Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Ιανουαρίου 2019

Ποιότητα μόνο ... στα συμβόλαια! (2014)

Σαν σήμερα στις 18/1/2014, για την 20ή αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ έχασε στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο με 2-0 και απομακρύνθηκε κι άλλο από την κορυφή ...

Δυναμικό παρόν έδωσαν στο γήπεδο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, καθώς την τελευταία στιγμή τους δόθηκε άδεια από την αστυνομία να μπουν στο γήπεδο, έστω και χωρίς διακριτικά. Όλοι όμως έφυγαν από το γήπεδο απογοητευμένοι από την εμφάνιση της ομάδας και την ήττα από τον Πανιώνιο. 
 
Ο Στέφενς (σε ένα 4-2-3-1) ξεκίνησε τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Κίτσιου, στα αριστερά τον Σπυρόπουλο, Βίτορ με τον Τζαβέλλα κεντρικούς αμυντικούς, στα χαφ στον άξονα σαν αμυντικοί μέσοι τον Τζιόλη και τον Λάζαρ, έχοντας μπροστά τους σε ρόλο 10αριού τον Κατσουράνη. 

Ο Λούκας στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, ο Στοχ στα αριστερά της και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Με το καλημέρα (6ο λεπτό) ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ με προβολή του Αραβίδη μετά από σέντρα του Λάσνικ. 

Με το 1-0 σε βάρος του ο Δικέφαλος ανέβασε σταδιακά στροφές, πίεσε ιδιαίτερα στη μεσαία γραμμή και έχασε στο 12ο λεπτό μεγάλη ευκαιρία όταν το εντυπωσιακό γυριστό σουτ του Αθανασιάδη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη, έσκασε έξω από τη γραμμή και πέρασε πλάγια! 

Ο Πανιώνιος ανταπεξήλθε στην πίεση του ΠΑΟΚ και γύρω στο 20ό λεπτό απείλησε με τους Λάσνικ και Κολοβό. Στην τελευταία περίπτωση μάλιστα, ο Γλύκος χρειάστηκε να επιστρατεύσει τις ικανότητές του για να γλιτώσει την δεύτερη παραβίαση της εστίας του! 
 
Η γενικότερη λειτουργία της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο προβλημάτισε. Με τον Κατσουράνη να δείχνει (σε ένα ακόμη παιχνίδι) ότι δεν μπορεί να επωμιστεί τον ρόλο του επιτελικού και τον Στοχ να είναι και πάλι εκτός τόπου και χρόνου, οι επιλογές του Δικεφάλου στο κομμάτι της ανάπτυξης περιορίστηκαν αισθητά και ο τρόπος παιχνιδιού του ήταν μονοδιάστατος (δεξιά πτέρυγα) και ως ένα σημείο προβλέψιμος! 

Οι παίκτες του Στέφενς είχαν την κατοχή της μπάλας, ενώ εκτός από αυτήν την ευκαιρία που προαναφέρθηκε πιο πάνω, είχαν και άλλες καλές στιγμές στις οποίες όμως κυρίως ο Αθανασιάδης ήταν ένα κλικ πίσω από τη θέση που έπρεπε να είναι για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. 

Είδαμε πολλές φορές αμυντικούς του Δικεφάλου να προσπαθούν να κάνουν παιχνίδι με γιόμες κάτι που ήταν βούτυρο στο ψωμί των αμυντικών των γηπεδούχων, ένας τρόπος παιχνιδιού πάντως που είναι ανορθόδοξος για μια ομάδα που υποτίθεται πως έχει την ποιότητα του ΠΑΟΚ. 

Με την έναρξη της επανάληψης ο Δικέφαλος μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένος να ανατρέψει την κατάσταση, βγήκε στην επίθεση και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με τους Σπυρόπουλο, Κίτσιου και Στοχ. 

Ο Πανιώνιος στο 61' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάσνικ έκανε το 2-0 και ουσιαστικά κάπου εκεί κλείδωσε το παιχνίδι. 

Ο Στέφενς πέρασε στο ματς τους Λίνο, Μάρτενς και Σαλπιγγίδη σε μια προσπάθεια του Ολλανδού να αλλάξει τα πράματα, όμως η αντίδραση ήταν αναιμική και κατώτερη του αναμενομένου. 

Για ένα ακόμη ματς εκείνη τη σεζόν, η παρουσία ακριβοπληρωμένων παικτών του ΠΑΟΚ ήταν τραγική, παρά το γεγονός ότι συνολικά η ομάδα στο δημιουργικό κομμάτι είχε πάρα πολλές τελικές (17) και μεγάλη κατοχή της μπάλας (64%)!
Οι συνθέσεις: 

Πανιώνιος: Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Κολοβός (70' Ντούνης), Παντίδος, Λάσνικ (80' Μπούζας), Αραβίδης και Γιάννου (62' Μητρόπουλος). 

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος (59' Λίνο), Τζαβέλλας, Βίτορ, Τζιόλης, Λαζάρ (59' Μάρτενς), Κατσουράνης, Στοχ (70' Σαλπιγγίδης), Λούκας, Αθανασιάδης. 

........................................................ 

Ο Χουμπ Στέφενς στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα στη Νέα Σμύρνη τόνισε πως η ομάδα του έκανε πολλά λάθη παραχωρώντας αχρείαστα φάουλ εκτός περιοχής και δικαίως έχασε από τον Πανιώνιο αν και παρουσίασε καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.
Αναλυτικά τα όσα είπε: 

"Σήμερα κάναμε πολλά λάθη σε άμυνα κι επίθεση. Πολλές σέντρες που ήταν για τους αντιπάλους και όχι για τους δικούς μας παίκτες. Δώσαμε ανόητα φάουλ και κόρνερ στον αντίπαλο, παρόλο που ξέραμε ότι είναι το δυνατό του σημείο. Όταν κάνεις τέτοια λάθη δεν αξίζεις να κερδίσεις". 

Για τα γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ: "Νομίζω ότι στο πρώτο γκολ έφταιγε η άμυνά μας, Δεν είχαμε καλή οργάνωση. Το δεύτερο γκολ προήλθε από μια πολύ καλή εκτέλεση, από έναν παίκτη που έχει τη δυνατότητα και το γνωρίζαμε αυτό και το πρόβλημα είναι ότι δώσαμε αυτές τις στημένες φάσεις. 

Στο πρώτο γκολ οι παίκτες δεν είχαν προλάβει να κουραστούν. Πρέπει να παίζουν έξυπνα και να κάνουν αυτά που προετοιμάζουμε. Σήμερα παίξαμε καλύτερα από τα τρία προηγούμενα παιχνίδια, αλλά δεν ήρθε το γκολ. Όταν δεν πετυχαίνεις γκολ...". 

Για τη μορφή του ματς: "Η αλήθεια είναι ότι έχει να κάνει και με τον αντίπαλο. Ο Πανιώνιος σήμερα ήταν καλός. Εμείς τους δώσαμε αυτοπεποίθηση με το γρήγορο γκολ που πέτυχαν. Στα τελευταία 15-20 λεπτά τρέχαμε πολύ με τη μπάλα, αντί να παίζουμε με τη μπάλα. Κανείς δεν είναι πιο γρήγορος από τη μπάλα. Κάναμε πολλές προσπάθειες στις περισσότερες η σέντρα δεν ήταν καλή ενώ και μπροστά στην εστία κάποιες προσπάθειες ήταν ημιτελείς. Πρέπει όμως να εστιάσουμε στο ότι εμείς χτίσαμε την αυτοπεποίθηση του Πανιωνίου". 

Για τα μεταγραφικά και το ενδεχόμενο να αποκτηθεί επιθετικός: "Δεν θέλω να πω ονόματα. Έχουμε τη δυνατότητα πλέον να αλλάξουμε πράγματα στο κέντρο. Μπορεί να υπάρξει μία έκπληξη. Ο Μάρτενς δεν ήταν να έρθει σήμερα στην αποστολή, αλλά συμπεριλήφθηκε επειδή ο Βούκιτς ήταν άρρωστος. Επιπλέον μπορούσαμε να δούμε κάποια πράγματα από τον Μάρτενς και γι΄ αυτό χρησιμοποιήθηκε". 

Τέλος για το αν θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δεύτερη θέση: "Δεν ξέρω πόσους βαθμούς είναι ο Ατρόμητος πίσω από εμάς, όμως γνωρίζω ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ καλύτερα παιχνίδια στο μέλλον". 

......................................................... 

Ο Γιώργος Τζαβέλλας μίλησε μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, τονίζοντας πως η ομάδα πρέπει να διορθώσει πολλά πράγματα ενόψει της συνέχειας, ενώ ζήτησε και συγγνώμη από τον κόσμο και τη διοίκηση... 
 
Πιο συγκεκριμένα: 

Αρχικά μιλώντας για το παιχνίδι τόνισε: "Δυστυχώς μείναμε στις διακοπές των Χριστουγέννων. Κάναμε τρία άσχημα παιχνίδια αλλά δεν το πληρώσαμε καθώς νικήσαμε. Δεν έχουμε βρει τι φταίει και δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Πρέπει να διορθώσουμε πολλά πράγματα. Πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τον κόσμο και τη διοίκηση, απ' όλους». 

Για την εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου σημείωσε: "Όταν μπαίνεις στο δεύτερο ημίχρονο και χάνεις πρέπει να το διορθώσεις. Δεν ξέρω τι φταίει και δεν είναι δικό μου θέμα αυτό, αλλά πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα". 

Για την παρουσία του Μάρτενς ανέφερε: "Μακάρι να μας βοηθήσει ο Μάρτενς. Τους χρειαζόμαστε όλους για να διορθώσουμε αυτό που βλέπουμε εμείς και βλέπετε και εσείς". 

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι έκανε εκείνη τη μέρα την πρώτη του εμφάνιση κόντρα στον Πανιώνιο, δήλωσε: "Ήταν δύσκολο για μένα. Είχα προετοιμαστεί γι' αυτό. Είχα περάσει φανταστικά χρόνια στον Πανιώνιο. Σήμερα είμαι δυσαρεστημένος που χάσαμε". 

Τέλος για τον αγώνα κυπέλλου με τον Ηρακλή που ακολουθούσε είπε: "Η συνέχεια πρέπει να είναι στις προπονήσεις και όχι στο ματς με τον Ηρακλή. Να βρούμε τι φταίει και να επιστρέψουμε στη δουλειά". 

............................................... 

Δηλώσεις για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο έκανε ο τότε νεαποκτηθείς Βέλγος παίκτης του ΠΑΟΚ, Μάαρτεν Μάρτενς ... 
Μιλώντας για το παιχνίδι είπε: 

"Βρίσκομαι μόλις δύο μέρες στον ΠΑΟΚ και όλα είναι εξαιρετικά στην ομάδα, με εξαίρεση βέβαια το σημερινό αποτέλεσμα. Δεχθήκαμε ένα γρήγορο γκολ, στη συνέχεια κάναμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και να ισοφαρίσουμε".

Όσο για το αν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής είπε: "Δεν χρειάζομαι χρόνο προσαρμογής, μόνο μερικές συμμετοχές, ώστε να μπορέσω να δώσω στην καινούρια μου ότι καλύτερο μπορώ. Δεν νιώθω καλά, γιατί δεν είναι ωραίο το συναίσθημα της ήττας για κανέναν παίκτη". 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4