Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Μαΐου 2019

Ήττα στην Τούμπα στο φινάλε των play offs (2012)

Σαν σήμερα στις 20/5/2012, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ατρόμητο, σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής των play offs της περιόδου 2011-2012 ...

Μια ακόμα ήττα ντροπής με 0-1 γνώρισε εκείνη τη μέρα ο ΠΑΟΚ από την αθηναϊκή ομάδα και τερμάτισε στην τελευταία θέση των play offs, αρχίζοντας τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις από μέσα Ιουλίου.

Τι να πεις και τι να γράψεις μετά από μια τέτοια ήττα, από έναν τόσο μέτριο αντίπαλο! Έναν αντίπαλο που από το 12΄βρέθηκε μπροστά στο σκορ με τον Φυτανίδη μετά από στημένο το οποίο έπρεπε καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς να είχε χιλιοδουλευτεί! Ο ΠΑΟΚ για ένα ακόμα ματς μπήκε στο γήπεδο ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΣ και πήρε μπρος στην επανάληψη.

Χρειάστηκε να περάσουν 45' ολόκληρα λεπτά για να καταλάβουν οι παίκτες μας ότι το παιχνίδι είναι σημαντικό και θα πρέπει να παλέψουν... Είναι ένα έργο που το είδαμε πολλές φορές εκείνη τη σεζόν και φυσικά υπήρχαν πολλές ευθύνες με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ...

Η αθηναϊκή ομάδα ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο μιας και έπαιζε μόνη της στην Τούμπα, καθότι ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε στο γήπεδο σε αυτό το διάστημα. Οι απουσίες δεν αποτελούν καμία μα καμία δικαιολογία, γιατί τέτοιες είχε και ο Ατρόμητος.
Ο κόσμος που πήγε για να δει τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο του παιχνίδι έφαγε μια ακόμα πίκρα και συν τοις άλλοις θα πρέπει μέσα στο κατακαλόκαιρο να τρέξει δίπλα στην ομάδα που θα αγωνίζεται στην Ευρώπη μεσούσης της προετοιμασίας ...

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το πόσο λίγος ήταν σήμερα ο αντίπαλος και το πόσο κακός ήταν ο Δικέφαλος στο πρώτο μισό του παιχνιδιού!

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπορούσε να ισοφαρίσει σε αρκετές περιπτώσεις αλλά τα δοκάρια σταμάτησαν τα σουτ των Αθανασιάδη (50' - 72') και Σταφυλίδη (76').

Κάναμε και πάλι μάγκες τον Φυτανίδη και τον Δώνη που μετά τον αποκλεισμό μας από τον Ατρόμητο στο κύπελλο πήραν και την τρίτη θέση στην ειδική βαθμολογία...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Λίνο, Μαλεζάς, Κατσικάς, Έτο, Λάζαρ, Σταφυλίδης (89' Τσουκαλάς), Νιμανί, Σαλπιγγίδης (69' Γεωργιάδης), Γιάννου (46' Παπάζογλου) και Αθανασιάδης.

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Οικονόμου, Φυτανίδης, Επστάιν (57' Ιγκλέσιας), Νάστος, Μπάλλας, Γιαννούλης, Σφακιανάκης (68' Μήτρογλου), Καραμάνος, Αναστασάκος, και Δημούτσος (60' Αθανασίου).
.........................................

Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Κώστας Σταφυλίδης μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο τονίζοντας στις δηλώσεις του ότι δεν άξιζε στην ομάδα αυτό που έγινε...
Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αρχικά, μιλώντας για το ματς δήλωσε: "Πιστεύω ότι ήμασταν φανερά κουρασμένοι. Ξεκινήσαμε τα play offs με -4 βαθμούς. Στη συνέχεια ανεβήκαμε στην 1η θέση. Σε κάποια παιχνίδια η διαιτησία δεν μας επέτρεψε να πάρουμε την πρωτιά.

Σήμερα προσπαθήσαμε. Είχαμε τρία δοκάρια. Δεν μπήκε η μπάλα μέσα όμως. Δεν αξίζαμε αυτήν την θέση. Δεν αξίζαμε να βγούμε τελευταίοι. Προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε και χάσαμε".

Και πρόσθεσε: "Να πω την αλήθεια για μένα δεν περίμενα να παίξω φέτος. Ο κόουτς με εμπιστεύθηκε. Τον ευχαριστώ πολύ. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Τώρα υπάρχουν για κάποια παιδιά οι υποχρεώσεις της Εθνικής. Όσο για τους άλλους θα πρέπει να ξεκουραστούμε και μετά να κοιτάξουμε την σεζόν".
.........................................

Ο Λάσλο Μπόλονι, στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στην Τούμπα, μίλησε για την ήττα, γνωστοποίησε πως θα παραθέσει συνέντευξη τύπου την ερχόμενη Τετάρτη στην οποία θα μιλήσει εκτενώς για τη σεζόν που πέρασε και για το μέλλον του στην ομάδα.
 
Τα όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός:

"Μια πολύ δύσκολη και μακρά περίοδος τελείωσε σήμερα. Ειλικρινά, είμαι πολύ χαρούμενος που τελείωσε. Παίξαμε πολλά παιχνίδια, κάναμε καλά και άσχημα πράγματα, αλλά αυτή την ανάλυση θα την κάνουμε λίγο αργότερα.

Ο στόχος μας ήταν να τελειώσουμε καλά αυτή τη σεζόν μπροστά στους φιλάθλους μας, και δυστυχώς δεν το κάναμε. Αυτό που έχω να πω, είναι ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει με καρδιά, με προσωπικότητα, με ενθουσιασμό, με μαχητικό πνεύμα, γιατί αλλιώς δεν είναι αρκετό ότι και να κάνεις.

Όταν είμαστε καλοί, δυνατοί και ταπεινοί στο μυαλό μας, μπορούμε να κάνουμε, και έχουμε κάνει, πολύ καλά πράγματα.

Γι΄ αυτόν το λόγο ζήτησα σήμερα, να αισθανθούν αυτόν τον ενθουσιασμό. Να νιώσουν την ευχαρίστηση να παίζουν, να αισθανθούν ότι είναι νέα παιδιά, που έχουν το μέλλον μπροστά τους. Και μιλάω για το μέλλον τους, γιατί η ομάδα που ξεκίνησε το παιχνίδι, λίγο πολύ όλοι, μπορεί να είναι εδώ και την επόμενη χρονιά.

Δυστυχώς στα πρώτα 20 παιχνίδια, είδα μόνο πολύ ευγενικά παιδιά και μεταξύ αυτών, οι μεγαλύτερες προσωπικότητες, ήταν κι αυτές σαν ευγενικά παιδιά. Αρνητικοί πίσω στην άμυνα, δεν κρατούσαμε και δεν κερδίζαμε μπάλες στην επίθεση.

Δεν ήμασταν παρόντες στις εναέριες μονομαχίες και στις σωματικές επαφές. Ο Ατρόμητος είναι ομάδα που μπορεί να το χρησιμοποιήσει αυτό. Και δυστυχώς μπόρεσε να τα εκμεταλλευτεί, γιατί δεν κάναμε αυτά, που μπορούμε.

Μετά από 20 λεπτά ξυπνήσαμε και επανήλθαμε στο παιχνίδι, το ελέγξαμε στο υπόλοιπο διάστημα, είχαμε ευκαιρίες για γκολ, αλλά στο ποδόσφαιρο, πρέπει να κάνεις σημαντικά πράγματα στη σωστή στιγμή.

Πρέπει να είσαι παρόν, να είσαι δυνατός κι επιθετικός, να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες, την κατάλληλη στιγμή. Αλλιώς το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί κι εμάς μας τιμώρησε σήμερα. Είχαμε σημαντική κυριαρχία μετά το 25ο λεπτό, πολλές ευκαιρίες, οι επιθετικοί μας τα έκαναν λίγο περίπλοκα. Αυτή είναι η ιστορία του αγώνα.

Δεν μπορώ να πω ότι τελικά δεν ήμασταν καλοί, ότι δεν προσπαθήσαμε, αλλά χάσαμε τα πρώτα 20 λεπτά. Πρέπει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα των play offs και να συνεχίσουμε, γιατί η ζωή δεν σταματά ποτέ.

Το πρωί της Τρίτης στις 11.30' στο ξενοδοχείο Νικόπολις, θα μιλήσω για όλα τα άλλα, εκτός του παιχνιδιού".

Για τα play offs, σχολίασε: "Ο καθένας μπορεί να πει οτιδήποτε. Μπορούμε να βρούμε χίλιες απαντήσεις. Όλες οι απαντήσεις θα μπορούσαν να είναι σωστές. Αλλά καμιά απάντηση, δεν θα είναι η πραγματική απάντηση από μόνη της. Στα τελευταία τρία παιχνίδια, κάναμε πάρα πολλά μεγάλα ατομικά λάθη. Σ΄ αυτή την καμπή των διοργανώσεων, πρέπει να δείξεις πολύ περισσότερη προσωπικότητα".

Για το γεγονός ότι σε δύο μήνες θα παίξει ευρωπαϊκό παιχνίδι, υποστήριξε: "Δε νομίζω ότι αυτός πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ, δεν πρέπει να είναι αυτή η προτεραιότητά του. Θα ήθελα να μπορεί κάθε χρόνο να κερδίζει το Europa και το Champions League, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό για τον ΠΑΟΚ.

Έχουμε και το ξέρετε, πολλά άλλα και πολύ σημαντικότερα προβλήματα να λύσουμε. Θέλουμε να είμαστε παρόντες και στο διεθνές επίπεδο, θα κάνουμε τα πάντα να είμαστε εκεί, αλλά δεν πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος, αν σκεφτούμε σοβαρά".

Για τα γκολ, που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ από τις στημένες φάσεις εκείνη τη σεζόν, τόνισε: "Το 33% των γκολ παντού σημειώνονται από στημένες φάσεις. Κάποιες φορές είσαι εντάξει, κάποιες κάνεις λάθη, αλλά αυτό το επίπεδο μένει το ίδιο. Χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση, προσοχή, αλλά ίσως και να μην είμαστε και οι καλύτεροι στον κόσμο σε αυτό το σημείο".
...............................................

Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ στις δηλώσεις του μετά το τέλος του τελευταίου του αγώνα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του και τόνισε για μια ακόμα φορά πως δε θα ξεχάσει ποτέ τον ΠΑΟΚ...
Ο Μίρο δακρύζοντας είπε:

"Έμεινα πέντε χρόνια στον ΠΑΟΚ, είναι πολύ δύσκολο να τον αποχωριστώ. Κρατώ τον ΠΑΟΚ στην καρδιά μου, αλλά ήρθε η ώρα να φύγω. Κρατάω τα περισσότερα παιχνίδια, όλα τα ευρωπαϊκά, τα ντέρμπι στην Ελλάδα και τον κόσμο της ομάδας.

Έζησα μεγάλες χαρές και κακές στιγμές, κρατάω μόνο τις καλές και έχω πολλά συναισθήματα αυτή τη στιγμή. Στα αποδυτήρια μίλησαν όλα τα παιδιά με πολύ καλά λόγια για μένα και την οικογένειά μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον ΠΑΟΚ, θα τον βλέπω σε κάθε παιχνίδι και θα τον έχω στην καρδιά μου".

Όσον αφορά την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή της καριέρας του στον ΠΑΟΚ, είπε: "Οι καλύτερες στιγμές ήταν στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με Τότεναμ και Ντιναμό και η χειρότερη είναι τώρα που φεύγω".
..........................................

Ο Γιώργος Κατσικάς δήλωσε πως ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και τόνισε πως η συμμετοχή της ομάδας σε τρεις διοργανώσεις την κούρασε...
Διαβάστε τα όσα ανέφερε:

Μιλώντας για το πώς είδε το παιχνίδι ανέφερε: "Ξεκινήσαμε λίγο νωθρά το παιχνίδι, μετά το 20λεπτο περίπου αρχίσαμε να ανεβάζουμε στροφές, δημιουργήσαμε δύο ευκαιρίες αφού δεχτήκαμε το γκολ, αλλά μέχρι το τέλος του παιχνιδιού δεν καταφέραμε να σκοράρουμε".

Σε ερώτηση ποια είναι η γεύση που αφήνει η φετινή χρονιά απάντησε: "Ξεκινήσαμε πολύ καλά το πρωτάθλημα, δυστυχώς δεν καταφέραμε να το τελειώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μένει στα παιδιά κυρίως μια γεύση πίκρας αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που ήδη κάναμε".

Για το αν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράματα για τον ΠΑΟΚ είπε: "Ασφαλώς παίζει ρόλο η μεγάλη κούραση που έχουν τα παιδιά, καθώς πρωταγωνιστούσαν και στο πρωτάθλημα και στο πρωτάθλημα αλλά και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ίσως αν είχαμε τελειώσει κάποιον θεσμό νωρίτερα, να ήταν τα πράματα διαφορετικά στα play offs."

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4