Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Δεκεμβρίου 2018

Ανοικτοί λογαριασμοί μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη (1990)


Σαν σήμερα στις 5/12/1990, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1990-1991 ...


Ο Δικέφαλος με τον Ολλανδό τεχνικό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του, γνώρισε την ήττα με 2-0, με γκολ που σημείωσαν ο Τσιαντάκης στο 15' με σουτ μέσα από τη μεγάλη μας περιοχή που δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Τερζής και ο Προτάσοφ στο 80'.

Με το 2-0 υπέρ τους οι οπαδοί της ομάδας του Πειραιά θεωρούσαν σίγουρη την πρόκριση στην προημιτελική φάση, λογάριαζαν όμως χωρίς τη ρεβάνς της Τούμπας, όπου τους περίμεναν εκπλήξεις ...

Να σημειωθεί στο πρώτο ημίχρονο ο μη καταλογισμός πέναλτι από τον διαιτητή Νικάκη, σε πεντακάθαρη ανατροπή του Χοσάμ Χασάν μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ενώ λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης, ο Λαγωνίδης με εντυπωσιακή προσπάθεια βρέθηκε κοντά στο 2-1, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Στο 63ο λεπτό αποβλήθηκε σωστά με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Χοσάμ Χασάν, επειδή χτύπησε με μπουνιά αντίπαλο, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με "10".

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Τουρσουνίδης, Κλαραγεωργίου, Λαγωνίδης, Μαγκντί και από τον Ολυμπιακό οι Προτάσοφ, Σάβιτσεφ, Καραταΐδης, Μαυρομάτης.
Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ράντος, Παχατουρίδης, Νεντίδης, Καραταΐδης, Μαυρομάτης, Χριστοδούλου, Τσαλουχίδης, Κωφίδης, Τσιαντάκης, Προτάσοφ, Σάβιτσεφ.

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τουρσουνίδης, Μαλιούφας (46' Αλεξούλης), Μητσιμπόνας, Καραγεωργίου, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης (68' Πλίτσης), Σκαρτάδος, Χοσάμ Χασάν, Μαγκντί, Ιμπραήμ Χασάν.
 
* Μετά το παιχνίδι ο Βουλινός τα έβαλε με τον Ρομπ Γιάκομπς, λέγοντας: "Η ομάδα είχε κακό στήσιμο και κακή απόδοση! Τι ήθελε και έβαλε τον Πλίτση σε ένα τέτοιο ματς. Έτρεμε το παιδάκι! Τι να κάνει; Αλλά και αυτός ο Αλεξούλης, κοιμήθηκε στο δεύτερο γκολ. Δεχτήκαμε δύο γκολ από δικά μας λάθη!"

Όσο για την αποβολή του Χοσάμ Χασάν: "Δεν είχε μυαλό, άφησε την ομάδα με 10 παίκτες σε αυτό το κρίσιμο ματς! Μπορείς να βασιστείς σε τέτοιους παίκτες;"

Ρομπ Γιάκομπς: "Γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ στο γήπεδό του με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός της αρνητικής επίδρασης στους παίκτες μου και της αποβολής του Χασάν και δεν σημείωσαν άλλο τέρμα. Προσπαθήσαμε να παίξουμε επιθετικά με στόχο το γκολ. Παλέψαμε. Ότι έγινε ... έγινε. Υπάρχει τώρα μπροστά μας η ρεβάνς".




* Στην 49η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1990-91 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

* Ο Δικέφαλος στη φάση των ομίλων, συμμετείχε στον 11ο όμιλο, μαζί με ΟΦΗ, Μακεδονικό, Καλαμάτα, από τον οποίον πέρασε σαν πρώτος με 6 βαθμούς.

* Μετά την αρχική φάση των ομίλων, ακολούθησαν ενδιαφέρουσες διπλές αναμετρήσεις και ένα από τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση ήταν και το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση ανατρέποντας το 2-0 του πρώτου αγώνα, καθώς «πάτησε» στη ρεβάνς τον Ολυμπιακό με 3-0, στο καμίνι της Τούμπας.

* Στον γ' γύρο απέκλεισε την Ξάνθη (ήττα με 2-1 εκτός και νίκη 2-0 στην Τούμπα), στον προημιτελικό τη Λάρισα πολύ δύσκολα (3-0 στην Τούμπα και ήττα με 2-0 εκτός), ενώ στον ημιτελικό η κλήρωση έφερε στον δρόμο μας τον Παναθηναϊκό, ενώ το άλλο ζευγάρι ήταν Αθηναϊκός- Πανιώνιος, με τον πρώτο να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4