Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Δεκεμβρίου 2018

Τρίμπαλο χωρίς να ικανοποιήσει (1965)

Σαν σήμερα στις 19/12/1965, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πιερικό, σε παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1965-1966...

Ο Δικέφαλος με τον Μίλε Κος στον πάγκο του, μπροστά σε 4.000 θεατές (3.090 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 3-1, σκοράροντας και τα τρία τέρματα ως το 46ο λεπτό!

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια εύκολη νίκη χωρίς να πιάσει κάποια ιδιαίτερα καλή απόδοση, καθώς δύο από τους παίκτες της μεσαίας μας γραμμής –Κούδας, Νικολαΐδης- είχαν μια μέτρια παρουσία, με πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις τους.
Αντίθετα η ομάδα μας ευτύχησε να έχει σε πολύ καλή μέρα τον Αφεντουλίδη, ενώ από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι ήταν απογοητευτικοί!

Το σκορ άνοιξε στο 25', όταν ο διαιτητής Καμίτσης έδωσε έμμεσο υπέρ μας, ο Θεοφανίδης τροφοδότησε τον Χαραλαμπίδη και αυτός με τακουνάκι σημείωσε το 1-0.

Στο 36', Χαραλαμπίδης – Κούδας συνδυάστηκαν, ο τελευταίος σούταρε αλλά ο Δρανδάκης απέκρουσε, η μπάλα στρώθηκε στον Θεοφανίδη που από κοντά έκανε το 2-0.

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 46', ο Νικολαΐδης πάσαρε στον Χαραλαμπίδη και αυτός τριπλασίασε τα γκολ του ΠΑΟΚ, σημειώνοντας το δεύτερο δικό του.

Ο Πιερικός από το 30' αγωνιζόταν με «10», λόγω αποβολής του Κώστα Μπίκα, ενώ στο 65' τραυματίστηκε ο Θεοφανίδης και αποχώρησε αφήνοντας την ομάδα μας επίσης με «10», σε μια εποχή που δεν επιτρεπόταν οι αλλαγές.

Ο Θεοφανίδης ήταν ιδιαίτερα άτυχος εκείνη την Κυριακή, καθώς εκτός του τραυματισμού του, είδε δύο φορές την μπάλα να σταματάει στα δοκάρια του Δρανδάκη, στο 17' και στο 52'.

Το μόνο που κατάφερε ο Πιερικός ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στο 89' με σκόρερ τον Μιχάλη Μπίκα...

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αφεντουλίδης, Μουρατίδης, Γιακουμής ενώ από τον Πιερικό ξεχώρισαν οι Κυζίρογλου, Σιδηρόπουλος, Φελεκίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Καζίας, Μήτρακας, Μουρατίδης, Βαλτσάνης, Γιακουμής, Βασιλειάδης, Κούδας, Νικολαΐδης, Θεοφανίδης, Χαραλαμπίδης, Αφεντουλίδης.

Πιερικός: Δρανδάκης, Αναστασιάδης, Κυζίρογλου, Καμπάς, Μουστακίδης, Γιαννούλης, Μπίκας Κ., Μπίκας Μιχ., Αμανατίδης, Σιδηρόπουλος, Φελεκίδης.

Η βαθμολογία ...
* Εκείνη τη χρονιά, η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας τον Γιουγκοσλάβο Μίλε Κος στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι μετά την βαριά ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση!

* Ο Κος δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για ένα παιχνίδι κυπέλλου (είχε κοουτσάρει ο Λευτέρης Παπαδάκης), αλλά στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη σεζόν μετρώντας 30 παρουσίες σε 30 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ.

* Η ομάδα τη σεζόν 1965-1966 είχε 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες, συγκέντρωσε 59 βαθμούς με 43-49 τέρματα. Από τα 43 τέρματα του ΠΑΟΚ, τα 26 τα είχαν πετύχει οι Κούδας - Χαραλαμπίδης (από 13 ο καθένας).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4