Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Μαΐου 2019

Ισοπαλία "οξυγόνο" στη Λεωφόρο (2014)

Σαν σήμερα στις 4/5/2014, o ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος με τον Παναθηναϊκό, με σκορ 1-1, στο "Απ. Νικολαΐδης", για την 2η αγωνιστική των play offs, της Super League, της περιόδου 2013-2014...

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση 25 λεπτών λόγω επεισοδίων που σημειώθηκαν στο πέταλο ( θύρα 6), όταν μπήκαν εκεί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και δέχτηκαν αντικείμενα από τους γηπεδούχους, ανταποδίδοντάς τα...

Επικράτησε για μερικά λεπτά πανδαιμόνιο, είχαμε είσοδο οπαδών του Παναθηναϊκού στο γήπεδο και χρειάστηκε να περάσει ο χρόνος που προαναφέραμε για να σφυρίξει ο Παππάς την σέντρα.
 
Ο ΠΑΟΚ παρατάχτηκε με 4-2-3-1, έχοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοικάρια, Σκόνδρα, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Λίνο στην άμυνα, Κάτσε και Λάζαρ αμυντικά χαφ, Στοχ, Βούκιτς και Νάτχο (δεξιά) στη μεσαία γραμμή και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Ο Δικέφαλος μπήκε καλύτερα στο γήπεδο, πίεσε στη μεσαία γραμμή, ανάγκασε τον Παναθηναϊκό σε λάθη και είχε καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ με κεφαλιές του Αθανασιάδη και του Βούκιτς πριν το 15'.

Ειδικά η κεφαλιά του Βούκιτς ήταν εξαιρετική ευκαιρία, καθώς ο Σέρβος μετά από σέντρα του Στοχ πήρε κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού αμαρκάριστος, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας με εντυπωσιακά νούμερα (41% - 59%) στο πρώτο 20λεπτο, κάτι που όμως δεν τον βοήθησε να φτάσει στο γκολ...

Ο Παναθηναϊκός σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του και στο 20ό λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Πέτριτς. Προηγήθηκε κεφαλιά του Σίλντεφελντ στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Πέτριτς σκόραρε.
 
Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία του Καρέλη και ήταν αυτοί που έκαναν παιχνίδι.

Σαφώς επηρεάστηκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ από το γκολ που ήρθε από ένα αμφισβητούμενο στημένο, σε χρονικό σημείο που ο ΠΑΟΚ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο!

Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να παίξει με γιόμες ψάχνοντας τους Αθανασιάδη και Βούκιτς, όμως αυτές ήταν βούτυρο στο ψωμί των παικτών του Αναστασίου που απομάκρυναν εύκολα.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου δεν είχαμε κάποια αξιόλογη φάση για καμία από τις δύο ομάδες, όμως το γκολ του Πέτριτς ήταν αυτό που έστειλε τον Παναθηναϊκό προηγούμενο στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε κουμπωμένα στο γήπεδο, η ομάδα έδειξε πως δεν μπορούσε να απειλήσει και στο 59' ο Γεωργιάδης πέρασε στο ματς τον Σαλπιγγίδη στη θέση του Λάζαρ, με τον Νάτχο να παίζει δίπλα στον Κάτσε, σε ένα πιο ορθόδοξο σχήμα, με τον Ισραηλινό να επιστρέφει στη φυσική του θέση.

Στο 68' ο ΠΑΟΚ έφτασε μια ανάσα από το 1-1, αλλά ο Σαλπιγγίδης σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ –μετά από πάσα του Νάτχο- πλάσαρε πάνω στον Καπίνο, χάνοντας μια απίστευτη ευκαιρία για την ισοφάριση!!!

Στο επόμενο λεπτό ο Κουλούρης πέρασε στη θέση του Βούκιτς με τον ΠΑΟΚ να παίζει 4-4-2. Βλέποντας ο Γεωργιάδης τον Παναθηναϊκό να χάνει μέτρα στο γήπεδο, αποφάσισε να ρισκάρει, καθώς δεν είχε να χάσει τίποτε.

Ο ΠΑΟΚ μετά το 60' βελτίωσε κατακόρυφα την εικόνα του και προσπάθησε να σκοράρει παίζοντας καλύτερο ποδόσφαιρο σε σχέση με αυτό που είδαμε από το 20' ως το 60'

Στο 84ο λεπτό ο Σαλπιγγίδης από κοντά ισοφάρισε μετά από σέντρα ξυράφι του Λίνο. Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα κράτησε το 1-1 και έμεινε στην πρώτη θέση των play offs μαζί με Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό...
Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Μέντες (81' Κλωναρίδης), Ζέκα, Καρέλη (62' Λαγός), Πράνιτς, Πέτριτς (55' Ατζαγκούν), Μπεργκ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Λίνο (85' Τζαβέλλας), Κάτσε, Λάζαρ (59' Σαλπιγγίδης), Νάτχο, Βούκιτς (69' Κουλούρης), Στοχ και Αθανασιάδης.

......................................

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε με καθυστέρηση 25 λεπτών λόγω επεισοδίων την ώρα που έμπαιναν οι οπαδοί του Δικεφάλου στο γήπεδο ...
Οι οπαδοί των γηπεδούχων τους υποδέχτηκαν πετώντας καρέκλες, ακολούθησε ανταλλαγή φωτοβολίδων και χρειάστηκε η παρέμβαση των ΜΑΤ για να επέλθει ηρεμία.

Είχαμε είσοδο οπαδών του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο που πήγαν κοντά στη θύρα 6 και προκαλούσαν, ενώ πολλές ευθύνες φέρει και η αστυνομία, αφενός γιατί έβαλε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο μόλις πέντε λεπτά πριν τη σέντρα (μπορούσαν να είχαν μπει πολύ νωρίτερα) και αφετέρου γιατί δεν υπήρχαν επαρκείς δυνάμεις κοντά στη θύρα που κάθισαν.
-------------------------------------------------
Δηλώσεις:
Ευχαριστημένος από την προσπάθεια της ομάδας, αλλά όχι και από το αποτέλεσμα, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο βοηθός προπονητή του ΠΑΟΚ, Γ. Σταματόπουλος...
Αναλυτικά οι δηλώσεις του :
"Το γκολ που δεχθήκαμε ήταν ενάντια στη ροή του αγώνα. Φτιάξαμε αρκετά καλές προϋποθέσεις στην αρχή για να περάσουμε μπροστά στο σκορ, με κορυφαία την ευκαιρία του Βούκιτς με την κεφαλιά που πήγε άουτ. Πάλι δεχθήκαμε ένα γκολ από στημένη φάση. Αυτό πλέον είναι...

Μετά, δείξαμε χαρακτήρα και νομίζω ότι έπρεπε να ισοφαρίσουμε στη φάση του Σάλπι στο τετ α τετ, αλλά τελικά το καταφέραμε λίγο αργότερα. Η ισοπαλία απέναντι σε έναν αντίπαλο που έβγαλε καλή χρονιά δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα. Θέλαμε τη νίκη, αλλά και ο βαθμός είναι καλός."
................................................................

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γ.Χ. Γεωργιάδης παρουσιάστηκε ικανοποιημένος με την ομάδα και τη διάθεση των παικτών, ενώ στάθηκε στην ατυχία του Δικεφάλου στα μέχρι τώρα παιχνίδια.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του :
"Το παιχνίδι είχε πολύ ένταση και δεν είχε ποιότητα. Αρχίσαμε θετικά, χάσαμε μεγάλες ευκαιρίες Ο Παναθηναϊκός πάλι με ένα στημένο προηγήθηκε. Μπορεί να είναι ικανότητα, αλλά είναι και τυχερός. Με μια ευκαιρία προηγήθηκε.

Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη, και στο τέλος καταφέραμε και ισοφαρίσαμε. Οι παίκτες έδειξαν μεγάλη θέληση. Αν δούμε τα δύο πρώτα παιχνίδια, εάν ήμασταν περισσότερο τυχεροί θα έπρεπε να είχαμε κάτι παραπάνω. Όλα είναι ανοιχτά".

Σχετικά με τις στημένες φάσεις: "Όσο και να δουλεύεις, τη στιγμή της εκτέλεσης πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Και στον τελικό από κόρνερ τα φάγαμε. Θέλει και τύχη, θέλει και ικανότητα. Ο ΠΑΟ είναι σε καλό φεγγάρι, τα κάνει γκολ. Εμείς όχι. Περάσαμε πολύ δύσκολα αυτές τις μέρες. Οι παίχτες δείχνουν υγεία και θέληση. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε."
.......................................................................

Ο Στέφανος Αθανασιάδης τόνισε ότι εάν ο ΠΑΟΚ ήταν πιο προσεκτικός θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη ...
Αναλυτικά όσα είπε:
"Μπράβο στα παιδιά γιατί ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Γνωρίζαμε τον αντίπαλο και έπρεπε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στα στημένα. Υπάρχει μια δύσκολη συνέχεια και πιστεύω στο τέλος να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουν. Δεν ήρθαμε εδώ για την ισοπαλία αλλά ο κάθε βαθμός είναι πολύ σημαντικός. Κάθε αγωνιστική είναι σημαντική και θα είμαστε δυνατοί στο επόμενο ματς και πάμε για τη νίκη.

Ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή ομάδα αλλά εμείς στην έδρα μας θα προσπαθήσουμε να τον χτυπήσουμε στα μειονεκτήματά του για τη νίκη. Ο κόσμος παίζει μεγάλο ρόλο και προσπαθεί να μας στηρίξει αλλά εμείς θα πρέπει να μπούμε στο γήπεδο για τη νίκη. Εάν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στις τελικές θα μπορούσαμε και τη νίκη. Η ομάδα μου θα τα καταφέρει στη συνέχεια."
........................................................

Ο Μιγκέλ Βίτορ τόνισε ότι η ομάδα του θα πρέπει να σκοράρει και εκτός έδρας εάν θέλει την πρώτη θέση στα play offs, σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.
Αναλυτικά όσα είπε:
"Θέλαμε να δείξουμε ότι το παιχνίδι Κυπέλλου ήταν μια κακή στιγμή για εμάς αλλά σήμερα δείξαμε ότι δεν υπάρχει διαφορά στις ομάδες και δείξαμε ότι μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Η ισοπαλία δεν ήταν κακή αλλά θέλουμε την πρώτη θέση.

Σε αυτή τη φάση όλοι μπορούν να κερδίσουν αλλά εμείς ξέρουμε ότι θα έχουμε δύσκολους αγώνες μέχρι το τέλος οπότε θα πρέπει να σκοράρουμε και εκτός έδρας.

Δεν ξεκινήσαμε τόσο άσχημα το παιχνίδι και είχαμε ευκαιρίες αλλά όταν βρεθήκαμε πίσω έπρεπε να βελτιωθούμε επιθετικά και στο ημίχρονο μιλήσαμε για το τι έπρεπε να αλλάξουμε. Είχαμε κάποιες καλές στιγμές και πιστεύω ότι κλείσαμε καλά το ματς".
.........................................................

Ο Ευθύμης Κουλούρης στάθηκε στις δηλώσεις του στον σημαντικό βαθμό που πήρε ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο στη μάχη που δίνει για την πρωτιά στα play offs...
Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το παιχνίδι ανέφερε: "Πιστεύω ότι ήταν ένα ισοδύναμο ματς και το χειρότερο που μπορούσαμε να πάρουμε ήταν η ισοπαλία".

Για τα επεισόδια σχολίασε: "Όλοι είμαστε στεναχωρημένοι για το γεγονός. Είναι δυσάρεστο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Πρέπει να αλλάξει επιτέλους αυτή η κατάσταση".

Όσο για το ματς με τον Ατρόμητο που ακολουθούσε: "Θα επικεντρωθούμε από αύριο σε αυτό το παιχνίδι και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη".

Για τις διαφορές του αγώνα εκείνου σε σχέση με τον τελικό, δήλωσε: "Πιστεύω ότι ήταν ένα δύσκολο ματς. Μπορέσαμε και ανασυνταχθήκαμε και πιστεύω ότι ήμασταν πολύ καλοί".

Τέλος μιλώντας για το πρωτάθλημα της Κ20 και τη συμμετοχή του ίδιου και του Σαββίδη είπε: "Ήταν μία ονειρική χρονιά για εμάς. Δουλέψαμε από την αρχή της χρονιάς πολύ. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Θα θέλαμε και εμείς να είμαστε εκεί, αλλά βρισκόμαστε στην πρώτη ομάδα και αυτό από μόνο του είναι σημαντικό".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4