Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Ιουνίου 2019

"Ακατάλληλος ο διαιτητής Ασδέρης" (1931)

Σαν σήμερα στις 30/6/1931, επέστρεψε σιδηροδρομικώς από την πρωτεύουσα η ομάδα του ΠΑΟΚ, η οποία στις 28/6 είχε γνωρίσει βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος της περιόδου 1930-1931 ...

Το 7-1 με το οποίο ηττήθηκε ο ΠΑΟΚ ήταν ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στην ποδοσφαιρική Ελλάδα, καθώς ο Δικέφαλος δεν είχε συνηθίσει τον κόσμο του σε τέτοια αποτελέσματα.

Με την άφιξη της ομάδας στη Θεσσαλονίκη, ο τότε έφορος του ΠΑΟΚ, κ. Θεοδωρίδης, έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους φτάσαμε σε ένα τόσο βαρύ σκορ!

Αναλυτικά τα όσα είχε δηλώσει ...

"Οφείλω να πω ότι η ομάδα του Παναθηναϊκού, παρά τη μέτρια εμφάνιση που κάναμε εμείς, έπρεπε να νικήσει αλλά όχι με αυτό το σκορ! Το 3-1, θα ήταν πραγματικά ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Δεν μεμψιμοιρούμε όπως γίνεται συνήθως μετά από ένα άτυχο αποτέλεσμα...

Παραπονούμεθα όμως, γιατί ο διαιτητής Ασδέρης κάθε άλλο παρά ο ενδεδειγμένος ήταν για να διευθύνει ένα τέτοιο παιχνίδι, καθώς πρώτα από όλα απέχει πολύ από το να κατέχει επαρκώς τη διαιτητική!

Πολλοί μας κατηγόρησαν γιατί κάναμε το λάθος να δεχτούμε να σφυρίξει την αναμέτρηση, καθώς αμφισβητήθηκαν πολύ οι διαιτητικές του ικανότητες!

Το πρώτο γκολ σημειώθηκε στα 50 δευτερόλεπτα σε μια φάση στην οποία έγινε πολύ σκληρό φάουλ στον τερματοφύλακάς μας το οποίο δεν υποδείχτηκε! Αν ήταν άλλος διαιτητής, ο παίκτης που σκόραρε ενδεχομένως θα είχε αποβληθεί...

Το δεύτερο τέρμα, μόνος ένας διαιτητής σαν τον Ασδέρη θα μπορούσε να το μετρήσει, καθώς ο τερματοφύλακάς μας (Χαλκιάς), απέκρουσε την μπάλα μισό μέτρο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας μας, όμως ο Ασδέρης, που βρισκόταν 50 μέτρα μακριά από τη φάση, είδε γκολ.

Λίγο αργότερα έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, προκαλώντας τις αποδοκιμασίες του κόσμου, το οποίο εκτέλεσε ο Ντελεάνου και το απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χαλκιάς.

Ακολούθησε η μείωση του σκορ από τον Ηλιάδη, ένα γκολ για το οποίο θα μπορούσε να πει κανείς πως αν ήταν το πρώτο του αγώνα, τα πράγματα θα εξελισσόταν πολύ διαφορετικά!

Το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού στο 36', με το οποίο και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, ήταν το ωραιότερο τέρμα του αγώνα, ενώ και το τέταρτο γκολ που σημειώθηκε στο 53' από τον Μπαλτάση ήταν κανονικό.

Δεν μπορούμε να πούμε όμως το ίδιο και για το πέμπτο, καθώς ο σκόρερ (Σουρμελής) ήταν σε καταφανέστατη θέση οφ σάιντ, το έκτο ήταν επίσης κανονικό, ενώ το τελευταίο που σημείωσε ο Αγγελόπουλος στο 86' επίσης δεν έπρεπε να μετρήσει, μιας και υπήρχε ξεκάθαρα παράβαση.

Από τη διαγωγή του κοινού δεν είμαστε ευχαριστημένοι, καθώς πολλοί φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, με σημαίες και εκκωφαντικές κραυγές έκαναν ολόκληρη διαδήλωση πριν το ματς, κάτω από το ξενοδοχείο μας.

Εν πάσει περιπτώσει ο ΠΑΟΚ έκανε ότι μπορούσε και κράτησε στάση αξιοπρεπέστατη! Η ήττα δεν μπορεί να καταλογιστεί αποκλειστικά στους παίκτες μας, από τους οποίους είμαι ευχαριστημένος!

Άτυχα αποτελέσματα έχουν όλες οι ομάδες και μάλιστα και κάποιες που είναι πολύ πιο έμπειρες από τη δική μας."

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται η ομάδα του ΠΑΟΚ, στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, στις 8/3/1931, πριν από τον αγώνα με την ΑΕΚ, που έληξε ισόπαλος 1-1.
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Ρ. Γκάσνερ (προπονητής), Ιορδ. Παπαϊορδανίδης, Γ. Μακαρονόπουλος, Γ. Καβουρματζής, Κ. Ανδρεάδης, Β. Ποζάρογλου, Γρηγοριάδης, Ν. Πανίδης, Ν. Φαρινόλας. Καθιστοί: Ι. Μαλαξόπουλος, Χ. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Ρ. Ετιέν.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4