Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Δεκεμβρίου 2018

Πήρε το δίποντο επί της Παναχαϊκής με Σκαρτάδο! (1982)


Σαν σήμερα στις 5/12/1982, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Παναχαϊκή, σε παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1982-1983 ...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε μόλις 3.000 θεατές (2.481 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με το φτωχό 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Γιώργος Σκαρτάδος στο 58ο λεπτό, μια Κυριακή με πολύ κρύο στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΠΑΟΚ, αν και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο, εντούτοις κατάφερε μόνο σε 1-2 περιπτώσεις να γίνει απειλητικός για την εστία των φιλοξενούμενων, που κρατούσαν με σχετική άνεση το μηδέν στα μετόπισθεν!

Στο 9’ η κοντινή κεφαλιά του Κωστίκου πέρασε άουτ, ενώ στο 35’ και το 45’, ο Μητσέας σταμάτησε πολύ δύσκολα και με αυτοθυσία τις προσπάθειες των Δημόπουλου – Τρίμχολντ, πέφτοντας στα πόδια τους.

Στο 55’ ο Μητσέας και πάλι, σταμάτησε το σουτ του Τρίμχολντ, όμως σε συνέβη το ίδιο και τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Σίγγας έβγαλκε ωραία κάθετη μπαλιά στον Σκαρτάδο, αυτός απέφυγε τον Μητσέα περνώντας την μπάλα από πάνω του και σε κενή εστία σημείωσε το γκολ που μας έδωσε τα νίκη!

Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του παιχνιδιού, ο σαφώς βελτιωμένος ΠΑΟΚ της επανάληψης, είχε κι άλλες καλές στιγμές για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, όμως ο Μητσέας και η αστοχία των παικτών μας δεν το επέτρεψαν.

Οι φιλοξενούμενοι, μη έχοντας να χάσουν κάτι, βγήκαν πολύ απειλητικά στην επίθεση στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και παραλίγο να φέρουν το ματς στα ίσα, όταν στο 78’ η σέντρα σουτ του Αλεβιζόπουλου βρήκε το δοκάρι μας, ενώ οι προσπάθειες των Βασιλόπουλου – Ζήκου, από καλές θέσεις, πέρασαν άουτ…

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Δαμανάκης, Βασιλάκος, Κωστίκος, Αλαβάντας και από την Παναχαϊκή οι Μητσέας, Αποστολίδης, Χαρδαλιάς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Φούρτουλα (46’ Παντέλης), Σκαρτάδος, Ιωσηφίδης, Αλαβάντας, Σίγγας, Δαμανάκης, Τρίμχολντ, Γεωργόπουλος (46’ Βασιλάκος), Ψαρράς, Δημόοπυλος, Κωστίκος.

Παναχαϊκή: Μητσέας, Βασιλόπουλος, Αλεβιζόπουλος, Κορομπέλης, Αποστολίδης, Πατρώνης, Δρακόπουλος (64’ Μπόνιτς), Νταλάκας, Φιλιππόπουλος, Σπανοσωτηρόπουλος (64’ Ζήκος), Χαρδαλιάς.

Δηλώσεις προπονητών ...

Χάινς Χέερ:
«Σήμερα είπα στον εαυτό μου ότι μετράει μόνο η νίκη και όχι η εμφάνιση. Δεν περίμενα να μπούμε στο παιχνίδι τόσο νευρικά! Κάναμε αρκετές ευκαιρίες, κερδίσαμε δίκαια και πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από τους δύο βαθμούς».

Ντέζο Μπούντζακ: «Ήρθαμε για να πάρουμε μια ισοπαλία και ξέραμε ότι για να το πετύχουμε δεν έπρεπε να κάνουμε λάθη. Δεν τα αποφύγαμε όμως και σε ένα από αυτά δεχτήκαμε το γκολ που δεν καταφέραμε να ανταποδώσουμε. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια».



* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χάινς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα.

* Στην παραπάνω photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1982-1983. Όρθιοι από αριστερά: Τρίμχολντ, Σίγγας, Κωστίκος, Πέλλιος, Παντέλης, Κούδας. Καθιστοί από αριστερά: Βασιλάκος, Ψαρράς, Τσουρέλας, Σκαρτάδος, Αλαβάντας.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4