Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Μαΐου 2020

Φιλικό στα εγκαίνια του γηπέδου της Νεάπολης (1991)

Σαν σήμερα στις 29/5/1991, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στο ολοκαίνουριο γήπεδο της Νεάπολης, στο στρατόπεδο Στρεμπενιώτη, τη μικτή ομάδα της περιοχής …

Αυτό ήταν το πρώτο ματς που παίχτηκε στο συγκεκριμένο γήπεδο το οποίο διέθετε έναν εξαιρετικό χλοοτάπητα και χώρους για αθλήματα στίβου. 

Μπροστά σε 2.500 θεατές, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-5, μετά από καλή εμφάνιση, έχοντας αρκετές απουσίες βασικών παικτών του. 

Με κορυφαίους τους Τουρσουνίδη, Μπορμπόκη, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 3-0 στο ημίχρονο, χάρη σε γκολ του Χοσάμ Χασάν με κεφαλιά και άλλα δύο του Σάκη Μπασμπανά, με εκπληκτικό βολέ το πρώτο και με κεφαλιά το δεύτερο, μετά από ισάριθμες σέντρες του Αναστασιάδη. 

Στην επανάληψη ο Μπορμπόκης με άπιαστο σουτ από τα 35 μέτρα, έκανε το 0-4 για να μειώσει προσωρινά ο Σακελλαρίδης σε 1-4. 

Το σκορ έκλεισε με κεφαλιά του Μπασμπανά, ενώ στην επανάληψη ο Τερζής σταμάτησε δύσκολα σε τρεις περιπτώσεις τις προσπάθειες των επιθετικών της μικτής ομάδας της Νεάπολης. 

Μπορμπόκης, Τουρσουνίδης, Μπασμπανάς οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ, ενώ από τη μικτή ξεχώρισαν οι Σακελλαρίδης, Τσαρτσιταλίδης, Δρακίδης. 

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Κραστάνας με βοηθούς τους Αϊναλή, Δημητριάδη. 

Οι συνθέσεις: 

Μικτή Νεάπολης: Ζαρογιάννης (Κεχαγιάς, Σιαμανίδης), Μαγκαλούδης, Συλκενίδης (Αραβίδης), Παπαχρήστου (Αποστόλου), Τσαρτσιταλίδης, Ατματζίδης, Θεοδωρίδης (Γκόλιας), Σακελλαρίδης (Βρανός), Γούσιος (Καραγιάννης), Παπαδόπουλος (Δρακίδης), Μωυσιάδης, Στράντζαλης.

ΠΑΟΚ: Τερζής, Μαλιούφας (Στεργίου), Αλεξούλης, Μήτογλου, Ιμπραήμ Χασάν, Πλίτσης, Μπορμπόκης, Αναστασιάδης, Μπασμπανάς, Τουρσουνίδης, Χοσάμ Χασάν (Μυλωνάς).
* Παρόντες στο γήπεδο ήταν οι τραυματίες Γκιτσιούδης, Αργυρόπουλος, καθώς και ο τιμωρημένος Μαγκντί Τολμπά.

* Οι τραυματίες Σκαρτάδος, Λαγωνίδης, Αλεξίου, Μητσιμπόνας ήταν δικαιολογημένα απόντες από την εκδήλωση. 

* Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, οι παίκτες του ΠΑΟΚ γνώρισαν την αποθέωση από τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες, καθώς όπως είναι γνωστό … εδώ και τόσες χιλιάδες χρόνια, η Νεάπολη είναι ασπρόμαυρη! 

* Πριν την έναρξη του παιχνιδιού έγινε αγιασμός, με τον δήμαρχο της Νεάπολης να ευχαριστεί τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Θωμά Βουλινό, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και έφερε την ομάδα στη Νεάπολη. 

* Παρών στην εκδήλωσε και ο Γιώργος Παντελάκης… 

* Στην αρχική εικόνα το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1990-1991.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4