Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Φεβρουαρίου 2019

Πήρε βαθμό με γκολάρα του Ιμπραήμ Χασάν (1991)

Σαν σήμερα στις 17/2/1991, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1990-1991 ...

 
Ο Δικέφαλος με τον Χρήστο Τερζανίδη και τον Μπάμπη Μιχαηλίδη στον πάγκο του, μπροστά σε 17.000 θεατές (15.303 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1, πετυχαίνοντας την ισοφάριση το 88' με ανάποδο ψαλίδι του Ιμπραήμ Χασάν!
Το τελικό 1-1 αδικεί τον ΠΑΟΚ που ήταν φανερά καλύτερος από την αθηναϊκή ομάδα, έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί στο σκορ, ενώ ήταν και άτυχος στη φάση του 36', όταν ο Χασάν βρήκε τον Σκαρτάδο ο οποίος τετ α τετ με τον Βάντσικ σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας της αθηναϊκή ομάδας.
Νωρίτερα ο Δικέφαλος μπορούσε να ανοίξει το σκορ με τον Μητσιμπόνα να σουτάρει άουτ στο 18', ενώ στο 34' ο Ιμπραήμ Χασάν έβγαλε τον Μπορμπόκη στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, με τον παίκτη μας να πλασάρει πάνω από τα δοκάρια.
Στο 74' σε μια από τις ελάχιστες επιθέσεις του Παναθηναϊκού, ο Γεωργακόπουλος με σουτ σημείωσε το 0-1, ένα κρύο γκολ που πανηγύρισαν οι περίπου 200 οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι μπήκαν στις εξέδρες της Τούμπας στο ημίχρονο!
Και ενώ το ματς έδειχνε πως θα τελειώσει 0-1, ήρθε στο 88' ο Ιμπραήμ Χασάν με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι να πετύχει το 1-1, που ήταν και το τελικό σκορ στην αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Ιμπραήμ Χασάν, Καραγεωργίου, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Αλεξούλης (68' Λαγωνίδης), Σκαρτάδος, Μαγκντί Τολμπά, Τουρσουνίδης, Μπορμπόκης, Χοσάμ Χασάν.

Παναθηναϊκός: Βάντσικ, Αποστολάκης, Κουρμπανάς, Μαυρίδης, Αντωνίου, Χριστοδούλου, Γεωργακόπουλος (83' Γεωργαμλής), Καλαντζής, Μαραγκός, Σαραβάκος, Βαζέχα.
* Τη σεζόν 1990-1991 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Ολλανδό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του για 12 ματς (6 νίκες - 2 ισοπαλίες - 4 ήττες) και στη συνέχεια μετά την απομάκρυνσή του τον διαδέχτηκαν οι Τερζανίδης - Μιχαηλίδης 22 αγώνες (10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 5 ήττες).

* Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 4η θέση με 38 βαθμούς και έναν μηδενισμό λόγω της αποχώρησής του από το ΟΑΚΑ στο ματς με τον Παναθηναϊκό, με τέρματα 56-39.
* Στην παραπάνω εικόνα διακρίνεται το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1990-1991.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4