Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Ιανουαρίου 2020

Ανοιχτοί λογαριασμοί μετά την ήττα στην Ξάνθη (1991)

Σαν σήμερα στις 30/1/1991, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ξάνθη σε παιχνίδι του γ΄ γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1990-1991 …

Ο Δικέφαλός με τον Χρήστο Τερζανίδη στον πάγκο του, μπροστά σε 4.500 θεατές (3.738 τα εισιτήρια) πήγε στην Ξάνθη χωρίς τον Μαγκντί, με την επίσημη αιτιολογία να μιλάει για … κρυολόγημα, αλλά φήμες εκείνων των ημερών να μιλάνε για οικονομικό θέμα που είχε φέρει στην επιφάνεια ο χαρισματικός παίκτης. 

Στο 3’ ο Γεωργούσης απέκρουσε πολύ δύσκολα την κεφαλιά του Λαγωνίδη, ενώ στο 19’ ο Γκιτσιούδης απέκρουσε πολύ δύσκολα το σουτ του αμαρκάριστου Χαλκίδη. 

Στο 30’ ο Χατζημωυσιάδης μπήκε από τα δεξιά, βρήκε τον Μαρτσέλο, ο οποίος στόπαρε με το στήθος και με ψηλοκρεμαστό σουτ κρέμασε τον Γκιτσιούδη κάνοντας το 1-0. 

Στο 44’ ο τερματοφύλακάς μας απέκρουσε την κεφαλιά του Κεχαγιά και με την Ξάνθη να προηγείται με 1-0 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Χαρλαβάνη. 

Στο 57’ και πάλι ο Γκιτσιούδης φώναξε παρών αποκρούοντας την κεφαλιά του Χατζημωυσιάδη, στο 60’ το σουτ του Ουζουνίδη πέρασε μόλις άουτ, στο 61’ το σουτ του Χατζημωυσιάδη σταμάτησε στο δοκάρι μας. 

Στο 69’ ο Χαλκίδης σέντραρε, ο Γκιτσιούδης απέκρουσε προσωρινά και ο … Αλαβάντας με κοντινή κεφαλιά σημείωσε το 2-0! 

Με την Ξάνθη να υπερέχει στο μισάωρο της επανάληψης, ο ΠΑΟΚ έδειχνε στριμωγμένος στα σχοινιά! Η λύση όμως ήρθε στο 74’, όταν ο Μπορμπόκης μπήκε στην περιοχή της ακριτικής ομάδας από τα δεξιά, σέντραρε, ο Σκαρτάδος πήρε την κεφαλιά, ο Γεωργούσης απέκρουσε, αλλά στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Ιμπραήμ Χασάν και με δυνατό σουτ μείωσε σε 2-1. 

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε για την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Αλεξούλη στο 75’ το έδιωξε σε κόρνερ ο Γεωργούσης και ίδια τύχη είχε στο 86’ το σουτ του Τουρσουνίδη! 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γκιτσιούδης, Ιμπραήμ Χασάν, Λαγωνίδης, Καραγεβργίου και από την εξαιρετική ως το 70’ Ξάνθη οι Τζάτζος, Αλαβάντας, Κωστένογλου. 

Οι συνθέσεις: 

Ξάνθη: Γεωργούσης, Αλαβάντας, Κεχαγιάς, Χατζημωυσιάδης, Μπανιώτης, Ουζουνίδης, Κωστένογλου, Μαρινάκης, Χαλκίδης (70’ Σερέτης), Τζάτζος, Μαρτσέλο. 

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Ιμπραήμ Χασάν, Λαγωνίδης, Μητσιμπόνας, Καραγεωργίου, Αλεξούλης, Μπορμπόκης (85’ Μπασμπανάς), Σκαρτάδος, Αναστασιάδης, Τουρσουνίδης, Λεοντιάδης. 

Δηλώσεις προπονητών: 

Χάουαρντ: «Το 2-1 δεν είναι τόσο καλό αποτέλεσμα για εμάς. Το καλύτερο θα ήταν ένα 3-0 ή 4-0. Έχουμε τη νίκη με το μέρος μας και αυτό είναι καλό για μας. Θα πάμε στη Θεσσαλονίκη για να κάνουμε ότι μπορούμε για την πρόκριση». 

Τερζανίδης: «Μετά από τα πέντε παιχνίδια η ομάδα μου φάνηκε σήμερα κουρασμένη. Χάσαμε ένα αγώνα Κυπέλλου με 2-1. Το αποτέλεσμα δίκαιο αλλά μας ευνοεί. Η Ξάνθη σήμερα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και αν συνεχίσει έτσι δε θα έχει κανένα πρόβλημα υποβιβασμού». 

Μιχαηλίδης: «Η εμφάνιση δεν ήταν τόσο καλή όσο στη Λιβαδειά! Όμως είναι ένας αγώνας Κυπέλλου και μετράει το αποτέλεσμα. Η αμυντική γραμμή παρουσίασε κάποια κενά, γιατί η Ξάνθη έπαιζε πολύ επιθετικά με περισσότερους από τρεις παίκτες». 

* Στην 49η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1990-91 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. 

* Ο Δικέφαλος στη φάση των ομίλων, συμμετείχε στον 11ο όμιλο, μαζί με ΟΦΗ, Μακεδονικό, Καλαμάτα, από τον οποίον πέρασε σαν πρώτος με 6 βαθμούς. 

* Μετά την αρχική φάση των ομίλων, ακολούθησαν ενδιαφέρουσες διπλές αναμετρήσεις και ένα από τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση ήταν και το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση ανατρέποντας το 2-0 του πρώτου αγώνα, καθώς «πάτησε» στη ρεβάνς τον Ολυμπιακό με 3-0, στο καμίνι της Τούμπας. 

* Στον γ' γύρο απέκλεισε την Ξάνθη (ήττα με 2-1 εκτός και νίκη 2-0 στην Τούμπα), στον προημιτελικό τη Λάρισα πολύ δύσκολα (3-0 στην Τούμπα και ήττα με 2-0 εκτός), ενώ στον ημιτελικό η κλήρωση έφερε στον δρόμο μας τον Παναθηναϊκό, ενώ το άλλο ζευγάρι ήταν Αθηναϊκός- Πανιώνιος, με τον πρώτο να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό! 

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1990-1991. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4