Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Σεπτεμβρίου 2019

"Ο Κωστίκος κατάλαβε το συμφέρον του" (1985)

Σαν σήμερα στις 23/9/1985, με αφορμή την επιστροφή του Γιώργου Κωστίκου στην ενεργό δράση, μίλησαν για το θέμα αυτό, ο Πέτρος Καλαφάτης και ο Γιώργος Κούδας...

Μία μόλις μέρα νωρίτερα, ο Κατερινιώτης επιθετικός είχε πάρει μέρος στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος, στο οποίο ο ΠΑΟΚ επικράτησε της αθηναϊκής ομάδας με 5-0

Ο Κωστίκος είχε μπει σαν αλλαγή με την έναρξη της επανάληψης, αντικαθιστώντας τον Ορφανό και σημείωσε μάλιστα δύο τέρματα. 

Διαβάστε τα όσα είχαν δηλώσει για την επιστροφή του Γιώργου Κωστίκου στην ομάδα, οι Καλαφάτης – Κούδας ... 

Πέτρος Καλαφάτης... 

«Θα πρέπει να πούμε κατ' αρχήν πήγε καλά στο ματς με τον Απόλλωνα και αυτό βοήθησε και τον Κωστίκο να διακριθεί. Παρασύρθηκε από τον ρυθμό των συμπαικτών του. Επίσης τον βοήθησε και το γεγονός ότι με την πρώτη του επαφή με την μπάλα σκόραρε και ήταν φυσικό να ανέβει το ηθικό του.» 

Όσο για το τι προηγήθηκε της επιστροφής είχε αναφέρει: «Ο Γιώργος είχε μια πικρία γιατί κατά τη γνώμη του πήρε για τη οκταετία του λιγότερα από όσα έπρεπε να πάρει. Ήταν αναγκασμένο το ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να τον καλέσει να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Μας είπε ότι το πρόβλημα είναι ψυχολογικό και ότι δεν απαιτεί χρήματα. 

Άλλωστε και να ζητούσε δε θα έπαιρνε. Εν πάση περιπτώσει, ενώ είχαμε σκοπό να τον τιμωρήσουμε, δείξαμε κατανόηση στο πρόβλημά του και τον βάλαμε να γυμνάζεται τέσσερις φορές τη βδομάδα με τον βοηθό του κ. Σκότσικ, τον Κώστα Ιωσηφίδη και δύο με τον κ. Σκότσικ. Σιγά σιγά επανήλθε αγωνιστικά και κατάλαβε ότι το συμφέρον του ήταν να παίξει στον ΠΑΟΚ. 

Ο Σκότσικ είδε τη βελτίωση και ζήτησε να τον εντάξει στο πρόγραμμα προπόνησης των υπολοίπων παικτών. Ήρθε και σε μένα ο παίκτης, με βρήκε και με διαβεβαίωσε ότι δεν τον απασχολεί πια , κανένα πρόβλημα. Έτσι περιλήφθηκε στην 16άδα του αγώνα με τον Απόλλωνα και ... τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε.» 

Ο Γιώργος Κούδας αναφερόμενος στην επιστροφή του Κωστίκου είχε πει: «Έγινε αυτό που έπρεπε στην περίπτωση Κωστίκου. Όλες οι πλευρές ενήργησαν με γνώμονα το συμφέρον του ΠΑΟΚ και για τον λόγο αυτό η κατάληξη των πραγμάτων ήταν ευτυχής για την ομάδα. 

Ο παίκτης έβαλε νερό στο κρασί του και γύρισε μόνος του στον Σύλλογο. Έβαλε κάτω το κεφάλι και δούλεψε σωστά. Όλοι τον βοηθήσαμε για να ξαναβρεί τον εαυτό του. Δεν τον πιέσαμε απλώς κάναμε ότι μπορούσαμε για να τον ανεβάσουμε ψυχολογικά» 

Για την αγωνιστική κατάσταση του Κωστίκου, ο Γιώργος Κούδας είχε τονίσει: «Δεν έφτασε ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά οπωσδήποτε ήταν μια καλή αρχή. Τον σήκωσαν ψυχολογικά τα δύο γκολ που πέτυχε. Ένας βελτιωμένος Κωστίκος δίνει δύναμη και περισσότερη οντότητα στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ» 

Όσο για το γεγονός ότι ο Κωστίκος απέφυγε να μιλήσει για την επιστροφή του: «Πάντα έτσι είναι ο Γιώργος, δε λέει πολλά. Είναι δύσκολο να τον βρείτε, γιατί τώρα δεν έχει τηλέφωνο. Μένει στο Πανόραμα και είναι δύσκολο να βάλει εκεί τηλέφωνο» 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4