Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Ιανουαρίου 2019

Βαριά ήττα στη Νέα Σμύρνη για το Κύπελλο! (1987)

Σαν σήμερα στις 21/1/1987, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανιώνιο, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια των δύο ομάδων, για τον β' γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας της σεζόν 1986-1987 ... 

Ο Δικέφαλος με τον Ολλανδό τεχνικό Τάις Λίμπρεχτς στον πάγκο του, γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 (!), κάνοντας το έργο του στη ρεβάνς της Τούμπας να μοιάζει με βουνό. 

Να σημειωθεί πως τρεις μέρες νωρίτερα (18/1/1987), ο ΠΑΟΚ διέλυσε στην Τούμπα την αθηναϊκή ομάδα για το πρωτάθλημα, επικρατώντας με το ευρύ 4-1
Ο Πανιώνιος μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ μόλις στο 5', όταν οι Αλαβάντας – Γιούρισιτς ανέτρεψαν τον Καραμίχαλο, ο διαιτητής Ανδρέου έδειξε την άσπρη βούλα και ο Όουεν από τα 11 μέτρα έκανε το 1-0. 
Γκάρι Όουεν και Λάκης Παπαϊωάννου, σε μια μονομαχία τους 
Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το ματς στα επόμενα λεπτά, όμως στο 37' ο Όουεν εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, βρήκε το κεφάλι του Αποσπόρη που με έξυπνη κεφαλιά έκανε το 2-0 (αρχική εικόνα). 

Με τους γηπεδούχους να προηγούνται 2-0, πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου και στο 49' ο Πανιώνιος έφτασε στο 3-0! 
Η φάση ξεκίνησε από προσπάθεια του Τσιαντάκη που έβγαλε τη σέντρα και ο αμαρκάριστος Αποσπόρης έγραψε το 3-0... 
 
Με την πλάτη στον τοίχο, ο ΠΑΟΚ αναζήτησε μετά το 70' ένα γκολ που θα τον έβαζε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης, όμως ούτε ο Καραγεωργίου στο 74', ούτε ο Σίγγας στο 89' (κεφαλιά στο δοκάρι!), κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Μανίκα ... 

Από πλευράς ΠΑΟΚ διασώθηκαν οι Αλαβάντας, Σίγγας, Μαλιούφας ενώ από τον εξαιρετικό Πανιώνιο, ξεχώρισαν οι Τσιαντάκης, Όουεν , Αποσπόρης. 

Οι συνθέσεις: 

Πανιώνιος: Μανίκας, Μπέριος, Αποσπόρης, Παπαχριστόπουλος, Χαλκίδης, Καναράς, Γιούρισιτς, Τσιαντάκης, Όουεν (90' Εμβολιάδης), Λίμα, Καραμίχαλος (83' Μαυρίκης). 

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Ψαρράς, Γιούρισιτς, Μαυρομάτης (46' Σίγγας), Μπορμπόκης (39' Καραγεωργίου), Μαλιούφας, Αλεξανδρίδης, Παπαϊωάννου, Βασιλάκος. 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4