Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Φεβρουαρίου 2020

Χορταστικό φιλικό με την Εθνική Ρουμανίας (1972)

Σαν σήμερα στις 17/2/1972, ημέρα Πέμπτη, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα την Εθνική Ρουμανίας και ενώ το πρωτάθλημα της σεζόν 1971-1972 είχε ήδη «τρέξει» τις πρώτες 20 αγωνιστικές του …

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 7.000 θεατές (5.811 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος 3-3 με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ρουμανίας. 

Χωρίς τους Κούδα, Σαράφη, Αποστολίδη και Ιωσηφίδη παρατάχτηκε στον βαρύ αγωνιστικό χώρο ο ΠΑΟΚ, όμως οι αντικαταστάτες του τα πήγαν περίφημα! 

Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους στο 17’ ο Λουπέσκου, μεταφράζοντας σε γκολ το φάουλ που κέρδισε ο … Λουτσέσκου! Η ισοφάριση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο επόμενο λεπτό, όταν ο Μαντζουράκης σούταρε με δύναμη, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Ντελεάνου, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. 

Στο 27’ ο Ιορντανέσκου πάσαρε στον Λουτσέσκου και αυτός νίκησε τον Χατζηιωάννου κάνοντας το 1-2, σκορ με το οποίο πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Κατσώρα.
Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ακυρώθηκε γκολ που σημείωσε ο Καραμήτσος, για να έρθει στο 57’ η ισοφάριση με πέναλτι του Παρίδη, ένα πέναλτι που κέρδισε ο Ασλανίδης όταν ανατράπηκε από τον Κρέτσου. 

Στο 73’ ο Ασλανίδης πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα δίνοντας το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, για να διαμορφωθεί το τελικό 3-3 στο 86’ με εύστοχο πέναλτι του Ντουμιτράκε. Στο πέναλτι υπέπεσε ο Χατζηκαπετάνης, ανατρέποντας τον Νουντβάιλερ. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Παρίδης, Ασλανίδης, Λάζος και από τους Ρουμάνους οι Ντουμιτράκε, Λουπέσκου, Λουτσέσκου, Ντομπρίν, Ιορντανέσκου. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης (46’ Παπαχρηστούδης), Φουντουκίδης (46’ Χατζηκαπετάνης), Παπαδόπουλος, Χατζηαντωνίου, Τερζανίδης (63’ Παράσχος), Λάζος, Μαντζουράκης, Ασλανίδης, Τσακιρόπουλος (46’ Καραμήτσος), Παρίδης (73’ Σταυρίδης).

Εθνική Ρουμανίας: Ανταμάκε, Κρέτσου, Λουπέσκου, Ντελεάνου, Ντουμίτρου (70’ Άνκα), Σαντμαρεάνου, Λουτσέσκου, Ντεμπροβόκι, Νουντβάιλερ, Ιορντανέσκου.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4