Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Μαρτίου 2019

Απίστευτα πράγματα σε φιλικό του 1930!

Σαν σήμερα στις 9/3/1930, ο ΠΑΟΚ επρόκειτο να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ηρακλή, σε παιχνίδι 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης, της περιόδου 1929-1930... όμως...

Ένα απρόοπτο περιστατικό όμως, έγινε η αιτία να αναβληθεί η αναμέτρηση, καθώς η αμαξοστοιχία Σεμπλόν Οριάν Εξπρές που μετέφερε τον διαιτητή από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, εκτροχιάστηκε!

Έτσι οι ομάδες αποφάσισαν να παίξουν ένα φιλικό παιχνίδι, το οποίο διαιτήτευσαν ο Νίκου στο πρώτο ημίχρονο και ο Λεονταρίδης στην επανάληψη (λόγω ... ανεπάρκειας του Νίκου)! Παρά τον φιλικό χαρακτήρα του, το παιχνίδι είχε συγκλονιστική διακύμανση και μπόλικο σασπένς!

Ο Ηρακλής προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 1' με πέναλτι του Ασκεπίδη (ακούσιο χέρι), ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 6' με τον Ετιέν, για να πάρει νέο προβάδισμα ο Ηρακλής στο 26' και πάλι με πέναλτι του Ασκεπίδη (και πάλι ακούσιο χέρι)!

Ένα πέναλτι που εκτελέστηκε στην άδεια εστία, καθώς ο Παπαδόπουλος αρνήθηκε να καθίσει κάτω από τα δοκάρια διαμαρτυρόμενος, την ώρα που οι παίκτες μας αρνούνταν να συνεχίσουν με τον ίδιον διαιτητή!

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής και τα δύο πέναλτι που υπέδειξε ο Νίκου για χέρι, ήταν ακούσια και αυτός ήταν ο λόγος που ο ρέφερι αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο!

Στο 38' ο Γρηγοριάδης ισοφάρισε σε 2-2 με ωραίο διαγώνιο σουτ για τον ΠΑΟΚ και με αυτό το σκορ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ο Ετιέν στο 46' με πέναλτι και στο 50' με κοντινό σουτ έδωσε το προβάδισμα με 4-2 στον ΠΑΟΚ, ο Βόγας μείωσε στο 60', ο Ετιέν και πάλι σκόραρε το 5-3 στο 70' μετά από μπαλιά του Βλάχου, για να διαμορφωθεί το τελικό 5-4 στο 74' από τον Κούφα...

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Ζωγραφάκης, Πρωτοψάλτης, Μάνου, Γρηζαγορίδης, Βαλσαμάκης, Λιόντας, Ναμίας, Μπατζόγλου, Βόγας (Αθανασίου), Ασκεπίδης, Κούφας.

ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Μαλαξόπουλος, Σαρρής, Μάντακας, Παζάρογλου, Γεωργιάδης, Μακαρονόπουλος, Γρηγοριάδης, Βλάχου, Ετιέν, Καβουρματζής.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1929-1930, στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης τερμάτισε στην 3η θέση με 11 βαθμούς, έχοντας 5 νίκες, 1 ισοπαλία, 4 ήττες και τέρματα 27-19.

* Το ρόστερ της ομάδας στα παιχνίδια του πρωταθλήματος το αποτελούσαν οι (σε παρένθεση οι συμμετοχές): Παπαδόπουλος (9), Φαρινόλας (1), Μαλαξόπουλος (9), Σαρρής (10), Γρηγοριάδης (9), Γεωργιάδης (10), Παζάρογλου (8), Μιχαηλίδης (1), Μάντικας (3), Μακαρονόπουλος (9), Λαζάρου (4), Ετιέν (10), Βλάχου (9), Πάγκαλος (3), Καβουρματζής (10), Πυλορώφ (1), Παπαϊορδανίδης (1), Σεΐσογλου (1), Παπαγιαννόπουλος (2).

* Στην αρχική εικόνα η Β’ ομάδα του ΠΑΟΚ, πρωταθλήτρια της περιόδου 1929-1930. Διακρίνονται από τα αριστερά οι, Ν. Φαρινόλας, Φ. Λιανόπουλος, Γ. Μπιμπλής, Δραγάτσης ΙΙ, άγνωστος, Θρ. Πανίδης, άγνωστος, Κ. Κουλούρης, Λ. Πυλορώφ, άγνωστος και Στ. Ηλιάδης.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4