Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Νοεμβρίου 2018

Λευκή ισοπαλία σε παιχνίδι τακτικής (2013)

Σαν σήμερα στις 7/11/2013, για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, o ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 στο Ισραήλ, απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα, κάνοντας ένα παιχνίδι κατώτερου του αναμενομένου ...

Ο Στέφενς παρέταξε τον Δικέφαλο με 4-2-3-1 έχοντας τον Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια στην άμυνα τους Σκόνδρα, Κατσουράνη, Κατσικά και Τζαβέλλα. Αμυντικά χαφ οι Λάζαρ και Τζιόλης, ενώ στη μεσαία γραμμή ο Στοχ, ο Νίνης και ο Λούκας. Μοναδικός προωθημένος ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Οι προθέσεις του Ολλανδού τεχνικού φάνηκαν από το πρώτο λεπτό. Έχοντας δει τους Ισραηλινούς να κάνουν φάσεις και να σκοράρουν δις στην Τούμπα, έστησε την ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς και με προτεραιότητα να κλείνουν οι διάδρομοι προς την εστία του Ισπανού τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ...

Ο στόχος αυτός στο πρώτο 45λεπτο επετεύχθη 100%, οι παίκτες της Μακάμπι δεν πλησίασαν καν με αξιώσεις την περιοχή μας, αλλά και ο ΠΑΟΚ πέταξε σχεδόν 35 λεπτά χωρίς να δημιουργήσει και αυτός τις προϋποθέσεις για κάτι καλό...

Ήταν ξεκάθαρα ένα παιχνίδι τακτικής από τους δύο προπονητές αφού κανείς δεν ήθελε να ρισκάρει εκθέτοντας την άμυνά του.

Οι καλύτερες στιγμές του Δικεφάλου στο πρώτο μισό του παιχνιδιού ήρθαν, η πρώτη στο 35' όταν οργανωμένη αντεπίθεση καταλήγει σε σουτ του Τζιόλη πάνω από τα δοκάρια του Σαράνοφ και δέκα λεπτά αργότερα, στην εκπνοή του 45λεπτου, ο Στοχ βγήκε σε πλεονεκτική θέση μετά από μπαλιά του Νίνη, ο Σλοβάκος σούταρε αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε. 

Οι δύο παραπάνω φάσεις ήταν κυριολεκτικά όαση στην επιθετική ανυπαρξία και των δύο ομάδων, μέχρι τη στιγμή που ο Γερμανός ρέφερι τις έστειλε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου στα αποδυτήρια.

Στα αξιομνημόνευτα αυτού του διαστήματος του παιχνιδιού, το περίεργο κλίμα που υπήρχε στις εξέδρες, με τους οπαδούς της Μακάμπι να αποδοκιμάζουν συγκεκριμένους παίκτες τους κάθε φορά που αυτοί έπαιρναν την μπάλα, καθώς και το σκληρό παιχνίδι των Ισραηλινών που είδαν τρεις φορές την κίτρινη κάρτα...

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν ορεξάτοι, πήραν μέτρα στο γήπεδο και έδειξαν διάθεση να απειλήσουν σε μια δυο καλές φάσεις. Όσο περνούσε η ώρα αυτή η διάθεση μεταφράστηκε σε 1-2 καλές στιγμές με καλύτερη το δοκάρι του Έζρα στο 67'. 

Ο ΠΑΟΚ στο διάστημα αυτό δυσκολευόταν να κρατήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα, δεν μπορούσε να παίξει δημιουργικό παιχνίδι και είχε πολλούς βασικούς του παίκτες με απόδοση μετριότατη.

Οι αλλαγές του Ολλανδού (έβγαλε Νίνη - Στοχ - Λούκας), δεν βοήθησαν να αλλάξει η εικόνα του παιχνιδιού, ενός παιχνιδιού από το οποίο ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό για το οποίο κατέβηκε στο γήπεδο, δηλαδή την ισοπαλία. Πλέον ο Δικέφαλος ισοβαθμεί στην πρώτη θέση του ομίλου με την ΑΖ Άλκμααρ, έχοντας από 8 βαθμούς και οι δύο ομάδες...

Οι συνθέσεις:

Μακάμπι Χάιφα: Σαράνοφ, Φαλάς, Ταβάτα, Κεινάν, Μεσουμάρ, Αμπρουκάτ, Μπόκολι, Εζρά, Βερέντ (58' Ράγιος), Ντ' Λόβου (79' Ρεινάν) και Γκοζλάν (46' Αμπουχατζίρα).

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κατσικάς, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Στοχ (68' Ολίσε), Λούκας (89' Λίνο), Νίνης (62' Σαλπιγγίδης) και Αθανασιάδης.

...............................................................

Ο Χουμπ Στέφενς, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος του αγώνα, εξέφρασε τον προβληματισμό και την απογοήτευσή του για τα όσα παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο.
Αναλυτικά:

"Είμαι απογοητευμένος για την σημερινή μας εμφάνιση παρότι ότι μπορεί να χαρακτηριστεί καλό το αποτέλεσμα, εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος. Δεν μου άρεσε ούτε ο τρόπος παιχνιδιού ούτε και το πως ξεκίνησε η ομάδα. Δεν είμαι νευριασμένος, αλλά απογοητευμένος από το παιχνίδι".

Για το αν είχαν οι παίκτες το μυαλό στον Ολυμπιακό: "Αυτή δεν είναι σωστή νοοτροπία για έναν επαγγελματία".

Για το τι σκέφτηκε μετά τον αγώνα: "Είναι πάρα πολλά για να τα πω τώρα. Η ισοπαλία ενδεχομένως να είναι καλή, αλλά μπορούμε να παίξουμε πάρα πολύ καλύτερα από ότι δείξαμε σήμερα".

Για τα πολλά λάθη των παικτών: "Πρέπει να ρωτήσετε τους ποδοσφαιριστές, εκείνοι έκαναν τα λάθη που αναφέρετε, εκείνη θα πρέπει να σας δώσουν απάντηση γι' αυτό".

Για το αν είναι απογοητευμένος που ο ΠΑΟΚ δεν καθάρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση από σήμερα: "Δεν έχω προλάβει να δω τα αποτελέσματα ακόμα, θα μπορούσαμε να είμαστε από σήμερα στο δεύτερο γύρο αλλά δεν τα καταφέραμε".

Για την επιλογή του να αφήσει τον Νέτσιντ εκτός αποστολής: "Νομίζω ότι είχαμε ένα πάγκο σήμερα με ισορροπία, αυτό χρειάζεται να έχουμε".

Για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό και το πόσα πράγματα πρέπει να αλλάξει: "Έχω πολλά να κάνω και δεν έχουμε τόσο πολύ χρόνο, όμως έχω πολλά να κάνω. Αν παίξουμε όπως σήμερα τότε δεν είναι αρκετό για να πάρουμε κάτι θετικό. Ας μην μιλούσαμε για τον αγώνα της Κυριακής, έχω να μιλήσω πρώτα στους παίκτες για την σημερινή εμφάνιση".

.....................................................

O Αλέξανδρος Τζιόλης, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με την Μακάμπι, επεσήμανε πως η ομάδα δεν ήταν αυτή που έπρεπε, αλλά θα πάει για το καλύτερο αποτέλεσμα στον Πειραιά!
Διαβάστε τα όσα είπε ο Κατερινιώτης μέσος:

"Σίγουρα θα ήταν καλύτερα αν κερδίζαμε να τελειώναμε από σήμερα η πρόκριση. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Πήραμε όμως ένα θετικό αποτέλεσμα που θα βοηθήσει στην υπόθεση πρόκριση. Προτεραιότητα ήταν να διαφυλάξουμε την άμυνα. 

Παραφοβηθήκαμε νομίζω την Μακάμπι, προσπαθήσαμε να βγάλουμε φάσεις, αλλά στις λίγες που δημιουργήσαμε δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Δεν είχαμε τη σκέψη μας σήμερα στον Ολυμπιακό. Όσον αφορά το παιχνίδι της Κυριακής είναι ένα ντέρμπι και θα πάμε εκεί για το καλύτερο δυνατό".

....................................................

Ο Στέφανος Αθανασιάδης μίλησε μετά το τέλος του αγώνα για την εικόνα της ομάδας και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά.
Πιο συγκεκριμένα:

Για το παιχνίδι: "Δεν πιστέψαμε στη νίκη. Έχουμε παράπονα από τους εαυτούς μας καθώς δεν παίξαμε όπως παίζαμε. Ελπίζω να είμαστε καλύτεροι στο επόμενο ματς. Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι, αυτό με τον Ολυμπιακό".

Για το αν η σκέψη τους ήταν στο ματς με τον Ολυμπιακό: "Κανείς δεν είχε το μυαλό του στο ντέρμπι. Σκεφτόμασταν μόνο το σημερινό παιχνίδι. Πιστεύω ότι στο επόμενο ματς θα είμαστε πολύ καλύτεροι".

Για την πρόκριση στον επόμενο γύρο: "Κάναμε αβίαστα λάθη και δεν πιστέψαμε στους εαυτούς μας σήμερα. Θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε ματς και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στο επόμενο ευρωπαϊκό. Είναι μία καλή χρονιά φέτος για τον ΠΑΟΚ για να καταφέρουμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο".

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: "Πιστεύω πως αυτά τα παιχνίδια θα κρίνουν τον τίτλο. Μετράει η ψυχή και η θέληση. Πιστεύω πως θα είμαστε συγκεντρωμένοι. Να μην επηρεαστούμε από τίποτα και ελπίζω ότι θα πάρουμε κάτι θετικό σε αυτό το παιχνίδι".

......................................................

Ο Γιάννης Σκόνδρας, μιλώντας μετά το ματς με την Μακάμπι Χάιφα, στάθηκε στην αξία του βαθμού που πήρε ο ΠΑΟΚ, καθώς και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Αρχικά μιλώντας για το παιχνίδι σχολίασε: "Σίγουρα ο σημερινός αντίπαλος ήταν σοβαρός και ο πόντος που πήραμε εκτός έδρας είναι σημαντικός. Σε αρκετά διαστήματα παίξαμε καλά και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε".

Για το αν υπήρχε εντολή από τον πάγκο να μην ανεβαίνουν οι πλάγιοι μπακ, ανέφερε: "Η Μακάμπι διαθέτει γρήγορους παίκτες στα άκρα, γι' αυτό και μείναμε σε πολλές περιπτώσεις πίσω".

Για το αν η ομάδα στο ματς με τον Ολυμπιακό θα παίξει με τη ίδια φιλοσοφία όπως με τη Μακάμπι, σημείωσε: "Αυτό πρέπει να το πει ο προπονητής. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Πρέπει να φανούμε σοβαροί και να έχουμε θάρρος σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε ένα δύσκολο αντίπαλο".

Όσο για το που θα κριθεί το ντέρμπι: "Σίγουρα χρειάζεται να έχεις πάθος και να ξεκινήσεις καλά απ' τα πρώτα λεπτά. Έχουμε και εμείς καλή ομάδα, γι' αυτό και δεν πρέπει να εμφανιστούμε νωθροί".

.........................................................

Ο Γιώργος Κατσικάς μίλησε κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο και χαρακτήρισε συντηρητικό το παιχνίδι με την Μακάμπι, ενώ σημείωσε πως εύχεται στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να γίνει ένα δίκαιο παιχνίδι.
Πιο συγκεκριμένα:

"Ήταν ένα συντηρητικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες σήμερα, χωρίς πολλές ευκαιρίες για γκολ αν και υπήρξαν 2-3 ευκαιρίες εκατέρωθεν για να σημειωθεί κάποιο τέρμα. Είμαστε σχετικά ευχαριστημένοι καθώς για άλλη μια φορά δε χάνουμε και βλέπουμε τη συνέχεια".

Για το αν μπορεί να βελτιωθεί η εικόνα ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: "Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση, αλλά δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε αυτές τις 2 μέρες μέχρι το ντέρμπι να κάνουμε κάτι πάνω σ' αυτό. Ο προπονητής γνωρίζει καλύτερα και αναλόγως θα πράξει στην προπόνηση".

Για τη δική του εικόνα: "Είναι τα δύο πρώτα παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκα βασικός. Πάντα είναι κάπως δύσκολα στην αρχή καθώς υπάρχει άγχος, αλλά δε νομίζω πως θα υπάρχει πρόβλημα στη συνέχεια".

Για την πρώτη θέση στον όμιλο και αν θεωρείται αναμενόμενη η πρόκριση: "Αναμενόμενο σ' αυτή τη διοργάνωση δε μπορούμε να θεωρήσουμε τίποτα και για να πετύχεις κάτι πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. 

Εμείς όπως φαίνεται και από τη βαθμολογία, είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι όσον αφορά το βαθμό της συγκέντρωσής μας και πιστεύω πως θα συνεχίσουμε έτσι".

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: "Είναι θέμα γοήτρου αλλά και το θέμα της κορυφής. Όσο είμαστε σε απόσταση αναπνοής από τον Ολυμπιακό, πάντα θα ελπίζουμε για κάτι περισσότερο. Ελπίζω να είναι ένα δίκαιο παιχνίδι μέσα στο Γ. Καραϊσκάκης και να πάνε όλα καλά".

....................................................

Ο Γιώργος Τζαβέλλας επεσήμανε πως μαθηματικά δεν έχει κριθεί η πρόκριση στους "32", ενώ αναφερόμενος στο ματς με τον Ολυμπιακό δήλωσε πως θέλει γίνει ένα παιχνίδι ευρωπαϊκό και να κερδίσει ο καλύτερος.
Διαβάστε τα όσα δήλωσε για το ματς στο Ισραήλ:

"Μαθηματικά δεν έχει κριθεί ακόμη τίποτα. Είναι μεγάλο βήμα ο βαθμός. Θα μπορούσαμε όμως να ήμασταν καλύτεροι και να το κερδίσουμε το παιχνίδι, γιατί είχαμε τις δυνατότητες να το κάνουμε. Εφόσον η ομάδα παίζει έτσι σφιχτά και δεν χάνει μπορούμε να προχωρήσουμε. Είναι διαφορετικό να παίζεις στην έδρα σου, γιατί παίζεις ανοιχτά. Εκτός έδρας πρέπει να είσαι σφιχτός και να προσέχεις την άμυνά σου"...

Αναφερόμενος στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, πρόσθεσε: "Όχι δεν ήταν το μυαλό μας στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Το σκεφτόμαστε τώρα που τελείωσε το παιχνίδι με την Μακάμπι. Θέλουμε την Κυριακή να γίνει ένα παιχνίδι ευρωπαϊκό και να κερδίσει ο καλύτερος".

Για τον αγώνα στο Καζακστάν και τις δύσκολες συνθήκες που θα συναντήσει η ομάδα εκεί την 5η αγωνιστική είπε: "Δεν είναι παιχνίδι μπάσκετ, είναι ποδόσφαιρο και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ότι πρόκειται να συναντήσουμε στην Αστάνα".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4