Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Φεβρουαρίου 2019

Θύμα έκπληξης από τον Εθνικό στην Τούμπα (1992)

Σαν σήμερα στις 9/2/1992, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εθνικό, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1991-1992 ...

Ο Δικέφαλος με τον Κροάτη τεχνικό Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 5.000 θεατές (3.497 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 0-1 από έναν αξιόμαχο Εθνικό, ένα αποτέλεσμα που έκανε αίσθηση στην ποδοσφαιρική Ελλάδα και έφερε ένταση στην Τούμπα!
Ο Εθνικός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 6', όταν κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Μποζντάνσκι, στέλνοντας την μπάλα άουτ!
Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε ανορθόδοξα να φτάσει στην περιοχή του Στρακόσια και στο 67' ο Καμίτσης πάγωσε την Τούμπα σημειώνοντας το 0-1. Ένα σκορ που δεν άλλαξε μέχρι να ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κατσικογιάννη.
 
Οι φιλοξενούμενοι παρά τη νίκη τους και παρά το γεγονός ότι εκείνη τη σεζόν έπαιζαν καλό ποδόσφαιρο, δεν κατάφεραν να παραμείνουν στην κατηγορία, καθώς με 25 βαθμούς τερμάτισαν στην τελευταία θέση!
 
Στα αξιομνημόνευτα της πορείας τους στην μεγάλη κατηγορία, το γεγονός ότι κανείς από τους Big 4 δεν κέρδισε στον Πειραιά τον μαχητικό –αν μη τι άλλο- Εθνικό (ισοπαλία και οι 4)!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μπλάζεβιτς): Γκάμπριτς, Αλεξίου, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Λεοντιάδης, Χιονάς, Σκαρτάδος (46' Αναστασιάδης), Τουρσουνίδης, Οικονομίδης, Μπορμπόκης (46' Καλογερόπουλος), Τζούρτζεβιτς.

Εθνικός (Πετρόπουλος): Στρακόσια, Χόρτσας, Γεωργάρας, Καμίτσης (81΄Πεππές), Μανωλάς, Μαυρέας, Τσιπλάκης, Δρέλιας, Ξάνθης, Μποζντάνσκι (54' Ζίου), Δημόπουλος Σπ.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1991-1992, τερμάτισε στην 4η θέση, έχοντας σε 34 ματς, 13 νίκες - 13 ισοπαλίες - 8 ήττες, συγκέντρωσε 39 βαθμούς με τέρματα 44-44!

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς (25 ματς) στον πάγκο μας και ολοκληρώθηκε με τον Γούναρη (9 παιχνίδια)...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4