Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Φεβρουαρίου 2019

Εύκολη επικράτηση επί του Απόλλωνα (1997)

Σαν σήμερα στις 16/2/1997, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης σε παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1996-1997 ...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 5.000 θεατές (4.381 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 3-1...
Το παιχνίδι έγινε σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο και το σκορ άνοιξε στο 7ο λεπτό ο Κώστας Φρατζέσκος με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει στη συνέχεια για ένα δεύτερο γκολ.
Όμως ούτε ο Ντιμκόφσκι (απέκρουσε ο Χαλκιάς), ούτε ο Φρατζέσκος (δοκάρι) μπόρεσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά μας και έτσι το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου από τον διαιτητή Μιντιούρη, βρήκε τον ΠΑΟΚ να προηγείται με το ισχνό 1-0.
Στην επανάληψη ο Δικέφαλος ανέβασε ακόμη περισσότερο στροφές και στο 71' ο Φρατζέσκος εκτέλεσε από τα δεξιά κόρνερ –με πολλά φάλτσα- ο Χαλκιάς απέκρουσε δύσκολα για να έρθει ο Τασιόπουλος με κοντινή προβολή να σημειώσει το 2-0.
Στο 84' ο Ινεμπολίδης με δυνατό γωνιακό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, νίκησε για 3η φορά τον Χαλκιά, δίνοντας διαστάσεις στη νίκη μας.
Το μόνο που κατάφερε η αθηναϊκή ομάδα ήταν να σημειώσει το γκολ της τιμής στο 87' με κεφαλιά ψαράκι του Δαμίγου, μετά από κόρνερ που εκτελέστηκε από τα δεξιά και η άμυνά μας ολιγώρησε.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Χατζηζήσης, Καπετανόπουλος, Κολομπούρδας, Μαραγκός, Πίρβου (73' Ινεμπολίδης), Τασιόπουλος, Τουρσουνίδης (81' Καφές), Φρατζέσκος, Ντιμκόφσκι (53' Κατσούρης), Βρύζας.

Απόλλων Σμύρνης (Τεννές): Χαλκιάς, Έρακ, Ιωάννου, Μιλόγεβιτς, Σακελλαρίδης, Θεοδωράκος (46' Θωμαΐδης), Αλέξης (46' Δαμίγος), Νταμιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης Παντελής, Τάτσης (75' Καρανικόλας), Ντικουμέ.

* Τη σεζόν 1996-1997 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση και πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας εκτός τον Παναθηναϊκό, η ομάδα μας συγκέντρωσε 66 βαθμούς (όσους και ο 3ος ΟΦΗ), με τέρματα 53-28. Είχε 19 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες.

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρέθηκε αρχικά ο Γκίντερ Μπένγκτσον για 10 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες), ακολούθησε ο Αρχοντίδης για 9 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες), για να ακολουθήσει ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο ΠΑΟΚ να πάει τρένο στο υπόλοιπο τις σεζόν, σημειώνοντας σε 15 αγώνες, 13 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4