Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Δεκεμβρίου 2018

Νίκη με ανατροπή πριν την Αϊντχόφεν (2001)

Σαν σήμερα στις 2/12/2001, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εθνικό Αστέρα, σε παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2001-2002...

Ο Δικέφαλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 2.000 θεατές (1.350 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-1 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 33ο λεπτό, με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν με τον Κοντόπουλο!

Ένα γκολ που σημειώθηκε σε αντεπίθεση της αθηναϊκής ομάδας, με τον Παπαδημητρίου να βρίσκει τον σκόρερ και αυτός να πλασάρει τον Τοχούρογλου, παγώνοντας προσωρινά την Τούμπα!

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Γιασεμάκης σούταρε συρτά από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε στον Μπασινά και από εκεί στα δίχτυα του Μιχαηλίδη, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει έτσι στην ισοφάριση.

Στο 72ο λεπτό ο Σπάσιτς έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, την κατάλληλη στιγμή έκοψε την μπάλα, στην πορεία της πετάχτηκε ο Οκκάς που από πολύ κοντά νίκησε τον εξαιρετικό Μιχαηλίδη κάνοντας το 2-1.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς): Τοχούρογλου, Ουντέζε, Αμπονσά, Κουλακιώτης (57' Φρούσος), Κατσαμπής, Καφές, Κωνσταντινίδης, Λουτσιάνο (88' Νάστος), Γεωργιάδης, Οκκάς, Γιασεμάκης (70' Σπάσιτς).

Εθνικός Αστέρας (Αλέφαντος): Μιχαηλίδης, Μπερνεάνου (85' Πάβλοβιτς), Λαγός, Παπαθανασίου, Τριανταφύλλου, Μπασινάς Στεφ. (89' Νικηφόρος), Παπαδόπουλος, Τσαλίκης, Ξάνθης, Παπαδημητρίου, Κοντόπουλος (77' Τέσοβιτς).

Δηλώσεις ...
Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Κερδίσαμε δύσκολα, με το ζόρι μπορώ να πω! Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες που έκαναν πραγματικά μια μεγάλη προσπάθεια, γιατί νομίζω ότι η νίκη αυτή θα μας βοηθήσει ψυχολογικά στο εκτός έδρας ματς της Πέμπτης, με την Αϊντχόφεν».
Παντελής Κωνσταντινίδης: «Νομίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για εμάς, είχαμε 45 λεπτά για να πετύχουμε κάποια γκολ και να φτάσουμε στη νίκη και νομίζω ότι με τις ευκαιρίες που είχαμε, αργά ή γρήγορα θα έμπαινε κάποια στιγμή το γκολ».
Γιώργος Κουλακιώτης: «Δεν κάναμε πάλι μια καλή εμφάνιση, από το παιχνίδι δε χρειάζεται να κρατήσουμε πολλά παρά μόνο τη νίκη και αυτό γιατί έχουμε την Πέμπτη ένα δύσκολο παιχνίδι στο οποίο θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε αυτό που θέλουμε!»

* Τη σεζόν 2001-2002, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση με 48 βαθμούς και τέρματα 55-45. Είχε σε 26 παιχνίδια (με 14 ομάδες έγινε το πρωτάθλημα), 14 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες.

* Στον πάγκο κάθισε όλη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος συνολικά παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο για 77 παιχνίδια, από τα μέσα της σεζόν 1999-2000 μέχρι τον Ιούνιο του 2002...

* Στην αρχική εικόνα, μία ομάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 2001-2002. Στην συγκεκριμένη φωτογραφία ο ΠΑΟΚ όπως παρατάχθηκε στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Πανελευσινιακό εκείνη την σεζόν, στις 13/8/2001. Διακρίνονται (από αριστερά) όρθιοι: Χασιώτης, Πουρλιοτόπουλος, Καφές, Αμπονσά, Ουντέζε, Κουλακιώτης. Καθιστοί: Λουτσιάνο, Χατζηζήσης, Ζαβαντίας, Καραδήμος, Σπάσιτς.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4