Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Νοεμβρίου 2018

Ήττα στο ΟΑΚΑ για τον εξαιρετικό ΠΑΟΚ (1987)


Σαν σήμερα στις 1/11/1987, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1987-1988 ...

Ο Δικέφαλος με τον Ολλανδό τεχνικό Τάις Λίμπρεχτς στον πάγκο του, μπροστά σε 20.000 θεατές (18.552 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-1 από την αθηναϊκή ομάδα, σε μια αναμέτρηση που έγινε στο ΟΑΚΑ.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 8ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ του Γεωργακόπουλου, ο Αντωνίου έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι (παραπάνω εικόνα) και να καταλήγει κόρνερ μετά την παρέμβαση του Γκιτσιούδη.

Ο Παναθηναϊκός έχοντας την υπεροχή στον αέρα προσπαθούσε να φτάσει στο γκολ με σέντρες, κάτι που τελικά κατάφερε στο 35', όταν ο Αντωνίου με κεφαλιά μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Σαραβάκος σημείωσε το 1-0 (εικόνες που ακολουθούν).

 
Στην εκπνοή του ημιχρόνου, ο Βλάχος με κεφαλιά μετά από σέντρα του Σαραβάκου και πάλι, έκανε το 2-0, με την μπάλα να βρίσκει στο μέσα μέρος του οριζόντιου δοκαριού πριν καταλήξει στα δίχτυα (εικόνα που ακολουθεί)!
Ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο, είχε κάποιες καλές στιγμές στο παιχνίδι και την κατοχή της μπάλας, όμως το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες μας ήταν να μειώσουν στο 88' με τον Αλεξανδρίδη σε 2-1, μετά από σέντρα του Μπορμπόκη από τα δεξιά.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Καραγεωργίου, Γκιτσιούδης, Μπανιώτης και από πλευράς Παναθηναϊκού οι Σαραβάκος, Μαυρίδης, Βασιλείου.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Μήνου, Βασιλείου, Χατζηαθανασίου (73' Καλιτζάκης), Βαμβακούλας, Γεωργαμλής, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Αντωνίου, Δημόπουλος Χ., Γεωργακόπουλος (62' Καραβίδας).

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Τσουρέλας, Σκαρτάδος, Μπανιώτης, Σίγγας, Καρασαββίδης (66' Ιορδανίδης), Μαυρομάτης, Αλεξανδρίδης, Παπαϊωάννου, Νίκιτς (75' Μπορμπόκης).

Δηλώσεις Λίμπρεχτς: «Δεν έχω κανένα παράπονο από τον ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρο που απέδωσε! Όμως από ουσία είμαστε μηδέν... Και ποδόσφαιρο χωρίς ουσία δε νοείται. Σήμερα χάσαμε μια καταπληκτική ευκαιρία για να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό.

Από την εμπειρία μου στην Ολλανδία, για τους αγώνες στα Κύπελλα Ευρώπης ξέρω πως είναι αδιανόητο μια ομάδα που έχει μπροστά της ένα δύσκολο παιχνίδι για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ να μη σκέφτεται αυτό αλλά το πρωτάθλημα της χώρας της!

Ο Παναθηναϊκός δούλεψε τις τελευταίες μέρες για το ευρωπαϊκό παιχνίδι που ακολουθεί και εμείς για το σημερινό, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα!

Είπα στους παίκτες μου να παίξουν με δύναμη και πάθος! Δυστυχώς όμως δεν έγινε έτσι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το αποτέλεσμα είναι πολύ άσχημο για εμάς.

Όταν αρχίζει ένα παιχνίδι όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Ίσως περιμέναμε και την ήττα αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός δεν ήταν πιο επικίνδυνος από τον ΠΑΟΚ!

Δημιουργήσαμε και χάσαμε εκπληκτικές ευκαιρίες για γκολ. Έβλεπα τους επιθετικούς μας να κάνουν σωστές κινήσεις αλλά να μη βρίσκουν δίχτυα! Γι΄ αυτό άλλαξα και τον Καρασαββίδη. Δεν ήθελα καλή απόδοση από τους επιθετικούς, ήθελα κακή εμφάνιση και γκολ».

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1987 -1988, τερμάτισε στην 3η θέση έχοντας 39 βαθμούς. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς (10 παιχνίδια) για να συνεχιστεί με τον Μπέλλη (20 παιχνίδια), καθώς τον Δεκέμβρη ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, τους Μπανιώτη - Λίμπρεχτς, εισπράττοντας συνολικά 100.000.000 εκατομμύρια δρχ...

* Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: 17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, με τέρματα 60-27. Η νίκη έδινε 2 βαθμούς, η ισοπαλία 1 και η ήττα φυσικά κανέναν!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4