Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Φεβρουαρίου 2019

Ήττα από τον Παναθηναϊκό στην κατάμεστη Τούμπα (1970)

Σαν σήμερα στις 8/2/1970, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1969-1970 ...

Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό Γιένε Τσάκναντι στον πάγκο του, μπροστά σε 35.000 θεατές (33.136 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 0-1, με γκολ που σημείωσε μόλις στο 5ο λεπτό ο Γραμμός, με τη βοήθεια και του ... Θεοφανίδη!
Η φάση ξεκίνησε από μια μπαλιά που διεκδίκησαν με το κεφάλι ο Αντωνιάδης με τον Φουντουκίδη, η μπάλα κύλησε πλάγια προς τους Κοντογιώργο και Γραμμό την ώρα που ο Χριστοδούλου επιχειρούσε έξοδο, ο Γραμμός από πλάγια και αριστερά τη γύρισε με πλασέ προς την ανυπεράσπιστη εστία μας και ο Θεοφανίδης στη προσπάθειά του να την απομακρύνει με κεφαλιά, την έστειλε στα δίχτυα!
Στα λεπτά που ακολούθησαν ως το τέλος του ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και μια δυο ευκαιρίες τις οποίες δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ο Κούδας.
Στο 57' ο Οικονομόπουλος απογειώθηκε στο παραθυράκι της εστίας του για να αποκρούσει την κεφαλιά του Σαράφη, ενώ δέκα λεπτά αργότερα, από κόρνερ του Παρίδη, ο Θεοφανίδης έπιασε το ανάποδο ψαλίδι, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έσκασε κάτω.

Οι παίκτες μας ζήτησαν γκολ, όμως ο διαιτητής Μαρίνος έδωσε συνέχεια στο ματς. Στο 75' σε σουτ του Παπαχρηστούδη η μπάλα βρήκε στο χέρι του Δομάζου, χωρίς να δοθεί το πέναλτι, ενώ στο 89' ο Σαράφης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή με τον Μαρίνο να καταλογίζει έμμεσο.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Παρίδης, Φουντουκίδης, Γιακουμής, Αφεντουλίδης και από τον Παναθηναϊκό οι Οικονομόπουλος, Γραμμός, Καμάρας, Δομάζος

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Παπαχρηστούδης, Φουντουκίδης, Κοντογιώργος, Θεοφανίδης, Μουρατίδης, Παρίδης (81' Ασλανίδης), Σαράφης, Κούδας, Λάζος (61' Γιακουμής), Αφενντουλίδης.

Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Καμάρας, Σούρπης, Αθανασόπουλος, Δημητρίου, Ροκίδης, Δομάζος, Γονιός, Αντωνιάδης, Γραμμός (71' Φραντζής).

* Στην αρχική εικόνα, φάση από τον αγώνα της Τούμπας, με πρωταγωνιστές τους Αθανασόπουλο, Γιακουμή, Καμάρα, Σαράφη, Δημητρίου, Τομαρά.

* Την περίοδο 1969-1970 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση με 75 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας), έχοντας 12 νίκες - 17 ισοπαλίες (!) - 5 ήττες, με τέρματα 52-25.

Μια θέση που του έδωσε το εισιτήριο της συμμετοχής του στο Κύπελλο Εκθέσεων (μετέπειτα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) της επόμενης σεζόν. Πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου ήταν ο Σταύρος Σαράφης με 17 γκολ!

* Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιέννε Τσάκναντι, ήταν γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς είχε ήδη σηκώσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδας με την ΑΕΚ. Φημιζόταν για την εργατικότητα και την πειθαρχία του. Ο ερχομός του στην Τούμπα ήταν προσωπική επιλογή του τότε Γενικού Γραμματέα του ΠΑΟΚ, Γιώργου Παντελάκη!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4