Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Μαΐου 2019

Τρίμπαλο αμέσως μετά την αφαίρεση 3 βαθμών (2014)

Σαν σήμερα στις 7/5/2014, ο Δικέφαλος κέρδισε, στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, τον Ατρόμητο με 3-0, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των play offs της Super League, της περιόδου 2013-2014...

Ο Γεωργιάδης παρέταξε τον Δικέφαλο με Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Kίτσιου, Λίνο, Βίτορ, Τζαβέλλα στην άμυνα, Κάτσε, Νάτχο, Λάζαρ, Στοχ στη μεσαία γραμμή σε ρόμβο και Αθανασιάδη Σαλπιγγίδη στην επίθεση.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε για μια ακόμη φορά υποτονικά στο παιχνίδι και ο Ατρόμητος στο πεντάλεπτο είχε δύο καλές στιγμές με τον Γεωργίου, στην πρώτη απέκρουσε δύσκολα ο Γλύκος, στη δεύτερη η μπάλα πέρασε άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα και να παίζει παιχνίδι κατοχής στην άδεια Τούμπα, προσπαθώντας να βρει διαδρόμους προς την εστία του Τζενάμο.
Ο Δικέφαλος απείλησε για πρώτη φορά στο 22' όταν μετά από σέντρα του Λίνο στο δεύτερο δοκάρι, ο Νάτχο αμαρκάριστος από πλάγια έπιασε σουτ στην κίνηση, αλλά ο Τζέναμο απέκρουσε δύσκολα με τα πόδια.
 
Στο 39' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ... Σέντρα του Κίτσιου απο τα δεξιά, σε καλή θέση παίκτες του ΠΑΟΚ για την κεφαλιά, ο Λαζαρίδης έκανε άτσαλη επέμβαση με τα χέρια απλωμένα, υποπίπτοντας σε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Νάτχο, ξεγέλασε τον Τζενάμο και άνοιξε λογαριασμό...

Οι φιλοξενούμενοι μετά το καλό ξεκίνημά τους στο ματς, επιθετικά εξαφανίστηκαν και περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Έξι λεπτά αργότερα ο Στοχ με καταπληκτικό πλασέ αφού απέφυγε τον Λαζαρίδη, σημείωσε το 2-0.

Στην επανάληψη ο Γεωργιάδης αναγκάστηκε να περάσει στο 60' στη θέση του τραυματία Στοχ, τον Βούκιτς με τον Σέρβο να περνάει στην κορυφή του ρόμβου. Η αθηναϊκή ομάδα ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο, με τον ΠΑΟΚ να υποχωρεί δείχνοντας διάθεση να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ, κάτι που έκανε με απόλυτη επιτυχία, παρά τις μικροευκαιρίες του Ατρομήτου.

Στο 86' και αφού η μπάλα άλλαξε 25 φορές στα πόδια παικτών του ΠΑΟΚ και χωρίς να παρεμβληθεί αντίπαλος, έφτασε στον Ζβόνιμιρ Βούκιτς που με δυνατό σουτ έγραψε το 3-0.

Ο Δικέφαλος με τη νίκη του αυτή έφτασε τους 4 βαθμούς στα play offs και έπιασε τον Ατρόμητο. Κορυφαίοι παίκτες του, ο Στοχ, ο Λάζαρ, ο Λίνο και ο Γλύκος χωρίς να υστερήσουν όσοι αγωνίστηκαν στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα.

Απαρατήρητος πέρασε ο Κουκουλάκης, που είχε ένα εύκολο παιχνίδι να διευθύνει. Ο ΠΑΟΚ την Κυριακή θα ταξίδευε στο Περιστέρι, σε μια καθοριστική αναμέτρηση για τη συνέχεια της παρουσίας του στο μίνι πρωτάθλημα...
 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο (88' Πόζογλου), Τζαβέλλας, Βίτορ, Κάτσε, Νάτχο, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης (75' Σπυρόπουλος), Στοχ (60' Βούκιτς), Αθανασιάδης.

Ατρόμητος: Τζενάμο, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γεωργίου (68' Ναπολεόνι), Παπαδόπουλος, Μπάλλας (46' Ούμπιντες), Καραμάνος, Δημούτσος και Γκαρσία (74' Φωτάκης).

.......................................................................

Ο Γιώργος Γεωργιάδης μίλησε για τη νίκη του Δικεφάλου απέναντι στον Ατρόμητο αλλά και την απόφαση της ΕΠΟ να τιμωρήσει με αφαίρεση βαθμών από τα play offs.
Τα όσα είπε στη συνέντευξη τύπου: "Αν και δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι και ήμασταν λίγο νωθροί τελικά είχαμε και λίγο παραπάνω τύχη από τα υπόλοιπα ματς των play offs και καταφέραμε να πάρουμε μία μεγάλη νίκη.

Είναι η πρώτη φορά που κερδίζουμε τον Ατρόμητο στα play offs, είναι μία σκληρή και δύσκολη ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε και να νικήσουμε, τα υπόλοιπα ματς. Το πέναλτι απ' ότι μου είπαν οι παίκτες μου ήταν καθαρό".

Για την αφαίρεση των βαθμών από τα play offs: "Οι μείον τρεις βαθμοί είναι αδιανόητο να αφαιρούνται από τα play offs. Στην Ελλάδα δεν δίνονται μείον βαθμοί. Σε ένα σύνολο 18 βαθμών να σου αφαιρούν τρεις είναι εξοργιστικό! Η ομάδα δέχεται πολύ μεγάλη πίεση με όσα γίνονται και η δική μας οικογένεια έχει κάνει λάθη.

Γίνονται πολλές αδικίες πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να διαχειριστούν όλα αυτά οι παίκτες μου. Ωστόσο πρέπει να τα δώσουν όλα ως το τέλος γιατί δεν έχει κριθεί ακόμα τίποτα".

Για ενδεχόμενη επιπλέον τιμωρία στον Ινσαουράλδε: "Ο Ινσαουράλδε δεν είχε δείξει δείγματα ότι θα ξέφευγε η κατάσταση μετά το επεισόδιο με τον Ολυμπιακό. Δεν θα βγάλουμε και μόνοι μας τα μάτια μας στην ομάδα.

Ας γίνουν όλα όπως πρέπει έξω από τον ΠΑΟΚ και να μην μας αδικούν και εμείς θα φροντίσουμε για τον δικό μας παίκτη. Ελπίζω να μην χάσουμε και άλλον παίκτη. Θα στηρίξουμε όσους μπορούν και θέλουν να τα δώσουν όλα ως το τέλος".

Για τη διαχείριση του ρόστερ: "Όλοι γνωρίζουμε που μπορεί ο κάθε ποδοσφαιριστής να αποδώσει καλύτερα. Τώρα μετράνε τα αποτελέσματα και οι νίκες δεν έχουμε χρόνο για άλλες σκέψεις. Είναι πολύ επίπονη η διαδικασία των play off. Θα θέλαμε να έχουμε περισσότερους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές αλλά είναι λιγότεροι απ' ότι περιμέναμε. Έχουμε πολλούς τραυματίες.

Με αυτούς θα προχωρήσουμε όσο μπορούμε. Ας είναι και από την ομάδα Νέων αρκεί να έχουν όρεξη να βοηθήσουν που αυτά τα παιδιά έχουν. Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα συγκεκριμένα αλλά έχουμε κάποια προβλήματα με κάποιους παίκτες".

............................................................

Ο Μίροσλαβ Στοχ παρουσιάστηκε ικανοποιημένος για τη νίκη, αλλά έριξε και βέλη σχετικά με την κλοπή των βαθμών από την ομάδα...
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Σχετικά με την εξέλιξη του ματς: "Ήταν μία απάντηση στα εξωαγωνιστικά που συμβαίνουν. Μας πήραν τρεις βαθμούς. Εμείς θα κάνουμε στους υπόλοιπους αγώνες ότι μπορούμε για να πάρουμε την πρώτη θέση".

Όσο για το αν επηρεάζεται η ομάδα από τις τιμωρίες: "Θέλοντας και μη κάποια πράγματα μας επηρεάζουν, τα συζητάμε στα αποδυτήρια. Δεν ήταν δικό μας λάθος ότι έγινε αλλά εμείς πρέπει να το διορθώσουμε.

Σήμερα είχαμε τύχη που δεν υπήρχε στο προηγούμενο παιχνίδι, πετύχαμε το πρώτο γκολ, άλλαξε η μορφή του αγώνα. Σίγουρα υπάρχει μία πίεση από την αρχή της χρονιάς. Τώρα είναι πιο έντονη, καθώς κάθε αποτέλεσμα είναι πιο σημαντικό. Μας μένουν τρία παιχνίδια, έχουμε την ποιότητα να το κάνουμε και μετά βλέπουμε".

Σχετικά με τη παραμονή του στην ομάδα: "Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι βλέπω μόνο τα τρία ματς που ακολουθούν. Στη συνέχεια θα υπάρξει μία περίοδος διακοπών και εκεί θα κριθούν όλα".

............................................................

Ο Κοστίν Λάζαρ τόνισε πώς πρόκειται για αποτέλεσμα το οποίο μπορεί να δώσει ώθηση στην ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα είπε: "Είναι δύσκολο να παίξουμε ποδόσφαιρο μετά τα όσα έγιναν, όμως η ζωή συνεχίζεται. Παίξαμε καλό ματς, αυτό που ξέρουμε, χωρίς πίεση. Δεχόμαστε επίθεση από παντού τον τελευταίο καιρό, με την ψυχολογία τη δική μας και του προπονητή να πλήττεται.

Χρειαζόμαστε τη στήριξη από τον κόσμο, την οποία την έχουμε παρά τον θυμό του μετά την απώλεια του Κυπέλλου. Για εμένα ήταν δύσκολο, αφού τελειώνει το συμβόλαιό μου και ήθελα ν΄ αφήσω κάτι πίσω μου.

Σωματικά και ψυχολογία είναι κουραστική διαδικασία για όλες τις ομάδες, βρίσκουμε, όμως, τη δύναμη να τα βγάλουμε πέρα. Είναι μία νίκη που θα μας δώσει αυτοπεποίθηση, σ΄ ένα παιχνίδι επιβίωσης για εμάς".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4