Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Ιανουαρίου 2019

Ρεσιτάλ ΠΑΟΚ με Πανσερραϊκό στην Τούμπα! (1970)

Σαν σήμερα στις 18/1/1970, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανσερραϊκό σε παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1969-1970 ... 

Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό Γιένε Τσάκναντι στον πάγκο του, μπροστά σε 19.000 θεατές (17.390 τα εισιτήρια) πήρε μια εύκολη νίκη, επικρατώντας της ομάδας των Σερρών με 3-0. 

Ο αγώνας ήταν ένας μονόλογος του ΠΑΟΚ και αν οι επιθετικοί μας ήταν πιο προσεκτικοί, ο δείκτης του σκορ θα ανέβαινε ακόμη περισσότερο. 

Παρά το γεγονός ότι εκείνη την Κυριακή έπνεε στη Θεσσαλονίκη δυνατός βοριάς, οι παίκτες μας βρήκαν τον τρόπο να παίξουν πειθαρχημένο και σωστό ποδόσφαιρο, ικανοποιώντας τον πολύ κόσμο που βρέθηκε στην Τούμπα! 

Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, μεταφέροντας το παιχνίδι προς την περιοχή μας, όμως στο 14' ο Αφεντουλίδης από πολύ καλή θέση σούταρε, αλλά ο Κελεσίδης μάλλον τυχερά απέκρουσε σε κόρνερ. 
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι στην επίθεση και να χάνει ευκαιρίες με τους Παρίδη στο 22' και 23', τον Κούδα στο 24', τον Γιακουμή στο 25', τον Κούδα στο 27', 35', τον Παρίδη στο 40' (η κεφαλιά αποκρούστηκε επί της γραμμής). 

Μετά από αυτή τη σωρεία των ευκαιριών, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 43ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κούδα! 

Ρεσιτάλ φάσεων και ευκαιριών και στην επανάληψη! Ο Μουρατίδης στο 47' πλάσαρε άουτ περνώντας την μπάλα πάνω από τον Κελεσίδη, ενώ στο 64' ο Αφεντουλίδης με δεξί δυνατό σουτ από τα αριστερά, διπλασίασε τα γκολ του ΠΑΟΚ. 

Στο επόμενο λεπτό ο Κούδας μόνος από τα δύο μέτρα έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στα χέρια του τερματοφύλακα, για να γίνει στο 67' το 3-0 από τον Σαράφη με εντυπωσιακή κεφαλιά ψαράκι, μετά από χαμηλή σέντρα του Κούδα. 

Στο 75' ο Ζαρζόπουλος απέκρουσε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Γιακουμή και στο 84' ο Κούδας αφού πέρασε τρεις αντιπάλους σούταρε με δύναμη, όμως ο Κελεσίδης απέκρουσε. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούδας, Αφεντουλίδης Παρίδης και από την ομάδα των Σερρών οι Κεχαγιάς, Σταυλάς, Ζαρζόπουλος.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Κοντογιώργος, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Παπαχρηστούδης, Μουρατίδης, Γιακουμής, Παρίδης, Σαράφης, Κούδας, Αφεντουλίδης.

Πανσερραϊκός: Κελεσίδης, Κεχαγιάς, Στοϊμένος (46' Κιοσέογλου), Στεφανίδης, Τσιρίκας, Τσακίρης, Ζαρζόπουλος, Σταυλάς, Σταματίου (70' Καλαποδάς), Αποστολίδης, Τσίκος.

Η βαθμολογία ... 
* Την περίοδο 1969-1970 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση με 75 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας), έχοντας 12 νίκες - 17 ισοπαλίες (!) - 5 ήττες, με τέρματα 52-25. Μια θέση που του έδωσε το εισιτήριο της συμμετοχής του στο Κύπελλο Εκθέσεων (μετέπειτα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) της επόμενης σεζόν. Πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου ήταν ο Σταύρος Σαράφης με 17 γκολ! 

* Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιέννε Τσάκναντι, ήταν γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς είχε ήδη σηκώσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδας με την ΑΕΚ. Φημιζόταν για την εργατικότητα και την πειθαρχία του. 

Ο ερχομός του στην Τούμπα ήταν προσωπική επιλογή του τότε Γενικού Γραμματέα του ΠΑΟΚ, Γιώργου Παντελάκη! 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4