Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Ιουνίου 2019

Γκολ και θέαμα σε νυκτερινό φιλικό (1973)

Σαν σήμερα στις 7/6/1973, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε νυκτερινό φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα, την Εθνική Ενόπλων ...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε αρκετούς θεατές, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και έφτασε στην επικράτηση με 5-3, έχοντας μαέστρο τον ανεπανάληπτο Γιώργο Κούδα και πρώτο βιολί τον Δημήτρη Παρίδη!
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 1' ο Τερζανίδης με πολύ δυνατό σουτ, για να ισοφαρίσει δύο λεπτά αργότερα ο Παπαδημητρίου για λογαριασμό της Εθνικής Ενόπλων.

Στο 20' ο Τσιλιγκιρίδης και ο Καλιφούλης μάρκαραν τον Παπαδημητρίου μέσα στη μεγάλη περιοχή μας, ο διαιτητής Μεσοχωρίτης καταλόγισε ένα πολύ αυστηρό πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Παππάς στέλνοντας την μπάλα άουτ!

Στο 25΄Παναγής – Παρίδης συνδυάστηκαν με τον τελευταίο με ωραίο σουτ να δίνει νέο προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Παρόμοια φάση λίγα λεπτά αργότερα (στο 32') και 3-1 από τον Παρίδη και πάλι.
Στο 34' ο Πανταζής μείωσε σε 3-2 για να έρθει στο 41' ο Παρίδης να σκοράρει το 3ο προσωπικό του γκολ και οι ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον ΠΑΟΚ προηγούμενο με 4-2.

Με την έναρξη της επανάληψης οι ομάδες έκαναν πολλές αλλαγές, ο εξαιρετικός ρυθμός, κυρίως του ΠΑΟΚ, έπεσε αισθητά και στο 52' ο Ρασιδάκης της Εθνικής Ενόπλων έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς κάνοντας το 4-3.
Το τελικό 5-3 διαμορφώθηκε στο 82' από τον Σταυρίδη. Με την Εθνική Ενόπλων αγωνίστηκαν στο πρώτο ημίχρονο οι Γούναρης, Σαράφης, Μαντζουράκης.

Κούδας, Παρίδης, Παναγής ξεχώρισαν από τον ΠΑΟΚ, ενώ από την μαχητική Εθνική Ελπίδων διακρίθηκαν οι Πουπάκης, Παπαδημητρίου, Παππάς, Ρασιδάκης.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στέφας (55' Σαββουλίδης), Πέλλιος, Καλιφούλης, Τσιλιγκιρίδης, Λάζος (63' Αναστασιάδης), Κούδας, Αποστολίδης (40' Σταυρίδης), Πανταζής (70' Τσακιρόοπυλος), Παρίδης, Τερζανίδης (71' Παράσχος), Ιωσηφίδης (60' Χατζηαντωνίου).

Εθνική Ενόπλων: Πουπάκης (46' Παντελάκος), Γούναρης (46' Τσιβγούλης), Γονιός (77' Γιαννούλης), Μητρόπουλος, Σταθόπουλος, Σαράφης (46' Ρασιδάκης), Νικολούδης (46' Μουτάφης), Μαντζουράκης (46' Πανόπουλος), Πανταζής (46' Σεϊταρίδης), Παπαδημητρίου.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4