Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Αυγούστου 2020

Αποδοκιμασίες σε ματς με την Ελλάς Μελβούρνης (1991)

Σαν σήμερα στις 5/8/1991, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα την ομάδα «Ελλάς Μελβούρνη» με την οποία αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ενόψει της σεζόν 1991-1992...

Ο Δικέφαλος με τον Κροάτη τεχνικό Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 5.000 θεατές, είχε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο η απόδοσή του έπεσε. Αποτέλεσμα αυτής της εικόνας, οι αποδοκιμασίες προς τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ, Θωμά Βουλινό, αν και αυτός δε βρισκόταν στο γήπεδο! 

Πιθανότατοι λόγοι των αποδοκιμασιών ήταν ο μη ερχομός του Τζούρτζεβιτς στην ομάδα, καθώς υπήρχε θέμα από την πλευρά της γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας, αλλά και η απουσία του Μαγκντί που καθυστερούσε την επιστροφή του από την πατρίδα του. 

Στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ παίζοντας με τη βασική του ενδεκάδα, ήταν πολύ καλός στο πρώτο 45λεπτο, με τον κόσμο σε αρκετές περιπτώσεις να χειροκροτεί τους παίκτες για κάποιες ενέργειές του. 

Το σκορ άνοιξε στο 16’ με πλασαριστό σουτ του Σκαρτάδου (αρχική εικόνα), ο Δικέφαλος στη συνέχεια είχε δοκάρι με τον Μπορμπόκη και 2-3 καλές ευκαιρίες για να σκοράρει περισσότερο από μία φορά.
Ο Λεοντιάδης σε μια προσπάθειά του

Στη σημαντικότερη από αυτές, το σουτ του Αλεξούλη, αποκρούσθηκε από αμυντικό πάνω στη γραμμή. Με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 1-0 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Ζαχαριάδη. 

Στην επανάληψη, οι πολλές αλλαγές και οι συνεχείς προπονήσεις εκείνων των ημερών, «έριξαν» την απόδοση της ομάδας, που βρέθηκε πάντως κοντά στο γκολ, όταν η κεφαλιά του Αλεξίου αποκρούστηκε επί της γραμμής με τον Όλβερ εξουδετερωμένο.
Ο Μήτογλου σε μια διεκδίκηση της μπάλας

Από ένα σημείο και μετά η ομάδα της Μελβούρνης βρήκε τα πατήματά της, ο κόσμος χειροκροτούσε τις προσπάθειές της και λίγο πριν τη λήξη ο Μιχαλακόπουλος με εκπληκτικό σουτ πέτυχε το 1-1. 

Παραλίγο στην εκπνοή να γίνει και το 1-2, αλλά ο Τερζής με τριπλή προσπάθεια το απέτρεψε! 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Μητσιμπόνας, Τουρσουνίδης, Οικονομίδης και από την Ελλάς Μελβούρνη οι Ποστέκογλου, Ντουράνκοβιτς, Ταλιαδώρος, Τσολάκης, Όλβερ. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς (46’ Τερζής), Τουρσουνίδης, Μαλιούφας (46’ Παλάσκας), Μητσιμπόνας, Μήτογλου (46’ Αντωνόπουλος), Λαγωνίδης (46’ Στεργίου), Μπορμπόκης (46’ Αναστασιάδης), Σκαρτάδος (46’ Αλεξίου), Αλεξούλης (46’ Μπασμπανάς), Οικονομίδης (46’ Πλίτσης), Λεοντιάδης (46’ Μυλωνάς). 

Ελλάς Μελβούρνης: Όλβερ, Χιλ, Ποστέκογλου, Ντουράνκοβιτς, Μπλέιρ, Τάσσιος, Χόστλερ (46’ Παλατσίδης), Πίτερσον, Τριμπόλι (80’ Μιχαλακόπουλος), Ταλιαδώρος, Τσολάκης (85’ Βουτσιάνης). 

Δηλώσεις προπονητών:
Φέρεντς Πούσκας: «Ήταν μια ωραία και καλή προπόνηση και για τις δύο ομάδες. Δεν ήρθαμε να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ αφού είναι καλύτερη ομάδα από εμάς. Η ομάδα μου εδώ και τέσσερις μήνες είναι σχεδόν σε αγωνιστική απραξία. Σήμερα δώσαμε το δεύτερο παιχνίδι μας και για μας αυτό είναι δύσκολο. 

Ο κόσμος εδώ είναι ο ίδιος που ήταν εδώ και πριν 25 χρόνια όταν προπονούσα τον Παναθηναϊκό. Αν κερδίζεις όλα είναι καλά. Αν χάνεις τότε όλα είναι στραβά! Ποτέ όμως ο προπονητής και ο Πρόεδρος δε θέλουν να κάνουν λάθη. Με είπαν ότι ο ΠΑΟΚ στην Αυστρία κάνει μια άλλη δουλειά και εδώ κάνει μια άλλη. Άρα χρειάζεται καιρό η ομάδα για να προσαρμοστεί». 

Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς: «Ευχαριστώ τον μεγάλο Φέρεντς Πούσκας που βρήκε δικαιολογίες για την ομάδα μου. Θέλω να πω στον κόσμο ότι είναι λογικό και φυσικό να μην έχουμε καλή απόδοση. Όχι ότι αυτό δικαιολογεί τα πάντα, παρόλο που λείπει τώρα από την ομάδα η φρεσκάδα, αλλά δεν έχουμε δικαίωμα για μια τέτοια εμφάνιση. Χρειάζεται λίγη περισσότερη υπομονή και πιστεύω πως την Τετάρτη με τη ΑΕΚ θα δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο (ήττα με 2-1 στη Φιλαδέλφεια). 

Σήμερα ήθελα να δω όλους τους παίκτες και για αυτό αναγκαστήκαμε να θυσιάσουμε το θέαμα για το αποτέλεσμα. Για όλους μας ήταν προφανές ότι στο α’ ημίχρονο έλειπε από την ομάδα ο εκτελεστής, γιατί στο διάστημα αυτό κάναμε ευκαιρίες για τρία γκολ. Εάν πετυχαίναμε τα γκολ αυτά οι εντυπώσεις θα ήταν καλύτερες. Είναι ένα πρόβλημα που με απασχολεί και θα κάνουμε τα πάντα για να το λύσουμε. 

Το πρόβλημα του γκολτζή είναι πιο πολύπλοκο από όσο φαίνεται. Κανείς προπονητής στον κόσμο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει έναν γκολτζή! Αυτός δημιουργείται από τη γέννησή του, από τους γονείς του. Για τον ΠΑΟΚ αυτό το πρόβλημα δε σημαίνει το τέλος του κόσμου. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια άλλη αντίληψη στο παιχνίδι μας, ώστε όλοι οι παίκτες να βρίσκονται κοντά στο γκολ. 

Είχαμε τη βεβαιότητα από τη γιουγκοσλαβική ομοσπονδία ότι θα μας δινόταν η έγκριση της μεταγραφής του Μίλαν Τζούρτζεβιτς. Δυστυχώς με τα γεγονότα που υπάρχουν εκεί ότι ίσχυε χτες δεν ισχύει σήμερα! Επιπλέον ο Τζούρτζεβιτς είχε ένα ατύχημα και ο ΠΑΟΚ καλείται να δώσει λύσξη και σε αυτό το πρόβλημα. 

Όσον αφορά τον Μαγντί, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς έχει το δικαίωμα να παίζει με την Εθνική ομάδα της χώρας του. Από ότι ξέρω όμως τελείωσε εκεί τις υποχρεώσεις του. Προτιμώ λοιπόν να έρθει σήμερα παρά αύριο. 

Δηλαδή όσο πιο νωρίς γίνεται, μιας και τον παίκτη δεν τον είδα να αγωνίζεται ποτέ, αλλά όλοι μου είπαν ότι είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και όταν όλοι λένε το ίδιο, θα πρέπει να είναι ένας παίκτης ευρωπαϊκής αξίας! Και ένας προπονητής θέλει να έχει τέτοιους παίκτες». 

Ο Νίκος Ζελομοσίδης εκπροσωπώντας τη διοίκηση της ομάδας αναφέρθηκε στο θέμα Τζούρτζεβιτς λέγοντας: «Κάναμε προσπάθειες και πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4