Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Ιανουαρίου 2019

Χαμένο πέναλτι και λευκή ισοπαλία στις Σέρρες! (1983)

Σαν σήμερα στις 16/1/1983, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό, σε παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1982-1983 ... 

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε 12.000 θεατές (11.026 τα εισιτήρια), αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τους γηπεδούχους, ενώ στο 1ο μόλις λεπτό έχασε πέναλτι με τον Γκουερίνο, το σουτ του οποίου από τα έντεκα μέτρα το απέκρουσε ο Σέχιτς! 

Η φάση ξεκίνησε από κάθετη μπαλιά του Γεωργόπουλου στον Γκουερίνο, αυτός μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Σέχιτς. Ο παθών εκτέλεσε το πέναλτι, όμως ο Σέχιτς, όπως προαναφέρθηκε, απέκρουσε εντυπωσιακά! 
Στο 4' ο Μπάτης σούταρε από μακριά όμως ο Μλάντεν απογειώθηκε και στέρησε από την παλιά του ομάδα τη χαρά να πανηγυρίσει το γκολ! Οι γηπεδούχοι είχαν στο δίλεπτο 37'-38' , καλές επιθετικές στιγμές, με τον Φούρτουλα να σταματάει τις προσπάθειές τους. 

Στο 67' ο Κούδας έβγαλε τον Τριανταφυλλίδη στην πλάτη της άμυνας, όμως ο Δημητρίου τον ανέτρεψε, γλίτωσε την ομάδα του, όμως χρεώθηκε με κίτρινη κάρτα. 

Στην τελευταία καλή στιγμή μας στο παιχνίδι, στο 83ο λεπτό, ο Αλαβάντας έβγαλε τον Γκουερίνο σε πολύ καλή θέση, το σουτ όμως του Νέτο πέρασε μόλις άουτ. 

Καλύτεροι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούδας (κορυφαίος του γηπέδου), Αλαβάντας, Σίγγας και από τον μαχητικό Πανσερραϊκό οι Πανταζής, Μπάτης, Σέχιτς. 

Οι συνθέσεις: 

Πανσερραϊκός: Σέχιτς, Μπάτης, Αριτζής, Τραϊανόπουλος, Αϊβαζίδης, Χαριστός (46' Γουραλές), Παπαδημητρίου, Δημητρίου, Τόσιτς, Πανταζής, Αναστασιάδης. 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Αλαβάντας, Σκαρτάδος, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Γεωργόπουλος, Τσουρέλας (85' Ψαρράς), Γκουερίνο, Κωστίκος, Κούδας, Τριανταφυλλίδης (36' Βασιλάκος).


* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χάινς Χέερ στον πάγκο του, για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα. 

* Στην αρχική photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1982-1983. Όρθιοι από αριστερά: Τρίμχολντ, Σίγγας, Κωστίκος, Πέλλιος, Παντέλης, Κούδας. Καθιστοί από αριστερά: Βασιλάκος, Ψαρράς, Τσουρέλας, Σκαρτάδος, Αλαβάντας. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4