Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Μαρτίου 2020

Άλμα πρόκρισης με νίκη επί της ΑΕΛ (1991)

Σαν σήμερα στις 13/3/1991, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Λάρισα, σε παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1990-1991 …

Ο Δικέφαλος με το δίδυμο Τερζανίδη – Μιχαηλίδη στον πάγκο του, μπροστά σε 7.000 θεατές (6.034 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 3-0, απέναντι σε μια ομάδα που αγωνίστηκε με πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή.

Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, με τον Μαγκντί να ταλαιπωρεί την μπάλα και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 41’ για να εκδηλωθεί η πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια, η οποία μεταφράστηκε και σε γκολ!

Ο Τουρσουνίδης έσπασε το τεχνητό οφ σάιντ των φιλοξενούμενων, μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, γύρισε την μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και ο επερχόμενος Λαγωνίδης με έξοχη κεφαλιά σημείωσε το 1-0.

Με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Δημητριάδη.

Στο 49’ ο Μπορμπόκης μετά από κακή απομάκρυνση της άμυνας της θεσσαλικής ομάδας, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (αρχική εικόνα), αλλά ο βοηθός Μπούρας υπέδειξε οφ σάιντ και ενώ ο διαιτητής πήγαινε προς τη σέντρα.
Το παιχνίδι παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα, καθώς οι διαμαρτυρίες των παικτών μας ήταν εντονότατες και η κερκίδα έβραζε με αυτήν την απόφαση!

Η ακύρωση του γκολ πείσμωσε ακόμη περισσότερο τους παίκτες μας, η κερκίδα βοήθησε πάρα πολύ και ο ΠΑΟΚ πίεσε την Λάρισα κυνηγώντας το δεύτερο γκολ.

Ο Τερζανίδης στη συνέχεια έβγαλε από το παιχνίδι τους Σκαρτάδο – Μαγκντί, περνώντας στις θέσεις τους τους Πλίτση – Αναστασιάδη, δίνοντας φρεσκάδα στην ομάδα.

Στο 78’ σέντρα του Λαγωνίδη, ο Αλεξίου πιάνει την πρώτη κεφαλιά, ο Χοσάμ Χασάν τη δεύτερη και ο Μπορμπόκης από κοντά έκανε το 2-0!

Η Λάρισα είχε μια καλή στιγμή με τον Πέτκοφ στο 82’, που από πολύ κοντά σούταρε άουτ, για να γίνει στο επόμενο λεπτό το 3-0.

Ο Τουρσουνίδης πήρε την μπάλα στο κέντρο, έβγαλε ωραία κάθετη στον Μπορμπόκη, τον οποίον ανέτρεψε ο Κυριλίδης, με το ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα.
Το πέναλτι το εκτέλεσε ο Καραγεωργίου και διαμόρφωσε το τελικό 3-0, ένα σκορ που έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον ΠΑΟΚ.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αλεξίου, Μπορμπόκης, Τουρσουνίδης, Καραγεωργίου, Λαγωνίδης και από τη Λάρισα οι Τσουκάλης, Μιχαήλ Αγορογιάννης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τουρσουνίδης, Αλεξίου, Μητσιμπόνας, Ιμπραήμ Χασάν, Καραγεωργίου, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος (67’ Πλίτσης), Χοσάμ Χασάν, Μαγκντί (75’ Ανστασιάδης).

Λάρισα: Μιχαήλ, Παπαντωνίου, Κυριλίδης, Νταγκόφσκι, Αγορογιάννης, Μάγγος, Πέτκοφ, Τσιλίκης (46’ Κακανούλης), Αθανασίου (63’ Γκουταβάς), Τσουκάλης, Τσαπατώρης.

Δηλώσεις:

Χρήστος Τερζανίδης: «Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι και το 3-0 είναι μεν ένα καλό σκορ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πήραμε ήδη την πρόκριση. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση όλων των παικτών, ενώ για τη Λάρισα δεν μπορώ να πω ότι έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο, αφού πρωταρχικά τη ενδιαφέρει η σωτηρία της στο πρωτάθλημα.

Στη ρεβάνς θα πάμε να παίξουμε προσεκτικά στην άμυνα για να μη δεχτούμε γκολ και να διαφυλάξουμε το σκορ. Άλλωστε κάτι τέτοιο με τέτοιον τρόπο κάναμε και σε αυτό το παιχνίδι, παίξαμε πολύ προσεκτικά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά».

Μπάμπης Μιχαηλίδης: «Μετά την τελευταία ήττα μας από τον Ιωνικό για το πρωτάθλημα, μπήκαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι Κυπέλλου που έχει πολλές ιδιαιτερότητες, με βασικό στόχο να μη δεχτούμε κάποιο γκολ το οποίο θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην απόδοσή μας. Στο α΄ημίχρονο παίξαμε νευρικά και η ομάδα ήταν κομμένη.

Ευτυχώς το πρώτο γκολ ήρθε την κατάλληλη στιγμή και όχι από θέση οφ σάιντ όπως ισχυρίστηκε ο κ. Παραφέστας! Στην επανάληψη και μετά την ακύρωση του έγκυρου γκολ που πετύχαμε η ομάδα ξύπνησε και φτάσαμε στο 3-0. Αυτό σίγουρα είναι ένα θετικό αποτέλεσμα αλλά την πρόκριση πρέπει να τη σφραγίσουμε στη Λάρισα.

Τέλος θα πρέπει να πω ότι μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση του Αλεξίου που έπαιξε από την αρχή του ματς και θα μας βοηθήσει στη συνέχεια πολύ. Και όχι μόνο στη θέση που αγωνίστηκε αλλά όπου θα τον χρειαστεί η ομάδα».

Τάκης Παραφέστας: «Με το 3-0 η υπόθεση πρόκριση έγινε πολύ δύσκολη για μας. Πάντως στη ρεβάνς θα τα δώσουμε όλα, γιατί στο Κύπελλο δε λείπουν οι εκπλήξεις. Ήρθαμε να αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ γνωρίζοντας ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά το πρώτο γκολ που πιστεύω πω ξεκίνησε από θέση οφ σάιντ, πιστεύω επηρέασε αρνητικά την απόδοσή μας. Το πρόβλημά μας είναι στο γκολ, γιατί αν ο Τσαπατώρης έκανε στο 2-0 γκολ την ευκαιρία που είχε, τότε θα άλλαζαν πολλά».
* Στην 49η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1990-91 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

* Μετά την αρχική φάση των ομίλων, ακολούθησαν ενδιαφέρουσες διπλές αναμετρήσεις και ένα από τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση ήταν και το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση ανατρέποντας το 2-0 του πρώτου αγώνα, καθώς «πάτησε» στη ρεβάνς τον Ολυμπιακό με 3-0, στο καμίνι της Τούμπας. 

* Ο Δικέφαλος στη φάση των ομίλων, συμμετείχε στον 11ο όμιλο, μαζί με ΟΦΗ, Μακεδονικό, Καλαμάτα, από τον οποίον πέρασε σαν πρώτος με 6 βαθμούς. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4