Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Φεβρουαρίου 2019

Ήττα από τον Παναθηναϊκό το 1931 ...

Σαν σήμερα στις 8/2/1931, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σαν γηπεδούχος στο γήπεδο του Άρη, τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του πρωταθλήματος της περιόδου 1930-1931 ...

Ο Δικέφαλος, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, γνώρισε την ήττα με 1-3, έχοντας σε πολύ κακή μέρα τον Μαλαξόπουλο, τα σημαντικά λάθη του οποίου τα εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι.

Μοιραίος παίκτης μας στην επίθεση ο Καβουρματζής, που έχασε ουκ ολίγες καλές ευκαιρίες. Το σκορ άνοιξε στο 25' ο Συμεωνίδης και στο 31' ο Μεσσάρης σημείωσε το 0-2.

Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 72' με κεφαλιά του Ανδρεάδη, όμως δεν πρόλαβε να μπει στο ματς, καθώς ένα λεπτό αργότερα ο Μηγιάκης διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος Χάρης, Μαλαξόπουλος, Παπαδόπουλος Γ., Ανδρεάδης, Πετσώνης, Παζάρογλου, Παπαγιαννόπουλος, Γρηγοριάδης, Ετιέν, Καβουρματζής, Παπαϊορδανίδης.

Παναθηναϊκός: Καλογερόπουλος, Πιερράκος Στέφανος, Βασιλείου, Υποφάντης, Μπαλτάσης Δημήτρης, Αντωνόπουλος, Μηγιάκης, Μεσσάρης, Συμεωνίδης, Μπαλτάσης Κώστας, Πιερράκος Μίμης.

* Το τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης της περιόδου 1930-1931, ενώ ξεκίνησε κανονικά διακόπηκε στα μέσα Δεκέμβρη (14/12/1930) με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 8 βαθμούς (ισόβαθμος του Άρη), έχοντας 4 νίκες και 1 ήττα, με τέρματα 19-12.

* Ο λόγος της διακοπής είχε να κάνει με τη διεξαγωγή τα πρωταθλήματος υπό μορφή εθνικής κατηγορίας (14 αγωνιστικές), στην οποία συμμετείχαν οκτώ ομάδες από τις τρεις ιδρυτικές Ενώσεις της ΕΠΟ: Αθήνας (3), Πειραιά (2) και Μακεδονίας (3).

* Από τον Βορρά συμμετείχαν ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής και ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 5η θέση με 12 βαθμούς σε 14 ματς (5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 7 ήττες) με τέρματα 20-26. Τα 20 ασπρόμαυρα γκολ σημείωσαν οι: Παπαϊορδανίδης 7, Παζάρογλου 5, Ηλιάδης 3, Καβουρματζής 2, Ηλιάδης 1, Λαζάρου 1, Κωνσταντινίδης 1.
* Η σημαντικότερη νίκη ήρθε στις 21/6/1931, όταν στο γήπεδο του Άρη, διέλυσε τον μετέπειτα πρωταθλητή Ολυμπιακό με 3-0 (!) για την 10η αγωνιστική, δείχνοντάς του από τότε τι εστί Βορράς!

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της περιόδου 1930-1931 αποτελούσαν οι: Παζάρογλου, Καβουρματζής, Παπαϊορδανίδης, Παπαδόπουλος, Λαζάρου, Ηλιάδης, Πάγκαλος, Χαλκιάς, Μαλαξόπουλος, Παπαδόπουλος, Πανίδης, Κωνσταντινίδης, Γρηγοριάδης, Πυλορώφ, Ετιέν, Ανδρεάδης, Γεωργιάδης, Βλάχου, Χλωρός, Μακαρονόπουλος, Στεργίου, Μαλαξόπουλος, Πετσώνης.

* Οι Παζάρογλου – Καβουρματζής, αγωνίστηκαν και στα 14 παιχνίδια του πρωταθλήματος!

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται η ομάδα του ΠΑΟΚ, στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, στις 8/3/1931, πριν από τον αγώνα με την ΑΕΚ, που έληξε ισόπαλος 1-1. Διακρίνονται από αριστερά, επάνω οι, Ρ. Γκάσνερ (προπονητής), Ιορδ. Παπαϊορδανίδης, Γ. Μακαρονόπουλος, Γ. Καβουρματζής, Κ. Ανδρεάδης, Β. Ποζάρογλου, Γρηγοριάδης, Ν. Πανίδης, Ν. Φαρινόλας και καθήμενοι, Ι. Μαλαξόπουλος, Χ. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Ρ. Ετιέν.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4