σίγουρα. Ποντάρεις στο πλάνο, σε κάποια πράγματα που μπορούν να κάνουν οι παίκτες... Άλλαξε η φιλοσοφία μας, νομίζω ότι προσαρμοστήκαμε στα δεδομένα στο δεύτερο ημίχρονο». 

Για τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και αν τον έχει ξεπεράσει η ομάδα: «Η ομάδα έχει αλλάξει πολύ από πέρσι προσπαθούμε να παίξουμε διαφορετικό ποδόσφαιρο. Ο αποκλεισμός ήταν σοκ και αν το έχουμε ακόμα μέσα μας πρέπει να το αποβάλλουμε. Νομίζω ότι η ομάδα θα βρει το δρόμο της και θα κάνει το νταμπλ και φέτος». 

Για το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις όπως έγινε και στο Περιστέρι: «Δε θα πετυχαίνουμε γκολ σε όλα, τα παιχνίδια στο 90'... Δείχνουμε όμως μια θέληση, μια επιμονή στο να καταφέρουμε το στόχο μας. Η δουλειά που θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες, πιστεύω ότι θα φέρει αποτελέσματα και από αύριο μάλιστα, για να πάμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε στην έδρα της ΑΕΚ». 

Για την συνέχεια με τα συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια με ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης: «Παίζουμε σε δύο πολύ δύσκολες έδρες. Θα πρέπει να κερδίσουμε διότι αυτή η ισοπαλία στην Τούμπα, δεν ήταν στο πρόγραμμα. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, συγκεντρωμένα...» 

Για την παρουσία του κόσμου: «Όταν η ομάδα δεν κερδίζει, όταν ο κόσμος σε σπρώχνει, σου δίνει φτερά στα πόδια. Και στο Περιστέρι που ήταν μαζί μας, μας βοήθησε». 

Για τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου:
«Δεν έγιναν τραγικά πράγματα. Δεν ξέρω για τη φάση με το VAR. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι...» 

Για την επιστροφή του Βιεϊρίνια που έπαιζε πριν το τραυματισμό του στην ίδια θέση με αυτόν: «Είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής και σημαία για την ομάδα, αλλά ο κάθε παίκτης θέλει να αγωνίζεται. Αυτό που θέλω εγώ είναι να καθιερωθώ στην ενδεκάδα και γιατί όχι, να παίζει ο Αντρε, μπροστά μου ή κάτι άλλο. Είναι αρχηγός με όλη τη σημασία της λέξης. Μας στηρίζει και τον περιμένουμε πίσω στο γήπεδο να μας βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνουμε. Περιμένουμε όλους τους τραυματίες πίσω, είμαστε ένα καλό σύνολο». 

Για το αν το φετινό πρωτάθλημα θα κριθεί στα ντέρμπι: «Είναι πιο δύσκολο τώρα που υπάρχουν και τα πλέι οφ για τον πρωταθλητή. Θα κριθεί και στα ντέρμπι που θα είναι διπλάσια φέτος και νομίζω ότι θα κρίνουν τον πρωταθλητή». 

Για το επερχόμενο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ: «Μετά την αλλαγή προπονητή έχει εμφανιστεί διαφορετικά. Η συσπείρωση που υπήρξε το τελευταίο καιρό, τους βοήθησε να δείξουν ένα άλλο πρόσωπο στο γήπεδο. Όλοι θέλουν να κερδίζουν και ειδικά στα ντέρμπι. Οι τρεις τελευταίες τελικοί Κυπέλλου, έχουν κριθεί με νικητή τον ΠΑΟΚ, σίγουρα θα έχουν παραπάνω κίνητρο. Κάθε χρόνο βέβαια, αλλάζουν πολλά, νομίζω ότι θα γίνει ένα ωραίο ντέρμπι». 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4