Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Φεβρουαρίου 2019

Πρόκριση στους "8" τη σεζόν 1939-1940

Σαν σήμερα στις 25/2/1940, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι το Παγκράτι, σε παιχνίδι της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1939-1940 ...

Ο Δικέφαλος επικράτησε της αθηναϊκής ομάδας με 3-0 και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Φερούτσος στο 3', ο Καλογιάννης στο 22' και ο Ιωαννίδης στο 80'.

H σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης, Αρβανίτης, Πανίδης, Χατζηιωάννου, Μποσταντζόγλου, Κοντόπουλος, Γεωργίου, Κρίτας, Καλογιάννης, Ιωαννίδης, Φερούτσος.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1939-1940. Διακρίνονται από αριστερά: Ζακαπίδας, Πανίδης, Ηλιόπουλος, Κοσμίδης, Αρβανίτης, Σωτηριάδης, Μποσταντζόγλου, Μοσχίδης, Τακάτσογλου, Καλογιάννης, Ιωαννίδης.

Και λίγα λόγια για εκείνη τη διοργάνωση (Wikipedia) ...

H 4η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας 1939–40 και τελευταία προπολεμική, διεξήχθη με το ίδιο σύστημα της προηγούμενης χρονιάς. Το κύπελλο κατέκτησε ο Παναθηναϊκός.

Δήλωσαν συμμετοχή αρχικά 85 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, αλλά πήραν μέρος 73 σύλλογοι. Οι αγώνες της προκριματικής φάσης ξεκίνησαν στις 19 Νοεμβρίου 1939, ενώ η διοργάνωση ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 2 Ιουνίου 1940, με τη διεξαγωγή του τελικού. Για τη διευκόλυνση των επαρχιακών σωματείων η ΕΠΟ ανέλαβε τα έξοδα μετακίνησης.

Και πάλι έφτασαν ως την φάση των 16 οκτώ ομάδες μετά από διαδοχικούς με τοπικά κριτήρια αγώνες. Εκεί συνάντησαν τις 8 "ισχυρές" ομάδες των τριών μεγάλων Ενώσεων (Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης) που προκρίθηκαν ως την φάση αυτή χωρίς αγώνες (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Απόλλων Σμύρνης, Ολυμπιακός, Εθνικός, ΠΑΟΚ, Άρης και Ηρακλής), με τον τελευταίο να είναι ο μοναδικός που δεν κατάφερε να συνεχίσει, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Στον τελικό έφτασαν ο Παναθηναϊκός και ο Άρης, με τους «πράσινους» να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι ο τελικός ορίστηκε στην έδρα τους (Λεωφόρος Αλεξάνδρας) και να φτάνουν στην κατάκτηση του τροπαίου με νίκη 3–1.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο φιναλίστ Άρης έφτασε ως τον τελικό υποχρεωμένος να δώσει με όλους τους αντιπάλους του επαναληπτικούς αγώνες, καθώς οι πρώτοι είχαν λήξει ισόπαλοι μετά από παράταση και δεν είχε ακόμα καθιερωθεί η διαδικασία των πέναλτι.

Μάλιστα στον ημιτελικό με αντίπαλο την ΑΕΚ, χρειάστηκαν συνολικά τρεις αγώνες (δύο στην Θεσσαλονίκη και ένας στην Αθήνα).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4