Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Ιανουαρίου 2019

Με το δεξί στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης (1928)

Σαν σήμερα στις 22/1/1928, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο γήπεδο του Άρη τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1927-1928 ...
 
Κοσμοσυρροή στο γήπεδο του συμπολίτη, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν είχε φτιάξει ακόμη το δικό του γήπεδο στο Συντριβάνι, με τον Δικέφαλο να είναι πολύ καλύτερος του Ηρακλή και να φτάνει σε μια δίκαιη επικράτηση με 2-0. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στον Τύπο της εποχής: «Από νωρίς το στάδιον του Άρεως κατεκλύζετο από τους με ταχύ βήμα προσερχόμενους φιλάθλους και ουδέποτε το στάδιον του Άρεως εσημείωσεν τόσην κοσμοσυρροή όσον για τον χτεσινόν αγώνα του πρωταθλήματος των ισχυροτέρων ομάδων του Πανθεσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών και του Ηρακλέους» 

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 15:20, με διαιτητή τον Κ. Κωνσταντινίδη και βοηθούς τους Κ. Βικελίδη και Ν. Αγγελάκη! Το σκορ άνοιξε μόλις στο 5' ο Τσολακίδης με κοντινό σουτ, ενώ στα μισά του ημιχρόνου ο Παντερμαλής με ατομική προσπάθεια πέρασε τρεις αμυντικούς, έστειλε όμως την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Ηρακλή. 

Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 38' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαλαξόπουλου, ένα φάουλ στο οποίο υπέπεσε ο Ναμίας, λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή του συμπολίτη. 

Στην επανάληψη έλειψαν οι μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τον Ηρακλή να προσπαθεί να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί στο ματς, όμως η άμυνά μας κράτησε ... 

Από τον ΠΑΟΚ δεν υστέρησε κανείς, ενώ από τον Ηρακλή διακρίθηκαν οι Λιόντας, Λούσης, Ναμίας.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Βεντουρέλης, Γεωργιάδης, Ανδρεάδης, Βλάχου, Μακαρονόπουλος, Τσολακίδης, Παντερμαλής, Λιανόπουλος, Μαλαξόπουλος, Καβούνης.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1927-1928, τερμάτισε στην 2η θέση του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας 15 βαθμούς. Η ομάδα μέτρησε 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες με τέρματα 28-10. 

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1927-1928, με σήμα το πέταλο και το τετράφυλλο τριφύλλι. 
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Κ. Ανδρεάδης (Κωτσαράς), Γιώργος Μακαρονόπουλος, Ρωμύλος Βλάχου, Χριστόφορος Παντερμαλής, Κώστας Πάγκαλος, Α. Τσολακίδης, Φ. Λιανόπουλος, Γ. Γεωργιάδης. Καθιστοί: Κ. Χρηστίδης (Σαρρής), Χ. Παπαδόπουλος, Μιχάλης Βεντουρέλης.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4