Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Ιουνίου 2019

Ήττα με πέναλτι στο φινάλε του ματς (1954)

Σαν σήμερα στις 6/6/1954, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος, της περιόδου 1953-1954 ...

Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, οι κερκίδες του οποίου ήταν κατάμεστες από νωρίς.

Ο Δικέφαλος της «Χρυσής Εποχής» με τον Αυστριακό τεχνικό Βίλλυ Σέβτσικ στον πάγκο του, γνώρισε την ήττα με 1-0, δεχόμενος το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο 84' από τον Κοτρίδη, ο οποίος ευστόχησε στο πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Διαμαντόπουλος.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Λύμπος, Κεμανίδης, Μιγγούσης, Χασιώτης, Ρουκάνης, Δουκάκης, Παπαδάκης, Καραφουλίδης, Κουιρουκίδης, Χουρμπουλιάδης, Γεντζής.
* Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης με 29 βαθμούς σε 10 αγώνες, καθώς είχε 9 νίκες και μόλις μία ισοπαλία (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 30-10.
Στην τελική φάση της διοργάνωσης κατετάγη 4ος καθώς σε 10 παιχνίδια είχε 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες, με τέρματα 15-14. Τα 15 αυτά γκολ σημείωσαν οι: Γεντζής 7, Καραφουλίδης 4, Κουιρουκίδης 2, Αγγελίδης 1, Παπαδάκης 1.

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια της τελικής φάσης αποτελούσαν οι: Λύμπος, Σαββίδης, Κεμανίδης,Μιγγούσης, Χασιώτης, Δουκάκης, Καλογιάννης, Αγγελίδης, Παπαδάκης, Κουτουξίδης, Σβένιμιρ, Καραφουλίδης, Ρουκάνης, Κουιρουκίδης, Χουρμπουλιάδης, Μπογδάνου, Γεντζής.

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1953-1954
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Κουιρουκίδης, Χουρμπουλιάδης, Δουκάκης, Καλογιάννης, Γεντζής, Κεμανίδης. Καθιστοί: Καραφουλίδης, Παπαδάκης, Λύμπος, Μιγγούσης, Χασιώτης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4