Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Αυγούστου 2019

Αντεθνικά και υβριστικά, σε μια φιλική ήττα (1983)

Σαν σήμερα στις 28/8/1983, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό, μια βδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της περιόδου 1983-1984 ...
Ο Δικέφαλος με τον Παλ Τσερνάι στον πάγκο του, μπροστά σε 17.000 θεατές (14.425 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-0, με τους Θανάση Δημόπουλο και Κωνσταντινίδη να σκοράρουν στο 31' και στο 77' αντίστοιχα.

Οι παίκτες μας είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μισάωρό του, αλλά ο Δημόπουλος στο 6', ο Αλαβάντας στο 27' και ο Αλεξανδρίδης στο 30' δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μήνου.
Αντίθετα το 34' ο Θανάσης Δημόπουλος με κεφαλιά – ψαράκι μετά από σέντρα του Ταράση, σημείωσε το 1-0, με τον Κωστίκο στο 44' να χάνει σπουδαία ευκαιρία για το 1-1, όταν πιεζόμενος από τον ... Γεωργόπουλο, πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Αλεξανδρίδη, στέλνοντας την μπάλα άουτ!
Το πρώτο ημίχρονο στιγματίστηκε από την επτάλεπτη διακοπή λόγω υβριστικών και αντεθνικών συνθημάτων εκ μέρους των γηπεδούχων, με τον Φακή να απειλεί με διακοπή του ματς, κάτι που φυσικά δε συνέβη ποτέ!

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ φάνηκε κουρασμένος, ο Φούρτουλα σταμάτησε στο 51' το σουτ του Καραβίδα, στο 59' το σουτ του Παπαβασιλείου, για να γίνει στο 77' το 2-0.
Ο Καραβίδας μπήκε στην περιοχή μας, από πλάγια θέση έκοψε την μπάλα στον Κωνσταντινίδη και αυτός από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-0

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούδας, Μπανιώτης, Γεωργόπουλος, Σκαρτάδος και από την αθηναϊκή ομάδα οι Βονόρτας, Γαλάκος, Καραβίδας, Παπαβασιλείου.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Μήνου, Ταράσης, Βασιλείου (46' Μπέριος), Βονόρτας, Κλης, Παπαβασιλείου, Δημόπουλος (46' Κωνσταντινίδης), Αντωνίου (78' Γεροθόδωρος), Γαλάκος (80' Μαυρίδης), Ρότσα (68' Τσίμπος), Καραβίδας.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Ψαρράς, Μπανιώτης, Σίγγας, Αλεξανδρίδης, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος.

* Στην παρακάτω εικόνα, διακρίνεται το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1983-1984.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4