Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Σεπτεμβρίου 2018

Πεντάσφαιρος στην επιστροφή του Κωστίκου (1985)

Σαν σήμερα στις 22/9/1985, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης σε παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1985-1986...

Ο Δικέφαλος με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο του μπροστά σε περίπου 12.000 θεατές (10.489 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με το ευρύ 5-0, θυμίζοντας την ομάδα που λίγους μήνες νωρίτερα κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ξεκινήσει καθόλου καλά το πρωτάθλημα καθώς μετρούσε δύο ήττες από τον Πανιώνιο εντός με 1-2 (στο Καυτανζόγλειο) και από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 1-0. Στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης όμως ο ΠΑΟΚ ήταν ... ΠΑΟΚ και κυριολεκτικά διέλυσε την αθηναϊκή ομάδα!

Με πρώτο βιολί τον Πίττα που έκανε ίσως το καλύτερο παιχνίδι του με την ασπρόμαυρη φανέλα και ένα αναγεννημένο Γιώργο Σκαρτάδο, ο Δικέφαλος απείλησε για πρώτη φορά στο 3ο λεπτό, όταν ο Κουρκούνας, απέκρουσε πόδια την κοντινή προβολή του Πίττα.

Στο 21ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι είχαν μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες στους στο ματς, όταν ο Αθανασιάδης πλάσαρε τον Στεργιούδα στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σίγγας σούταρε αλλά η μπάλα «έγλειψε» το κάθετο δοκάρι του Απόλλωνα.

Ήταν μια φάση που ο Σκαρτάδος πήγε να πιάσει στον ύπνο τους αντιπάλους του, καθώς μόλις έστησε με τα χέρια του την μπάλα, πριν σηκώσει το κεφάλι του, την πάσαρε στον συμπαίκτη του.

Η ίδια φάση επαναλήφθηκε στο 27ο λεπτό, μόνο που αυτή τη φορά ο Σκαρτάδος πάσαρε στον Ράντε Πάπριτσα που με βολέ ακριβείας έστειλε την μπάλα στο «Γ» του Κουρκούνα.
Με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε το 45λεπτο, καθώς ο Σίγγας στο 39' με σουτ από τα 30 μέτρα σημάδεψε το δοκάρι του Απόλλωνα Σμύρνης.

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 46', ο Πάπριτσα χόρεψε την άμυνα των φιλοξενούμενων, σέντραρε και ο Κωστίκος εξ επαφής σημείωσε το 2-0, στην επιστροφή του στην ομάδα, μετά από απουσία μηνών λόγω της μη ικανοποίησης των όσων αρχικά είχε ζητήσει για την οκταετία του!

Στο 62', ο Πίττας σέντραρε και ο Σκαρτάδος εκτέλεσε για τρίτη φορά τον Κουρκούνα, στο 65' ο Κωστίκος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0, για να ολοκληρωθεί η τελετή με ένα πέμπτο γκολ που σημείωσε ο Σκαρτάδος στο 88', μετά από ωραία προσπάθεια του Αλεξανδρίδη.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Πίττας, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Πάπριτσα και από τον Απόλλωνα οι Καστανός, Αθανασιάδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στεργιούδας, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Πίττας, Σίγγας (75' Μαυρομάτης), Πάπριτσα, Ορφανός (46' Κωστίκος).

Απόλλων Σμύρνης: Κουρκούνας, Φαμπιάτος, Λουκάς, Παπαγεωργίου (78' Μπόντζος), Καστανός, Καραβέλης, Κουής, Φερνάντες, Φαλέρο (46' Ράμμος), Αθανασιάδης.

* Ο πρωταθλητής της περιόδου 1984-1985 ΠΑΟΚ, με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο, εκείνη τη σεζόν (1985-1986) πήγαινε από το κακό στο χειρότερο! 

Ο Δικέφαλος γνώρισε ανέλπιστες ήττες τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, πραγματοποιώντας απαράδεκτες εμφανίσεις που δε θύμιζαν σε καμία περίπτωση το νικηφόρο πέρασμά του από τα ίδια γήπεδα λίγους μήνες νωρίτερα.

* Τη σεζόν 1985-1986 ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 10η θέση (!), με 27 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες) και τέρματα 33-38...

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο (22 αγώνες) και ολοκληρώθηκε με τον Μιχάλη Μπέλλη (8 παιχνίδια)

* Στην αρχική photo διακρίνονται δύο από τους πρωταγωνιστές της νίκης του ΠΑΟΚ, ο Σκαρτάδος και ο Κωστίκος, από παλιότερο παιχνίδι της ομάδας (Νέα Σμύρνη 9/6/1985)...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4