Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Αυγούστου 2019

"Είναι καιρός για να πάρουμε τον τίτλο" (1988)

Σαν σήμερα στις 10/8/1988, δημοσιεύτηκε στον τύπο της εποχής, συνέντευξη του 25χρονου τότε, Απόστολου Τσουρέλα, όπου μιλούσε για την προετοιμασία της ομάδας, αλλά και τη σεζόν 1988-1989 που ακολουθούσε ...

 
Αρχικά είπε: «Όλα δείχνουν ότι η φετινή χρονιά μας ανήκει. Είναι καιρός άλλωστε για ένα πρωτάθλημα. Κάναμε μια πολύ καλή προετοιμασία στην (τότε) Δυτική Γερμανία, σε ένα φανταστικό περιβάλλον, με καθοδηγητές τον προπονητή μας (Ρίνους Ίσραελ) και τον τέλειο γυμναστή μας, Μπάμπη Μιχαηλίδη. Δουλέψαμε σε φοβερούς ρυθμούς και κύριος στόχος μας ήταν ο τομέας της φυσικής κατάστασης. Τα αποτελέσματα ήδη άρχισαν να φαίνονται. Με τον καιρό όλα πιστεύω πως θα πάνε ακόμη καλύτερα».

Με την προσθήκη των νέων παικτών, ο ΠΑΟΚ ισχυροποιήθηκε όσο έπρεπε;
«Στο θέμα αυτό πιστεύω πως η ομάδα μου έκανε διάνα. Όλα τα καινούρια παιδιά είναι μεγάλης αξίας και σε λίγο καιρό η προσαρμογή τους θα είναι τέλεια. Θα αποδώσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Πάντως το ευχάριστο είναι ότι δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα. Όλοι οι παλιοί τους υποδέχτηκαν ζεστά και τους αγκάλιασαν αμέσως στην ομάδα».

Για τον καινούριο εσωτερικό κανονισμό της ομάδας που προέβλεπε μεγάλους μισθούς και παχυλά πριμ, σχολίασε: «Είναι αλήθεια ότι και στον τομέα αυτόν οι ενέργειες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι για το καλό και το συμφέρον των παικτών. Είναι κάτι το διαφορετικό όταν ένας παίκτης αμείβεται καλά και ξέρει ανά πάσα στιγμή τι τον περιμένει σε περίπτωση νίκης ή ήττας. Δουλειά συντονισμένη, μεθοδική και προγραμματισμένη. Αν παίξουμε μπάλα θα πάρουμε και λεφτά. Αν όχι τότε αλίμονό μας! Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας».

Όσο για το πώς βλέπει τη δική του παρουσία στην ομάδα, τόνισε:
«Από πλευράς μου θα επιδιώξω, όπως άλλωστε κάθε ποδοσφαιριστής, να παίξω στη βασική ενδεκάδα στη γνωστή μου θέση που εδώ και εννιά χρόνια υπηρετώ. Δηλαδή μπακ. Για να το καταφέρω αυτό, δούλεψα, δουλεύω και θα συνεχίσω να δουλεύω. Από εκεί και πέρα τον λόγο έχει ο προπονητής μου, Ρίνους Ίσραελ. Οποιαδήποτε απόφασή του θα είναι από μένα αποδεκτή και θα τη σεβαστώ».

Και κατέληξε λέγοντας: «Πέρα από την ομάδα, πέρα από τα λεφτά και τα πρωταθλήματα, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να ανεβάσουν την ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου εκεί που πρέπει και αξίζει να βρίσκεται».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4