Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Νοεμβρίου 2018

Διπλό στην Κομοτηνή με προβληματική εμφάνιση (2009)

Σαν σήμερα στις 7/11/2009, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανθρακικό, σε παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2009-2010...

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 5.000 θεατές (3.738 τα εισιτήρια) κατάφερε να πάρει πολύ δύσκολα το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο, επικρατώντας με 1-2...
O Φερνάντο Σάντος παρέταξε την ομάδα με το γνωστό 4-2-3-1, το οποίο μετασχηματιζόταν συχνά σε 4-4-2 όταν ο Βιεϊρίνια πλαισίωνε τον Μουσλίμοβιτς στη μεγάλη περιοχή...

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να δείχνει ξεκάθαρα από το 1ο λεπτό το ποιος θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. 

Μετά το πρώτο 10λεπτο η ομάδα έχασε τα αρχικά πατήματά της, ενώ αν και είχε 4 χαφ στο χώρο του κέντρου, της έλειπε η σωστή κυκλοφορία της μπάλας.

Γύρω στο 20' ο ΠΑΟΚ άρχισε να ξυπνά και με την ηρεμία του Γκαρσία άρχισε και πάλι να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι. Χαρακτηριστικό αυτής της κατάστασης είναι το ότι στο 23' ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας κατά 58%.

Παρόλο που ο ΠΑΟΚ είχε τη μπάλα συνεχώς στα πόδια του, προβλημάτισε αρκετές φορές τον κόσμο του, εξαιτίας της αδυναμίας του να δημιουργήσει τις κατάλληλες περιστάσεις για να πάρει το προβάδισμα στο σκορ.
Για καλή μας τύχη, αυτό που δε μπορούσαμε να καταφέρουμε μέχρι εκείνο το σημείο του παιχνιδιού, μας το χάρισε ο Ενγκαμπί στο 26', ο οποίος γλίστρησε 2 φορές στην προσπάθειά του να βγάλει τον Πανθρακικό από τα καρέ του. 

Ο προωθημένος Τσιρίλο εκμεταλλεύτηκε το λάθος αυτό και με μπαλιά «ξυράφι» έβγαλε φάτσα-κάρτα τον Βιεϊρίνια με τον Ρόκα, με τον Πορτογάλο να κάνει το 0-1 και να στέλνει στα ουράνια τους 4.000 και πλέον οπαδούς μας που ταξίδεψαν στην Κομοτηνή για να σταθούν στο πλευρό του Δικεφάλου.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο επιθετικά για την ομάδα μας. Αντίθετα για τους γηπεδούχους έγιναν φάσεις. 

Έτσι στο 43΄ ο Κλεμάν από αριστερά έβγαλε την σέντρα, ο Μίτου έστρωσε με το κεφάλι στον Μπουβάλ, αλλά ο Κρέσιτς ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. 
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Πανθρακικός έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν ο Φαγιάρδο βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή με την μπάλα στα πόδια, αλλά από πλεονεκτική θέση κατάφερε να αστοχήσει.

Στα αξιοσημείωτα ότι παρότι ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν με 4 χαφ στο κέντρο, παρουσίαζε κενά στον ανασταλτικό τομέα. 

Χαρακτηριστικό αυτής της κατάστασης ήταν η φάση του 30ού λεπτού όπου ο Μπουβάλ βγήκε επικίνδυνα στην επίθεση και ανατράπηκε εκτός περιοχής από τον Κρέσιτς που είχε βγει από την εστία του για να καλύψει το κενό της άμυνας.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Στην πρώτη στημένη φάση έξω από την αντίπαλη περιοχή στο 56' η ποδοσφαιρική ευφυΐα του Πάμπλο Γκαρσία μας έδωσε αέρα 2 τερμάτων, όταν από απευθείας εκτέλεση φάουλ «κρέμασε» τον Ρόκα που έβγαινε από τα καρέ του.

Ενώ λοιπόν, ο όλοι μας περιμέναμε να δούμε ένα χαλαρό μισάωρο, οι παίκτες μας είχαν άλλο πράμα στο μυαλό τους ... 

Ο Πανθρακικός βγήκε μπροστά να διεκδικήσει ότι μπορεί από ένα χαμένο ματς και λίγο έλειψε να το πετύχει. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ σαν να εξαφανίστηκαν από τον αγωνιστικό χώρο και έγιναν έρμαιο των διαθέσεων του Πανθρακικού.
Όποιος είχε αχρωματοψία μπορούσε κάλλιστα να μπερδευτεί με το ποιος είναι ο ΠΑΟΚ και ποιος είναι ο Πανθρακικός.

Στο 69', σε ρυθμούς προπόνησης ο Πανθρακικός μείωσε το σκορ σε 1-2 και βλέποντας την πλήρη ανυπαρξία του ΠΑΟΚ άρχισε να πιστεύει ότι μπορεί να πάρει ακόμη και το τρίποντο! 
Λίγο πριν το γκολ του Πανθρακικού, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος δεν άκουσαν τον Πορτογάλο τεχνικό να βγάλουν την μπάλα έξω για τραυματισμό αντιπάλου και στην συνέχεια της φάσης ο Μουσλίμοβιτς με το κεφάλι αρχικά βρήκε δοκάρι και ο Φωτάκης από κοντά με προβολή δεν νίκησε τον Ρόκα.

Στο 75΄ ο Μπουβάλ έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφυγε ελάχιστα έξω. Στο 86΄ ο Μουσλίμοβιτς κινήθηκε ωραία, σούταρε, αλλά ο Ρόκα έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα
Οι συνθέσεις

Πανθρακικός (Καρτιέ): Ρόκα, Κανωτίδης (81' Στόικος), Κλεμάν, Ενγκαμπί, Τζόκιτς, Κωνσταντινίδης (46' Ρομπέρ), Άλβες, Μίτου (50' Αρσενίεβιτς), Φαγιάρδο, Καζάκης, Μπουβάλ.

ΠΑΟΚ (Σάντος): Κρέσιτς, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν, Βιεϊρίνια (83' Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς, Φωτάκης (72' Παπάζογλου).

Σάντος: "Κάποιοι παίκτες δεν ξέρουν τι σημαίνει ποδόσφαιρο"
Ποιος είδε τον Φερνάντο Σάντος και δεν τον φοβήθηκε μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανθρακικού στη Κομοτηνή. Εκνευρισμένος από την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του, ο Πορτογάλος προπονητής είπε ξεκάθαρα ότι έδειξαν απειθαρχία αρνούμενος να συμβιβαστεί με τους βαθμούς της νίκης.

"Έτσι όπως παίξαμε μετά το 60', είναι σαν να πήραμε το παιχνίδι κατά τύχη. Ο καθένας έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και δεν γίνεται να παίζουμε έτσι, από τη στιγμή που θέλουμε να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα", είπε δευτερόλεπτα μετά το παιχνίδι, ενώ έγινε ακόμη πιο καυστικός.

Μια νίκη που επιτεύχθηκε με πολύ τύχη. Ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο όπου βάλαμε ένα γκολ. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Πανθρακικού ήταν πιο οργανωμένη και καλύτερη. Μας μάρκαρε σωστά και μας πίεσε.

Η ομάδα μου πέτυχε το δεύτερο γκολ και από εκεί και πέρα παίξαμε πολύ άσχημα, με μικρή οργάνωση. Κι όταν ισχύει αυτό, δεν μπορούμε να έχουμε σωστή άμυνα. Δεν λέω ότι οι παίκτες μου δεν προσπάθησαν, αλλά αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε μεγάλη ομάδα, πρέπει να βλέπουμε διαφορετικά το παιχνίδι.

Ο Πανθρακικός δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Από εκεί και πέρα, στο ποδόσφαιρο, λέμε ότι τα αποτελέσματα μένουν. Υπήρξαν παιχνίδια στο παρελθόν στα οποία δεν κερδίσαμε, παρότι είχαμε παίξει καλά», είπε αρχικά.

"Θα μιλήσουμε με τους παίκτες, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι κάνουμε πολύ δύσκολα τα πράγματα, όταν δεν αντιλαμβανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου και νομίζουμε ότι είμαστε σε έναν χώρο που απλά έχει μια μπάλα. Στην ομάδα υπάρχουν παίκτες με ιδιαίτερη ποιότητα και πρέπει να παίζουν καλύτερα".

Ρωτήθηκε για το αν θα έπρεπε να προχωρήσει σε διαφορετική διαχείριση του υλικού και απάντησε: "Τι να έκανα; Να τους βγάλουμε όλους και να βάλουμε τους άλλους; Δηλαδή εγώ δεν ξέρω από ποδόσφαιρο;"

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε για το ντέρμπι με τον Αρη και απάντησε ότι "είναι ένα μεγάλο παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4