Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Ιανουαρίου 2020

Ντουμπλάρισε τις νίκες επί του ΑΟ Πάτρας (1992)

Σαν σήμερα στις 22/1/1992, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΑΟ Πάτρας, σε επαναληπτικό παιχνίδι του β’ γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1991-1992 …

Ο Δικέφαλος με τον Κροάτη τεχνικό Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε λιγότερους από 1.000 θεατές (428 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 3-1 και πέρασε με δύο νίκες στην επόμενη φάση του θεσμού… 

Ο ΠΑΟΚ είχε δύο πολύ καλές στιγμές να ανοίξει από νωρίς το σκορ, όμως ο Αναστασιάδης στο 2’ και στο 7’, με τους φιλοξενούμενους να είναι αυτοί που πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 29’. 

Η φάση ξεκίνησε από λάθος της άμυνάς μας, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Φίκαρης, πλασάροντας εύστοχα τον Γκάμπριτς. 

Στο 44’ ο Τζούρτζεβιτς ισοφάρισε μετά από πολύ ωραία μπαλιά του Μπορμπόκη και με το σκορ στο 1-1 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Παπαεπαμεινώνδα.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένος να τελειώσει από νωρίς την υπόθεση πρόκριση και στο 63’ μετά από σέντρα του Χιονά από τα δεξιά ο Αλεξίου με κεφαλιά, πραγματικό κεραυνό, σημείωσε το 2-1. 

Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 81’, όταν ο Οικονομίδης βρήκε τον Μπορμπόκη, αυτός μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον τερματοφύλακα και μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα. 

Στο 84’ ο Τουρσουνίδης πέρασε κυριολεκτικά όποιον βρήκε μπροστά του, όμως από τα δύο μέτρα έστειλε την μπάλα άουτ! 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Μητσιμπόνας, Αλεξίου, Τουρσουνίδης, Οικονομίδης και από την Πάτρα οι Πεφάνης, Κυριακόπουλος, Φίκαρης, Λουκόπουλος. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Τουρσουνίδης, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Μήτογλου, Αλεξίου, Μπορμπόκης, Χιονάς, Τζούρτζεβιτς, Οικονομίδης, Αναστασιάδης (60’ Παλάσκας). 

ΑΟ Πάτρας: Πεφάνης, Αγγελόπουλος, Παπαγιαννόπουλος, Κυριακόπουλος, Γιαννέλης, Σταυρόπουλος, Κότσαλης (58’ Γρηγορόπουλος), Πετρής, Φίκαρης, Παπαϊωάννου (58’ Αλεξανδρόπουλος), Λουκόπουλος. 
* Στην 50η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1991-92 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

* Ο ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων συμμετείχε στον 4ο όμιλο, μαζί με τους Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Ολυμπιακό Βόλου, Μεσολόγγι και Ποσειδώνα Ηρακλείου. Συγκέντρωσε 5 βαθμούς και τερμάτισε 2ος (!), έναν βαθμό πίσω από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων! 

18/8/1991: Ποσειδώνας Μηχανιώνας - ΠΑΟΚ 3-2! 

21/8/1991: ΠΑΟΚ - Ποσειδώνας Ηρακλείου 5-0. 

25/8/1991: Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟΚ 1-1. 

28/8/1991: ΠΑΟΚ - Μεσολόγγι 4-1. 

Στον β' γύρο ο Δικέφαλος απέκλεισε με δύο νίκες την ομάδα της Πάτρας (0-1, 1-3). Στον γ' γύρο απέκλεισε μια άλλη ομάδα από την Πελοπόννησο (Κόρινθο) επικρατώντας με 4-1 στην Τούμπα, ενώ έφερε λευκή ισοπαλία εκτός έδρας. 

Στη συνέχεια βρήκε στον δρόμο του τη Δόξα Δράμας, από την οποία έχασε με 2-0 στη Δράμα, ανατρέποντας όμως την κατάσταση στην Τούμπα, σε παιχνίδι στο οποίο κέρδισε με 4-0. 

Στον ημιτελικό ο ΠΑΟΚ συναντήθηκε επίσης σε διπλά παιχνίδια με την ΑΕΚ. Ήττα στην Αθήνα με 2-0 και επική ανατροπή και νίκη στην Τούμπα με 3-0. 

Έτσι έφτασε στον τελικό του θεσμού με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο οποίος εκείνη τη σεζόν ήταν διπλός (1-1 στην Τούμπα, ήττα με 2-0 στο Καραϊσκάκη). 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4