Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 5.000 θεατές, με τον κόσμο να προσέρχεται στα εκδοτήρια από τις 2 η ώρα το μεσημέρι, για να προμηθευτεί τα εισιτήριά του.
Πραγματικά χαμός έγινε στη θύρα των φτηνών εισιτηρίων (στρατιωτικά κυρίως) τα οποία στοίχιζαν 5 δρχ, ενώ στις άλλες θύρες η τιμή έφτανε τις 10 και 15 δρχ!
Η μαζική παρουσία των στρατιωτών δημιούργησε θέμα καθώς αφού γέμισε η κερκίδα που προβλεπόταν για αυτούς, στη συνέχεια σκόρπισαν και στις άλλες θύρες του γηπέδου, αφήνοντας όρθιους τους κατόχους πιο ακριβών εισιτηρίων!
Πριν το παιχνίδι μας με τον Άρη, διεξήχθη ένα άλλο φιλικό ματς, ανάμεσα σε Άτλαντα (α' ομάδα) και Θερμαϊκό (β' ομάδα), που τελείωσε με νικητή τον πρώτο και σκορ 2-0.
Στις 3:25 μπήκε στο γήπεδο η ομάδα του ΠΑΟΚ, την οποία υποδέχθηκε ο κόσμος με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές.
Την αποτελούσαν οι: Παπαδόπουλος, Μαλαξόπουλος, Πυλορόφ, Γρηγοριάδης, Παζάρογλου, Γεωργιάδης, Μακαρονόπουλος, Σεΐσογλου, Βλάχου, Ετιέν, Καβουρματζής.
Πέντε λεπτά αργότερα εμφανίσθηκε ο διαιτητής Πρωτοψάλτης και οι βοηθοί του, για να ακολουθήσει η ενδεκάδα του Άρη: Κατράντζος, Οπλοποιός, Οικονόμου, Γκικόπουλος, Βικελίδης Κώστας, Βικελίδης Κλεάνθης, Βογδάνου, Αγγελάκης, Λεονταρίδης, Καλογιάννης, Αργυράκος.
Το παιχνίδι ικανοποίησε μόνον στο πρώτο ημίχρονο, όταν και σημειώθηκαν όλα τα γκολ, καθώς στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ έκανε τρεις αναγκαστικές αλλαγές με τους Καμπούρογλου, Λαζάρου, Ανδρεάδη να περνάνε στις θέσεις των Ετιέν, Σεΐσογλου, Μαλαξόπουλου.
Ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 11ο λεπτό, όταν ο Άρης κέρδισε φάουλ που εκτέλεσε ο Βικελίδης με πάσα στον Αγγελάκη και αυτός με δυνατό γυριστό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Παπαδόπουλο.
Στο 25' ο Σεΐσογλου ξεχύθηκε προς την περιοχή των γηπεδούχων, είδε τον Κατράντζο εκτός θέσης, σούταρε, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Άρη και επέστρεψε στα χέρια του τερματοφύλακά του.
Στο 28' ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Σεΐσογλου, για να έρθει στο 32΄και πάλι ο Αγγελάκης (πραγματικά εξαιρετικός παίκτης της εποχής εκείνης!), να σημειώσει το 2-1 με κοντινό σουτ, μετά από μπαλιά του Καλογιάννη.
Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, οι τρεις παίκτες που είχαν γίνει αναγκαστική αλλαγή στο ημίχρονο (Ετιέν, Σεΐσογλου, Μαλαξόπουλος) επέστρεψαν στο ματς, με κίνδυνο της υγείας τους και μάλιστα παραλίγο ο Ετιέν να ισοφαρίσει προς το τέλος του παιχνιδιού, ήταν όμως άτυχος καθώς η προσπάθειά του κατέληξε στο δοκάρι.
Ο Άρης ήταν ελαφρώς καλύτερος και πήρε τελικά τη φιλική νίκη με 2-1, με τους Παπαδόπουλο, Πυλορόφ και Καβουρματζή να ξεχωρίζουν από πλευράς ΠΑΟΚ...
* Και κάτι εκτός ποδοσφαίρου που συνέβη εκείνη την μέρα (5/1/1930). Κηδεύτηκε ο Κώστας Βελλίδης, ιδρυτής της εφημερίδας "Μακεδονίας", που έφυγε από τη ζωή στις 4/1 σε ηλικία 60 ετών, ένας άνθρωπος που αναμφίβολα σημάδεψε τα δημοσιογραφικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης!
* Στην αρχική εικόνα η Β’ ομάδα του ΠΑΟΚ, πρωταθλήτρια της περιόδου 1929-1930. Διακρίνονται από τα αριστερά οι, Ν. Φαρινόλας, Φ. Λιανόπουλος, Γ. Μπιμπλής, Δραγάτσης ΙΙ, άγνωστος, Θρ. Πανίδης, άγνωστος, Κ. Κουλούρης, Λ. Πυλόρωφ, άγνωστος και Στ. Ηλιάδης.