Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Αυγούστου 2020

Με το δεξί στο Κύπελλο Ελλάδος (1993)

Σαν σήμερα στις 25/8/1993, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Προοδευτική σε παιχνίδι για τον 5ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1993-1994 …

Ο Δικέφαλος με τον Ουκρανό τεχνικό Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο του, πήρε τη νίκη με 4-1 και μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση, σε μια αναμέτρηση που έγινε μπροστά σε 500 θεατές (375 τα εισιτήρια), κάτω από αφόρητη ζέστη.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 5’ προηγήθηκε στο σκορ με μονοκόμματο του Δερμιτζάκη (αρχική εικόνα), για να γίνει το 2-0 στο 27’ με διαγώνιο δυνατό σουτ του Ζαγοράκη.

Στο επόμενο λεπτό το κοντινό πλασέ του Οικονομίδη σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών και με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 2-0 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του Αθηναίου διαιτητή Καμάση (Κουλέτσας, Ρέππας οι βοηθοί του).
Στο 56΄η Προοδευτική μείωσε σε 2-1 με πέναλτι του Βογιατζή, ένα πέναλτι που καταλογίστηκε όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Λαγωνίδη (φάνηκε να είναι ακούσιο) σε σέντρα του Δρακωνάκη.

Στο 62’ ο Μπατσινίλας βγήκε τετ α τετ με τον Πουρλιοτόπουλο, χωρίς να καταφέρει να φέρει το ματς στα ίσα και στο στο 65’ ο Λαγωνίδης με πέναλτι (αυστηρό) έκανε το 3-1.
Τέλος, στο 70’ στο Αναστασιάδης, μετά από ωραία ενέργεια του Αντώνα, διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Ζαγοράκης, Λαγωνίδης, Δερμιτζάκης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Παναγιωτίδης, Γιουκούδης, Μαλιούφας, Πλίτσης, Λαγωνίδης, Ζαγοράκης, Οικονομίδης, Αναστασιάδης, Μπορμπόκης (55’ Αντώνας), Δερμιτζάκης (40’ Λούχοβι).

Προοδευτική: Παχατουράς, Θεολόγου, Δρακωνάκης, Ρουτζιέρης, Ξανθόπουλος, Αγγελίνας, Αγγελόπουλος, Γιαννιός, Ράσο (68’ Παπαδόπουλος), Βογιατζής, Μπατσινίλας (72’ Γιόκισιτς).

Δηλώσεις:

Όλεγκ Μπλαχίν: «Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και τους δύο βαθμούς που πήραμε, έστω κι αν κάποιοι παίκτες μου δεν έπαιξαν σοβαρά. Πάντως δεν ήταν προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τόσο σκληρούς αντιπάλους. Για το πέναλτι που δόθηκε σε βάρος μας δεν μπορώ να πω τίποτε. Μόνο που δεν έπρεπε ο Λαγωνίδης να διαμαρτυρηθεί έτσι και να πάρει την κίτρινη κάρτα».

Μάριο Μπόνιτς: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη του, αλλά και στους παίκτες μου αφού είμαστε ακόμη στα μισά της προετοιμασίας. Άλλωστε σήμερα παίξαμε το πρώτο δυνατό μας παιχνίδι. Μπήκαμε στο ματς με φόβο και άγχος και δώσαμε γήπεδο στον ΠΑΟΚ. Στο β’ ημίχρονο παίξαμε πιο καλά και δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Το σκορ θα μπορούσε να είναι 4-2 και 4-3. Πιστεύω ότι κανένα από τα δύο πέναλτι που δόθηκαν δεν ήταν ενώ εμείς κοντράραμε τον ΠΑΟΚ σοβαρά μόνο στο β’ μέρος».

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Παύλος Δερμιτζάκης να ανοίγει το σκορ με άψογο τελείωμα ...

* Ο τραυματισμός του Δερμιτζάκη προς το τέλος του α’ ημιχρόνου ήταν σοβαρός, ο παίκτης πονούσε αφόρητα και η εκτίμηση του ιατρικού τιμ έκανε λόγο για κάταγμα στο πόδι. Η ατυχία χτύπησε τον συμπαθή παίκτη, ο οποίος πλήρωσε το υπέρμετρα σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων, το οποίο άφησε ατιμώρητο ο Αθηναίος διαιτητής Καμάσης… 

* Στην 52η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1993-94 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Στη φάση των ομίλων ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στον 5ο όμιλο μαζί με την Προοδευτική, τον ΑΟ Βελισσαρίου, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Ατρόμητο Αθηνών. Συγκέντρωσε 8 βαθμούς (2 νίκες και 2 ισοπαλίες) και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση, μαζί με την Προοδευτική, η οποία είχε 2 βαθμούς λιγότερους.

Στον β’ γύρο απέκλεισε τον Απόλλωνα Σμύρνης σε διπλά ματς (1-0 στη Τούμπα και 4-4 στη Ριζούπολη), αλλά στον επόμενο γύρο αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό στα πέναλτι στην Τούμπα, μετά από δύο λευκές ισοπαλίες μέσα – έξω.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4