Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Απριλίου 2019

Έργο Σβολόπουλου η ήττα στην Αθήνα (1937)

Σαν σήμερα στις 11/4/1937, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος της περιόδου 1936-1937...


Ο Δικέφαλος έχοντας χάσει στο πρώτο παιχνίδι της τελικής φάσης εντός έδρας από τον Ολυμπιακό, κατέβηκε στην Αθήνα για να παλέψει για το καλύτερο απέναντι στον ισχυρό Παναθηναϊκό.

Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τις ομάδες ισόπαλες 0-0 και τον ΠΑΟΚ να διαμαρτύρεται εντονότατα για τον μη καταλογισμό πέναλτι στο 41', όταν ο Χριστοδούλου ανέτρεψε τον Μποσταντζόγλου μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή Χρήστο Σβολόπουλο να μη βλέπει παράβαση!

Στο 65' η αθηναϊκή ομάδα προηγήθηκε με 1-0 με αυτογκόλ του Βατίκη, για να γίνει το 2-0 τρία λεπτά αργότερα όταν ο ρέφερι ανακάλυψε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, σε μια φάση στην οποία δεν υπήρχε απολύτως τίποτε σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής!

Το πέναλτι το εκτέλεσε ο Παναγιώτης Δημητρίου και διαμόρφωσε το 2-0 που έμελλε να είναι το τελικό σκορ στην αναμέτρηση.
Στα αξιομνημόνευτα του παιχνιδιού το γεγονός ότι δύο αδέρφια του διαιτητή (Γιώργος και Βασίλης) αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό (!), ενώ και ο ίδιος ο διαιτητής ήταν παίκτης της αθηναϊκής ομάδας πριν ασχοληθεί με τη διαιτησία!

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης, Βατίκης, Ζακαπίδας, Πανίδης, Μοσχίδης, Τακάτσογλου, Κοντόπουλος, Μποσταντζόγλου, Ηλιόπουλος, Γεωργίου, Κοσμίδης.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1936-1937 τερμάτισε στην 1η θέση του τοπικού πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας σε οκτώ παιχνίδια, 14 βαθμούς. Η ομάδα είχε 6 νίκες και 2 ήττες, με τέρματα 19-11.
* Σαν πρωταθλητής Θεσσαλονίκης αγωνίστηκε μαζί με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ελλάδας, όπου σε τέσσερα ματς γνώρισε τρεις ήττες, ενώ το εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό το κέρδισε 2-0 άνευ αγώνος, καθώς η αθηναϊκή ομάδα δεν κατέβηκε να αγωνιστεί (30/5/1937)!

* Στην αρχική εικόνα μια φωτογραφία του πρωταθλητή Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ της περιόδου 1936-1937. 
Διακρίνονται οι: Όρθιοι από αριστερά: Τακάτσογλου, Γεωργίου, Ιωαννίδης, Καλογιάννης, Ηλιόπουλος. Καθιστοί: Πανίδης, Ζακαπίδας, Σωτηριάδης, Μοσχίδης, Βατίκης, Μποσταντζόγλου.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4