Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Δεκεμβρίου 2018

Ήττα για τις "σαρδέλες" στην Τρίπολη (2007)

Σαν σήμερα στις 2/12/2007, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης, σε παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2007-2008...

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 4.000 θεατές (3.685 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-0, δεχόμενος από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.
Η ομάδα παρά το γεγονός ότι είχε τη συμπαράσταση του κόσμου της που μετέτρεψαν το γήπεδο σε μικρή Τούμπα, παρουσιάστηκε πολύ κατώτερη του αναμενομένου και γνώρισε την ήττα απογοητεύοντας με την αγωνιστική της παρουσία στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

Το σκορ άνοιξε στο 15ο λεπτό ο μετέπειτα παίκτης μας, Λούσιο Φιλομένο, με κεφαλιά, για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 στο 65' ο Τσέζαρεκ.
Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Κάμπος): Αμπάρης, Μασάντο, Ντε Σόουζα, Οφρυδόπουλος, Μασάρα, Λαζαρίδης, Καρντόσο, Στρατάκης (66' Κανακούδης), Μάρτινς, Φιλόμενο, Τσέζαρεκ.

ΠΑΟΚ (Σάντος): Φερνάντεζ, Ηλιάδης (25' Λάκης), Χαραλάμπους, Μελίσσης, Μαλεζάς, Βαγγελής (75' Βρύζας), Μπαλάφας, Μπαϊάνο, Γεωργιάδης, Κωνσταντινίδης (58' Χριστοδουλόπουλος), Σάλμον.

Δηλώσεις Φερνάντο Σάντος

"Καταρχήν συγχαρητήρια στον Αστέρα για τη νίκη του. Πιστεύω ότι στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα η κατάσταση ήταν ισορροπημένη. Εμείς κάναμε ένα σοβαρό λάθος και αδρανήσαμε σε μία εκτέλεση πλαγίου άουτ. Δεχθήκαμε το γκολ και κατόπιν χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας, ενώ αντιθέτως οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές δεν έχασαν ούτε στιγμή την αυτοσυγκέντρωσή τους. 

Είχαμε πει πριν το παιχνίδι ότι πρέπει να ασκήσουμε πίεση, καθώς μόνο έτσι θα αναγκάζαμε τον Αστέρα να κάνει λάθη. Κλειστό παιχνίδι σε γενικές γραμμές, είχαμε δυσκολία στο να κυκλοφορήσουμε την μπάλα και κατά συνέπεια να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Η νίκη του Αστέρα θεωρώ ότι είναι δίκαιη, καθώς απόψε ήταν πιο οργανωμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Τα πλάνα μας πριν το παιχνίδι ήταν έτσι οργανωμένα, ώστε να κατεβούμε στο γήπεδο με αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Μετά το 1-0 ήρθαν τα πράγματα αλλιώς. Με προβληματίζει υπερβολικά η αλλαγή της ομάδας στα εκτός έδρας παιχνίδια. Στην Τούμπα πάντα έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, ασκούμε πίεση, έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, δείχνουμε διάθεση για να παίξουμε ποδόσφαιρο, πετυχαίνουμε γκολ. 

Εκτός Τούμπας χάνουμε ένα τεράστιο κομμάτι της αυτοπεποίθησής μας. Θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό. Γνωρίζουμε καλά ότι δεν είναι τωρινό το πρόβλημα. Μιλάμε συνεχώς για αυτό στις προπονήσεις και κάνουμε ότι μπορούμε για να βρούμε αυτές τις λεπτομέρειες που θα μας κάνουν δυνατούς και στις εκτός έδρας μάχες μας μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Θεωρώ πρωταρχικό λάθος μας σήμερα το ότι δεν είχαμε κίνηση χωρίς την μπάλα. Ήμασταν στατικοί όταν βρισκόμασταν στην επίθεση και δεν είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση όταν αμυνόμασταν. Ο Αστέρας σήμερα αντιθέτως είχε αυτά τα στοιχεία που απουσίαζαν από εμάς και γι' αυτό κέρδισε. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε μονομαχία ήταν κοντά τρεις παίκτες του. Εκτός από αυτό, δεχθήκαμε και το γκολ με έναν ανεπίτρεπτο τρόπο. Από εκτέλεση πλαγίου άουτ, σέντρα και κεφαλιά. Αδρανήσαμε υπερβολικά. 

Αυτό δεν είναι στοιχείο μεγάλης ομάδας. Αν δεν θέλουμε να παραμείνουμε μία μέτρια ομάδα, γιατί αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει στα εκτός έδρας παιχνίδια, πρέπει να αλλάξουμε πολύ γρήγορα όλα αυτά που μας επηρεάζουν αρνητικά στους εκτός Τούμπας αγώνες. Στο πρώτο ημίχρονο προχωρήσαμε στην αντικατάσταση του Ηλιάδη γιατί αντιμετώπιζε πρόβλημα στον αστράγαλο, το οποίο δεν του επέτρεπε να συνεχίσει".

* Η χρονιά 2007-2008, ήταν μια κακή χρονιά για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα τερμάτισε στην 9η θέση με 35 βαθμούς (όσους είχε και ο Ηρακλής). Μέτρησε 10 νίκες, 5 ισοπαλίες, 15 ήττες, με τέρματα 29-36!

* Η σεζόν ξεκίνησε με τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο, ο οποίος μετά από μόλις ένα παιχνίδι πρωταθλήματος (ήττα στην Ξάνθη στις 1/9/2007) αντικαταστάθηκε από τον Φερνάντο Σάντος!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4