Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Μαρτίου 2020

Φιλική ισοπαλία με την Βρύσατ (1973)

Σαν σήμερα στις 1/3/1973, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο της Καλαμαριάς την (τότε) γιουγκοσλάβικη ομάδα Βρύσατ ...

Ο Δικέφαλος παρέταξε ένα σχήμα που το αποτελούσαν αναπληρωματικοί και νεαροί παίκτες της β' ομάδας, σε μια αναμέτρηση η οποία ολοκληρώθηκε 0-0.

Το δυνατό κρύο και ο αέρας που φυσούσε στη Θεσσαλονίκη, δεν επέτρεψε τις δύο ομάδες να παρουσιάσουν καλό θέαμα, καθώς σε ελάχιστες περιπτώσεις οι επιθετικοί παίκτες έγιναν απειλητικοί για τους αντίπαλους τερματοφύλακες!

Ο ΠΑΟΚ πάντως είχε την εδαφική υπεροχή, όμως ο τερματοφύλακας της Βρύσατ βρέθηκε σε καλή μέρα και κράτησε την εστία του ανέπαφη, σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 25', όταν ο Μούσκινζα βγήκε τετ α τετ με τον Σαββουλίδη, αλλά βιάστηκε να σουτάρει στέλνοντας την μπάλα άουτ, για να απαντήσει στο 39' με δυνατό σουτ ο Παράσχος μετά από μπαλιά του Μαντζουράκη, το οποίο απέκρουσε ο Ντότιτς.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ είχε ευνοϊκό τον άνεμο, πίεσε τους φιλοξενούμενους και στο 55΄ο Τσακιρόπουλος μετά από μπαλιά του Μαντζουράκη, βγήκε τετ α τετ με τον Ντότιτς, αλλά αστόχησε.

Στο 70' νέα καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, με τον Λάζο να τροφοδοτεί τον Σταυρίδη, αυτός σούταρε στη γωνία, όμως ο Ντότιτς με εντυπωσιακή προσπάθεια απέκρουσε σε κόρνερ!

Στην τελευταία καλή φάση του ματς, ο Σταυρίδης στο 89' με ατομική προσπάθεια πέρασε τρεις αντιπάλους, τροφοδότησε τον Κόπανο ο οποίος σούταρε από πολύ κοντά, αλλά ο Ντότιτς και πάλι απέκρουσε σε κόρνερ.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Λάζος, Σταυρίδης, Μπέλλης, Χατζηαντωνίου, Βούλγαρης και από την Βρύσατ οι Ντότιτς, Πέγιεμιντς.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Πιπέργιας με βοηθούς τους Πετρίδη - Καλπακίδη.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βούλγαρης, Σταυρίδης, Μπέλλης, Πέλλιος, Παναγής (46' Καλλιφούλης), Χατζηαντωνίου (88' Παπαφωτίου), Παράσχος, Βουζουνεράκης (15' Τσακιρόπουλος, 65' Κόπανος), Μαντζουράκης, Λάζος.

Βρύσατ: Ντότιτς, Μιλόσεβιτς, Μπέλζιν, Κβίσοβιτς, Μόχαν, Κορόνζα, Μουσκίνζα, Πίεβιτς, Πέγιεμιντς, Ράντουλιτς, Μπάουν.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4