Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Φεβρουαρίου 2019

Διπλό με ανατροπή επί της Προοδευτικής (2004)

Σαν σήμερα στις 1/2/2004, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Προοδευτική, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2003-2004...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 2.500 θεατές (1.816 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 1-3, αν και βρέθηκε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ με 1-0.

Αυτή ήταν η 7η ως τότε εκτός έδρας νίκη εκείνη τη σεζόν, με την ομάδα να παραμένει στο κόλπο για την έξοδο στα προκριματικά του Champions League.

Οι γηπεδούχοι, που ήταν πιο κινητικοί στο πρώτο ημίχρονο, είχαν δοκάρι στο 16' με σουτ του Φραντζέσκου από τα 35 μέτρα και άνοιξαν το σκορ στο 37' με σουτ του Τόγια έξω από τη μεγάλη περιοχή μας, με την μπάλα να κοντράρει σε σώμα αμυντικού μας (του Καρυπίδη πιθανότατα) και να καταλήγει στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε μεταμορφωμένος στην επανάληψη! Έτσι στο 47' ο Νταμπώσης έδωσε πέναλτι σε πεντακάθαρη ανατροπή του Σαλπιγγίδη από τον Αγγελόπουλο, το πέναλτι το εκτέλεσε ο παθών (άλλη γωνία) και έγινε το 1-1.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Κουτσόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Χασιώτης πήρε την κεφαλιά - ψαράκι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στρακόσια κάνοντας το 1-2.

Το τελικό 1-3 διαμορφώθηκε στο 67', με τον Χάγκαν να εκμεταλλεύεται μεγάλο λάθος του Στακόσια και να στέλνει για 3η φορά την μπάλα στα δίχτυα της Προοδευτικής.

Ακολούθησε μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τους Σπάσιτς (δοκάρι) και Σαλπιγγίδη (κόντραρε στα σώματα) και το 1-3 δεν άλλαξε ως το τελευταίο σφύριγμα του Νταμπώση.

Οι συνθέσεις:

Προοδευτική (Παπαδόπουλος): Στρακόσια, Ανδράλας, Νταγκουνάκης (53' Γουλέτας), Πουλόπουλος, Τόγιας, Βαρτζιώτης, Αγγελόπουλος (66' Σπέρτος), Φραντζέσκος, Σιδηρόπουλος, Καζάντζης (56' Μάγκος), Ζαΐμι.

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Ατματσίδης, Χασιώτης, Καρυπίδης, Κουτσόπουλος, Φουτσίνι, Κούτσης, Θεοδωρίδης (76΄Γαρπόζης), Βαγγελής (46' Χάγκαν), Σπάσιτς, Σαλπίγγίδης, Γιασεμάκης (85' Γιασεμάκης).

Δηλώσεις:


Άγγελος Αναστασιάδης: «Ήταν ένα πάρα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, για τη συνέχεια της ομάδας στο πρωτάθλημα, μετά τα άσχημα αποτελέσματα που είχαμε στα προηγούμενα ματς και δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών. 

Είχαμε μια καλή παρουσία σήμερα, παρόλο που δεχτήκαμε πρώτοι τέρμα, στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και κατά τη διάρκεια του πρώτου, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις, κάναμε φάσεις και πιστεύω πως από τη στιγμή που βάλαμε γρήγορα τα δύο γκολ, από εκεί και πέρα έγιναν πάρα πολύ εύκολα για εμάς. 

Οι παίκτες της Προοδευτικής ήταν επόμενο να αγχωθούν, ήταν και κουρασμένοι από το ματς με τον Ακράτητο, σε ένα πάρα πολύ δύσκολο γήπεδο, ήταν δύσκολο γι' αυτούς να το γυρίσουν. Όπως είπα είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια και από το αποτέλεσμα. 

Το μόνο που με στενοχωρεί είναι ότι είχαμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε κι άλλες φάσεις, καλύτερες, να παίξουμε λίγοι πιο απλά, δυστυχώς δεν το κάναμε και αυτό είναι θέμα συζήτησης για εμάς. Έχουμε πολλή δουλειά για να τη φτιάξουμε αυτήν την ομάδα, δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι.

Μεγάλη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ, το όνομά του, η δύναμή του, εμείς είμαστε νέα ομάδα. Μέσα σε 5-6 μήνες δε γίνονται μεγάλες οι ομάδες. Έχουμε και είχαμε αρκετά προβλήματα αυτό το διάστημα, τα οποία μας στοίχισαν και εκείνο που έχω μόνο να υποσχεθώ είναι ότι η προσπάθεια θα γίνει εκ μέρους μας. 

Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και πιστεύω ότι στο τέλος θα είμαστε καλά, αλλά για φαβορί μη μιλάτε για τέτοια πράγματα. Τη λέξη αυτή να μην την πείτε ποτέ για αυτήν την ομάδα!»


Ηλίας Ατματσίδης: «Γνωρίζαμε πόσο σημαντικό ήταν το παιχνίδι, μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα, με τον Ακράτητο στο πρωτάθλημα και τον αποκλεισμό από την Καστοριά από το Κύπελλο. 

Το παιχνίδι για εμάς σήμερα ήταν μονόδρομος, θέλαμε μόνο τη νίκη για να ανέβουμε ψυχολογικά και να πάρουμε κει του τρεις πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος! 

Κάναμε μια καλή εμφάνιση ειδικότερα στο 2ο ημίχρονο, εκεί που γυρίσαμε και το παιχνίδι και πήραμε το τρίποντο. Το παιχνίδι πλέον τελείωσε κοιτάμε το επόμενο με τον Πανηλειακό».


Γιώργος Θεοδωρίδης: «Ο στόχος κάθε φορά είναι να κερδίζουμε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Αν και σήμερα βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, ευτυχήσαμε να το ανατρέψουμε και πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι που πρέπει να το πάρουμε πολύ σοβαρά. 

Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και εννοείται πως στόχος είναι η έξοδος στο Champions League. Κάθε παιχνίδι πρέπει να το βλέπουμε ξεχωριστά».

* O ΠΑΟΚ τη σεζόν 2003-2004 τερμάτισε στην 3η θέση με 60 βαθμούς και τέρματα 47-27. Στα 30 ματς που έδωσε για το πρωτάθλημα, σημείωσε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες, έχοντας τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του.

* Στην αρχική εικόνα το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 2003-2004.



Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4