Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Ιανουαρίου 2019

2-2 και άγρια ομορφιά σε φιλικό ματς! (1958)

Σαν σήμερα στις 5/1/1958, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι τον Άρη, προετοιμαζόμενος για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της περιόδου 1957-1958, στο οποίο ο ΠΑΟΚ θα έμπαινε στις 19/1 με αντίπαλο τη Δόξα στη Δράμα ...

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε λιγότερους από 5.000 θεατές, λόγω του κρύου που επικρατούσε στη Θεσσαλονίκη, με τον ΠΑΟΚ να παρατάσσει μια ενδεκάδα με αναπληρωματικούς παίκτες, ενώ οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν σχεδόν πλήρεις.

Το σκορ άνοιξε στο 16ο λεπτό ο Κατηκαρίδης με καρφωτή κεφαλιά μετά από φάουλ που κέρδισε και εκτέλεσε ο Γιαννέλος, για να κάνει το 2-0 στο 62' ο Γεντζής με γυριστό δυνατό σουτ!
Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ χαλάρωσε, πίστεψε πως το παιχνίδι είχε κριθεί, ο πάγκος μας έκανε συνεχείς αλλαγές με αποτέλεσμα η ομάδα να χάσει το δέσιμό της. 

Έτσι ο Άρης αφού αρχικά μείωσε στο 66' με τον Πασχαλίδη, έφτασε στο 89' στην ισοφάριση με αυτογκόλ του Κοντογουλίδη που πέρασε χωρίς να το θέλει την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακά μας Βόμβα...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Λύμπος (Βόμβας), Γιεντζής (Τσακιρίδης), Κοντογουλίδης, Καλογιάννης (Ιατρίδης), Καμαλακίδης (Καλογιάννης), Τσίντογλου (Λαδόπουλος), Λέανδρος (Γιαννέλος), Κατηκαρίδης (Γεντζής), Κουιρουκίδης, Χαβανίδης, Γιαννέλος (Χουρμπουλιάδης). 

Άρης: Πετράκης (Μιχαηλίδης), Παναγούλιας, Ποζάνης, Απαλάκης, Πέρρος, Κεμαλίδης, Σπανόπουλος (Παπουτσόπουλος), Πετράκης ΙΙ (Καλαϊτζής, Χορμόβας), Καρακασίδης, Πασχαλίδης, Ορφανόπουλος.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1957-1958. 

Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι: Λύμπος, Κουιρουκίδης, Κεμανίδης, Καλογιάννης, Πετρίδης, Γεντζής. Καθιστοί: Καμαλακίδης, Παπαϊωάννου, Λέανδρος, Χαβανίδης, Χασιώτης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4