Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Απριλίου 2019

Εκτός έδρας ήττα από τον Ηρακλή (1935)

Σαν σήμερα στις 7/4/1935, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ηρακλή σε παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του βορείου ομίλου, του πρωταθλήματος της περιόδου 1934-1935 ...

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 11' με τον Ευσταθιάδη και διπλασίασαν τα γκολ τους στο 50' με τον Χατζητσίρο. Στο 69' ο Ευσταθιάδης και πάλι έκανε το 3-0, για να μειώσει για λογαριασμό του ΠΑΟΚ στο 75' ο Γεωργίου, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης, Αναστασιάδης Αλ., Μοσχίδης, Κωνσταντινίδης Κ., Βασιλειάδης Γ., Ιωαννίδης, Κωνσταντινίδης Α., Καβουρματζής, Πανίδης, Κοντόπουλος, Γεωργίου

* Στην αρχική εικόνα το παλιό γήπεδο του Ηρακλή, στο οποίο έγινε το μεταξύ μας παιχνίδι στις 7/4/1935

* Η σεζόν 1934-1935 ήταν μια μέτρια σεζόν για τον ΠΑΟΚ, καθώς στο πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης (όμιλος του Βορρά) τερμάτισε 3ος , με 7 βαθμούς (ισόβαθμος του 2ου Ηρακλή), με τέρματα 10-8, έχοντας 3 νίκες – 1 ισοπαλία – 2 ήττες

* Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1934-35 μετείχαν δέκα (10) ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους: Νότου με έξι (6) και Βορρά με τέσσερις (4). 

Οι τρεις ιδρυτικές ενώσεις της ΕΠΟ εκπροσωπήθηκαν από τον ίδιο αριθμό συλλόγων με την περασμένη χρονιά (ΕΠΣ Αθηνών 4, ΕΠΣ Πειραιώς 2, ΕΠΣ Μακεδονίας 4) και συγκεκριμένα ακριβώς από τους ίδιους, δεδομένου ότι τα τοπικά πρωταθλήματα διακόπηκαν για εξοικονόμηση χρόνου.

Οι αγώνες των δύο ομίλων ολοκληρώθηκαν με πρώτους αντίστοιχα τον Εθνικό Πειραιώς και τον Άρη Θεσσαλονίκης. Όμως, η τελική φάση του πρωταθλήματος δεν πραγματοποιήθηκε και κατά συνέπεια δεν αναδείχθηκε πρωταθλητής.

Σύμφωνα με την προκήρυξη της διοργάνωσης, στην τελική φάση προκρίθηκαν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου, δηλαδή οι Εθνικός, Παναθηναϊκός, Άρης και Ηρακλής. Υπήρξε μία καθυστέρηση λόγω ένστασης του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε ισοβαθμήσει με τους δύο πρώτους στο Νότο και ζητούσε, ως κάτοχος του προηγούμενου πρωταθλήματος 1933-34, να μετάσχει και αυτός.

Τελικά, το αίτημα απορρίφθηκε και στα μέσα Ιουνίου η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΟ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της τελικής φάσης με έναρξη στις 16/06 και λήξη στις 21/07/1935. Η διεξαγωγή της, όμως, αναβλήθηκε και εν συνεχεία ματαιώθηκε με σκοπό την πληρέστερη προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το 5ο Βαλκανικό Κύπελλο.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4