Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Μαΐου 2020

Άθλια εμφάνιση, συντριβή και αποκλεισμός (1975)

Σαν σήμερα στις 28/5/1975, ο ΠΑΟΚ γνώρισε από τον Ολυμπιακό, βαριά ήττα - αποκλεισμό με 4-0 εκτός έδρας, για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1974-1975...
Μπροστά σε περισσότερους από 40.000 θεατές, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, ο Δικέφαλος παρουσιάστηκε πολύ αδύναμος, χωρίς τον Κούδα και τον Γούναρη στη σύνθεσή του, με αποτέλεσμα το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μενεγκάλι, να τον βρει με ένα ντροπιαστικό σκορ σε βάρος του!
Απαράδεκτη εμφάνιση από παίκτες που δεν προσπάθησαν καθόλου, αν και είχαν απέναντί τους ένα μέτριο αντίπαλο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες και πήρε την άνετη πρόκριση.
Το σκορ άνοιξε στο 15’ ο Περσίδης μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή μας και οι γηπεδούχοι στη συνέχεια έβγαζαν φάσεις χωρίς όμως να καταφέρουν να φτάσουν σε δεύτερο γκολ μέχρι το 70’.
Σε εκείνο το χρονικό σημείο, μετά από σέντρα του Λοσάντα, ο Κρητικόπουλος με προβολή σημείωσε το 2-0.
Στο 73’ ο Λοσάντα μετά από μπαλιά του Περσίδη το 3-0, για να διαμορφωθεί το τελικό 4-0 στο 91’, όταν ο Παμπουλής σέντραρε, ο Κρητικόπουλος σούταρε προς την εστία μας, η μπάλα βρήκε το σώμα του Πέλλιου, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα!
Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Κελεσίδης, Γκαϊτατζής, Συνετόπουλος, Σιώκος (80’ Παμπουλής), Γκλέζος, Περσίδης, Λοσάντα, Βιέρα, Κρητικόπουλος, Κυράστας, Δαβουρλής (71’ Καραβίτης).

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Χατζηαντωνίου, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Φουντουκίδης, Τερζανίδης (55’ Αναστασιάδης), Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Γκουερίνο, Κερμανίδης.

Δηλώσεις παικτών του Ολυμπιακού:

Περσίδης: «Παίξαμε θαυμάσια από την αρχή και δείξαμε τη μεγάλη και αναμφισβήτητη αξία μας επί ενός μεγάλου αντιπάλου που σήμερα όμως με απογοήτευσε. Το Κύπελλο νομίζω πως είναι δική μας υπόθεση».

Κελεσίδης: «Περίμενα μεγαλύτερη αντίδραση από τον ΠΑΟΚ. Ήμουν βέβαιος όμως ότι θα πάρουμε την πρόκριση για τον τελικό. Δε με φοβίζει ο Παναθηναϊκός γιατί θα έχει ίδια τύχη με τον ΠΑΟΚ».

Κυράστας: «Ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι και το Κύπελλο δε θα του γλιτώσει. Παίξαμε με μια από τις πιο επικίνδυνες ομάδες της χώρας».

Δαβουρλής: «Μου έκανε εντύπωση η αδυναμία του ΠΑΟΚ στο β’ ημίχρονο, από τον οποίο περίμενα πιο πολλά πράγματα. Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι το κύπελλο είναι δικό του».

Κρητικόπουλος: «Παίξαμε θαυμάσια γι’ αυτό ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε για να αλλάξει την τύχη του. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα τέρματα αν ήμασταν πιο σοβαροί και πιο τυχεροί στη τελική προσπάθεια».

Δαρίβας (προπονητής): «Είμαι ενθουσιασμένος από την εμφάνιση των παικτών και το αποτέλεσμα είναι καθαρό και δίκαιο. Περίμενα περισσότερα από τον ΠΑΟΚ, νομίζω δεν είναι αυτός ο πραγματικός εαυτός του. Χάρηκα που έγινε ένα ήσυχο παιχνίδι, χωρίς σκληρότητα και δυσάρεστα περιστατικά. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου».
Η πορεία του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση:

05/02/1975: Ηλυσιακός – ΠΑΟΚ 0-1
19/03/1975: Χανιά – ΠΑΟΚ 0-1
30/04/1975: ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 1-0
28/05/1975: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 4-0

* Στην 33η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1974-75 μετείχαν συνολικά 78 ομάδες (18 Α' εθνικής και 60 Β' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 7 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Oι ομάδες της Α' εθνικής μπήκαν στη διοργάνωση από τον Γ' γύρο (φάση των 32), ενώ οι ομάδες της Β' εθνικής που μετείχαν στους 2 πρώτους γύρους τοποθετήθηκαν στην κλήρωση ξεχωριστά για τον καθένα από τους 3 ομίλους της κατηγορίας.

* Ήταν μια χρονιά που σημαδεύτηκε από τις καταγγελίες σε βάρος του Παναθηναϊκού για υπόθεση δωροδοκίας σε ποδοσφαιριστή του Ηρακλή πριν τη διεξαγωγή του ημιτελικού αγώνα ανάμεσα στις 2 ομάδες, μια ιστορία που έμεινε γνωστή ως "υπόθεση των γαρυφάλλων".

Ο Παναθηναϊκός κινδύνευσε να τιμωρηθεί με υποβιβασμό στη Β' εθνική, όμως αθωώθηκε κατά πλειοψηφία (2-1) από την αρμόδια τριμελή επιτροπή που συστάθηκε από την ΕΠΟ. Μάλιστα υπέρ της αθώωσης ψήφισε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Γεώργιος Ανδριανόπουλος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4