Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Δεκεμβρίου 2018

Ήττα από τον Άρη στο Κύπελλο Χριστουγέννων (1947)

Σαν σήμερα στις 28/12/1947, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Άρη, σε παιχνίδι του Κυπέλλου Χριστουγέννων ...

Ο Δικέφαλος έχοντας αναδειχτεί ισόπαλος 1-1 με τον Ηρακλή (εκτός έδρας), γνώρισε βαριά ήττα από τους συμπολίτες με 5-1, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να κατακτήσει το τουρνουά.

Το σκορ άνοιξε ο Κλ. Βικελίδης στο 17' για να ισοφαρίσει για λογαριασμό του ΠΑΟΚ στο 25' ο Εμμανουηλίδης. Ένα γκολ του Καζαντζή στο 29' και ένα του Βικελίδη στο 40', έφεραν το σκορ στο 3-1 υπέρ των γηπεδούχων, με τον ΠΑΟΚ να προβληματίζει με την απόδοσή του!

Στην επανάληψη ο Άρης σημείωσε άλλα δύο τέρματα, με τους Γκότση στο 63' και Φυσικόπουλο στο 82', με το σκορ να φτάνει στα επίπεδα του 5-1 και ο συμπολίτης να κατακτά για 3η συνεχόμενη χρονιά το Κύπελλο Χριστουγέννων!

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Φελούρης, Χατζηιωάννου, Μουρατίδης, Ψωμάς, Εμμανουηλίδης, Κρητικός, Καμπακάκης, Χατζηαντωνίου, Πυλωρίδης, Μιγγούσης, Βασιλειάδης.

* Τη σεζόν 1947-1948, ο ΠΑΟΚ είχε ανακηρυχτεί πρωταθλητής Θεσσαλονίκης (πρώτος μεταπολεμικός τίτλος), συγκεντρώνοντας σε 10 παιχνίδια 28 βαθμούς, με 9 νίκες και μόλις μία ήττα, με τέρματα 25-10.

* Στην τελική φάση του πρωταθλήματος, συμμετείχε μαζί με τους πρωταθλητές της Αθήνας (Απόλλων Σμύρνης!) και Πειραιά (Ολυμπιακός), χωρίς να καταφέρει πολλά πράγματα, καθώς σε 4 συνολικά ματς που έδωσε (2 μέσα, 2 έξω), πήρε μόνο μια ισοπαλία (1-1 με Απόλλωνα εντός).

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ στην τελική φάση του πρωταθλήματος: Σαμαράς, Αρβανίτης, Χατζηιωάννου, Πυλωρίδης, Ψωμάς, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Παπαδάκης, Κρητικός, Ιωαννίδης, Καμπακάκης, Βασιλειάδης, Μιγγούσης, Κρεμέζης, Δουκάκης, Χατζηαντωνίου.

* Από τους προναφερόμενους, συμμετείχαν και στα 4 ματς της τελικής φάσης οι Σαμαράς, Αρβανίτης, Χατζηαντωνίου, Ψωμάς, Μουρατίδης, Παπαδάκης, στα οποία τα δύο γκολ του Δικεφάλου τα σημείωσαν ο Μιγγούσης (με Ολυμπιακό εκτός) και ο Παπαδάκης (με Απόλλωνα εντός).

* Στην αρχική εικόνα, η ενδεκάδα των Πρωταθλητών Θεσσαλονίκης της περιόδου 1947-1948. Διακρίνονται από αριστερά οι: Ιωαννίδης, Παπαδάκης, Χατζηιωάννου, Παπαδόπουλος, Βασιλειάδης, Μουρατίδης, Σαμαράς, Ψωμάς, Κρητικός, Αρβανίτης, Καμπακάκης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4